Produžen pritvor Veselinoviću

Sudija Euleksa za prethodni postupak je Žarku Veselinoviću, rođenom bratu kontroverznog bisnismena Zvonka Veselinovića, produžio pritvor na još dva meseca.

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2013.

17:30

Default images

Pritvor je Veselinoviću produžen po optužnici tužioca Euleksa Paskala Personsa, koja ga tereti za pokušaj ubistva dvojice policajaca, pripadnika specijalnih kosovskih jedinica.

Advokatski tim optuženog je za sutra najavio žalbu, uz ocenu da je odluka o produženju pritvora "sklandalozna i nezakonita".

"Odluka pravosuđa Euleksa je skandalozna", kaže jedan od pravnih zastupnika Veselinovića, advokat Dejan A. Vasić.

On je najavio da će "već sutra, advokatski tim uložiti žalbu na rešenje, u kojoj će izneti argumentaciju o nezakonitosti odluke".

Veselinović je u pritvoru od 28. jula, a u međuvremenu je za krivično delo nedozvoljenog posedovanja oružja osuđen na uslovnu kaznu od devet meseci zatvora.

U pritvoru je zadržan jer se protiv njega vodi postupak za pokušaj ubistva dvojice policajaca iz kosovskih specijalnih jedinica.

Veselinovića i još jednog kosovskog Srbina, koji je ubrzo pušten iz pritvora, uhapsila je Euleks policija krajem jula u mestu Rudare, u opštini Zvečan, na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: