Saradnja s Indijom protiv kriminala

Državni sekretar MUP Vladimir Božović i ambasadorka Indije Narinden Čauhan saglasili su se da je potrbno unaprediti odnose u oblasti unutrašnjih poslova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2013.

22:35

Default images

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović, zadužen za koordinaciju poslova unutrašnje kontrole i međunarodne saradnje, i ambasadorka Indije saglasili su se danas da je potrebno da se uspostave čvršći odnosi dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Božović je prihvatio poziv ambasadorke Čauhan da poseti MUP Indije i započne rad na izradi Sporazuma o policijskoj saradnji dve države.

Čauhan je rekla da je potrebno da se intenzivira međunarodna saradnja posebno kada je reč o borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodnom terorizmu, sajber kriminalu, ilegalnim migracijama i azilu, kao i krijumčarenju narkotika, saopšteno je iz MUP Srbije.

Božović je istakao zainteresovanost MUP-a za saradnju sa Indijom u oblasti informacionih tehnologija i borbe protiv visokotehnološkog kriminala, kroz programe tehničke i ekonomske saradnje koje organizuje Vlada Indije, a u kojima bi mogli da učestvuju pripadnici MUP-a koji se bave IT tehnologijama.

Božović i Čauhan su konstatovali da bi nova, unapređena saradnja podigla nivo intenziteta policijske saradnje koja trenutno postoji u okviru Interpola, i pomogla zbližavanju dve zemlje kako na bezbednosnom i političkom, tako i na ekonomskom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: