Nestao avion na letu Maputo-Luanda

Putnički avion kompanije Mozambikan Erlajns sa 34 putnika i članova posade nestao je na letu od Mozambika do Angole, saopštila je nacionalna kompanija u Maputu.

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

22:44

Default images

Avion na letu TM470 poleteo je iz Maputa u 9.26 sati po srednjeevropskom vremenu i trebalo je da sleti u Luandu, prestonicu Angole u 13.10 sati, ali nikada stigao do odredišta, navodi se u saopštenju, koje je prenela agencija AFP.

"Preliminarne informacije ukazuju da je možda sleteo u Rundu, u severnoj Namibiji nedaleko od granice sa Bocvanom i Angolom. LAM aviokompanija, vazduhoplovne i aerodromske vlasti pokušavaju da uspostave kontakt da bi potvrdili informaciju", dodaje se saopštenju.

Portparol mozambičke kompanija Norberto Mukopa nije mogao da potvrdi nacionalnosti putnika u avionu, niti vreme poslednjeg kontakta s avionom.

"Poslednji kontakt je bio nad severom Namibije", rekao je Mukopa AFP-u.

Putnički avion sa 28 putnika i šest članova posade nestao je danas na komercijalnom letu između Maputa i Luande.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: