Ljajić: Današnja hapšenja početak

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić izjavio da su današnja hapšenja povodom malverzacija sa žitom i pšenicom iz robnih rezervi samo početak.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2013.

13:11

Default images

"To je pokazatelj da se krađa ne isplati, naročito se ne isplati onima koji su davali u zakup skladištene prostore, za to dobijali značajna finansijska sredstva i uz to trgovali robom koju su dobijali od robnih rezervi", kazao je Ljajić novinarima u Skupštini Srbije.

On je podsetio da su podnete krivične prijave protiv 14 skladištara koji su napravili veliki manjak robe, pa je 80.000 tona pšenice I kukuruza iz robnih rezervi praktično nestalo.

"Očekujemo da se dobije konačan sudski epilog, ne samo za ovaj slučaj, već i za sve naredne slučajeve, koji će uslediti, ako se utvrdi odgovornost", kazao je Ljajić.

Ministar je naveo da će novi zakon o robnim rezervama, o kojem se danas raspravlja u paralamentu, omogućiti bolji nadzor i kontrolu nad robnim
rezervama.

"U sadašnjem zakonu uopšte nije bilo odredbe o kontroli i nadzoru Direkcije za robne rezerve, to je prosto neverovatno, ali istinito", kazao je Ljajić i dodao da će sada nadzor nad robnim rezervama sprovoditi četiri ministarstva - energetike, poljoprivrede, finansija i trgovine.

Ljajić je ocenio da je još jedan od načina da se spreče malverzacije da Direkcija za robne rezerve uveća svoj skladišni prostor pošto trenutno u vlasništvu ima svega 17.500 kvadratnih metara.

U Novom Sadu i Somboru privedeno je danas pet osoba zbog sumnje da su oštetili državu malverzacijama pri skladištenju pšenice i kukuruza za robne rezerve. Oni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije za 5,5 miliona evra, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: