Petak, 22.11.2013.

13:11

Ljajić: Današnja hapšenja početak

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić izjavio da su današnja hapšenja povodom malverzacija sa žitom i pšenicom iz robnih rezervi samo početak.

Izvor: Beta

Ljajiæ: Današnja hapšenja poèetak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

bilha

pre 10 godina

Ovakvi potezi me uveravaju da vlast nece dozvoliti da korupcija ostane opste prihvacen model ponasanja i da ce svi koji su u njoj ucestvovali i time ostetili drzavu koja ionako vec grca odgovarati,i da ce ovakvi potezi drzave sluziti kao opomena onima koji razmisljaju da se upuste u neku malvarzaciju.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Nadajmo se samo da su istrage sakupile dovoljno dokaza za duže zadržavanje u zatvoru. I da se može primeniti onaj čuveni zakon o oduzimanju nečasno (kriminalno) stečene imovine!

LENKA

pre 10 godina

Ministre pa Vi ste nadlezni godinama za te stvari oko robnih rezervi. Kako Vas, jednog od vecitih od 2000-te naovamo niko ne ispita.

jednostavno komplikovano

pre 10 godina

Glupo resenje br.1: cinovnici iz 4 ministarstva ce vrsiti kontrolu robe date privatnim skladistarima na cuvanje. Jedino da u svakom skladistu danonocno drezdi po jedan cinovnik, jer povremene kontrole ce smanjiti rizik zloupotrebe, ali ako roba nestane izmedju dve kontrole, jedina korist je sto ce se nesto ranije saznati da robe nema. Umesto dnevnica za ceste terenske kontrole ili ne daj Boze naknade za odvojen zivot ako bi resenje bilo da u svakom skladistu bude garsonjera za boravak cinovnika, primeniti Glupo resenje br3.
Glupo resenje br. 2: Direkcija nema dovoljno sopstvenih skladisnih kapaciteta, pa bi ih trebalo izgraditi. Samo jedna „sitnica“ – za izgradnju treba para kojih ova drzava nema dovoljno, a ima daleko pametnijih i potrebnijih ulaganja u koja treba usmeriti to malo sto ima. A posto vec postoji izgradjen visak privatnih skladisnih kapaciteta, primeniti Glupo resenje br3.
Glupo resenje br.3 : privatni skladistar pre preuzimanja robe od Direkcije mora, bez izuzetka, da obezbedi bankarsku garanciju koja pokriva vrednost robe koju je preuzeo na cuvanje. Ako roba nestane, Direkcija se naplacuje aktiviranjem garancije, naplatom od banke koja je garanciju izdala. Da li vam ovo izgleda kao komplikovan nacin da drzava/Direkcija ne ostane bez EUR 5,5 miliona evra? Za koga je ovo resenje glupo? Pa, posebno za one „sposobne poslovne ljude“, koji su to samo zato sto su blizu „izvora“ i mogu da posluju po principu „da obrnem, pa cu vrnem“ i bez namere da ostete drzavu.

Legenda

pre 10 godina

Rode moj srpski,postovani gradjani,ovim se samo maskiraju pravi org.kriminalci!Svaki covek u Srbiji zna ko je iz njegovog grada kriminalac!A onda ti se pojavi politicar na tv i kaze da su uhvatili troje...ili petoro...a ti znas ko su...odma ti je jasno da je to nistaaaa!Boranijaaaaa!!!A da i Misko je u postupku...hmmmm...SLABO JE TO!!!Mozda ove glavne hoce nama da ostave,da se i mi malo zasladimo???Iskreno bih uzivao a vi?

СРП Кш

pre 10 godina

Од настанка ове владе министри а наррочито "ПРВИ ПОТПРЕСЕДНИК" једино што изјављују су најаве хапшења. Па како чланови владе знају ко ће бити ухапшен када то није њихов посао??? Знам ја, уствари, зашто то они раде: ПА НЕМАЈУ ЈАДНИЧКОВИ ЧИМЕ ДРУГИМ ДА СЕ ПОХВАЛЕ.

куче драгољупче

pre 10 godina

Svestan sam ja odavno koliko smo jadni, bedni i pohlepni, ali ne mogu da verujem koliko su ljudi bahati verujući da nikada neće biti otkriveni lopovluci.

juca

pre 10 godina

O cemu pricate ljudi, Miskovic jedini tajkun u Srbiji. Cekamo jednu presudu posle godinu I po dana. Nece je biti, jer kako rece drug Aca nemamo strucne revizore. Bez nezavisne revizorske kuce nema osude. Slucaj Miskovic do sledecih izbora. O ovim sitnim ribama da ne pricam.

Pacovcine

pre 10 godina

To da se u ovoj zemlji krađa ne isplati demantuje već svaki pogled kroz prozor ili gledanje bilo koje emisije u kojima se pojavljuju političari.

Neko

pre 10 godina

Eto ti ga sad, a sta je sa ostalima? Niste vi skladistili samo u Novom Sadu i Somboru. Ima tu dosta drugih gradova. Sta je sa Zrenjaninom, na primer? Tamo isto imate primer prve klase. Svi znaju ko je to radio, a vi mu opet dadoste da skladisti i ove godine za drzavu. Pa dokle ide ta drskost i potcenjivanje naroda. Sreca pa ce izbori uskoro pa cete dobiti glasova koliko ste i zasluzili.

ne_mogu_da_verujem

pre 10 godina

Samo ne znam koji bi vam poticar odgovarao ljudi. Jos se nije pojavio ni jedan ni na nasoj ni nekoj tudjoh politickoj sceni,da ga je neko pohvalio. Samo bi voleo da vidim ove sto pisu u ulozi nekog politicara,sta li bi radili...

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

"...i dodao da će sada nadzor nad robnim rezervama sprovoditi četiri ministarstva - energetike, poljoprivrede, finansija i trgovine". Ministarstvo energetike? Vlada Republike Srbije uključuje i Ministarstvo energetike? Kada smo poslednji put čuli nešto u vezi toga, da li se neko seća? Možda više nema Ministarstva enegretike u sklopu republičke Vlade, nego samo u sklopu Vlade Federacije (iliti Imperije, znamo već koje).

Duci0167

pre 10 godina

Ova drzava koliko ima lopova, ovakvih slucajeva treba da bude po desetak dnevno. Sve bre nesto polovicno i selektivno. Uveren sam da SVAKA firma ima po nekoliko pijavica koji su zreli za hapsenje. Recimo,moju nece niko dirati. Promenom vlasti brzinom svetlosti su smenjeni puleni DSa i postavljeni iz SNSa,sve javno i bez blama. Ti iz DSa su ostali kao savetnici. Kazem ja narodu da su politicari kao sekta. Cuvaju jedan drugom ledja dok marisu. Ove kao svadje u skupstini su pozoriste za decu. Direktno rade protiv naroda i trose novac poreskih obveznika. LM,podrzavam hapsenja i pravdu ali mislim da se koristi iskljucivo da zamaze oci. Mislim,dzabe hapsis ako je vec pokradeno i potroseno i nema para da se vrate odakle su ukradene.

daevon

pre 10 godina

Ne bih rekao da se ne isplati. Suđenje traje 10 godina, ukradene pare su "nestale (jbg nema veze eto desilo se)", imovina stečena na taj način ostaje počiniocima ili porodici svejedno. Osim što lopov neko vreme provede besplatno u zatvoru (i ne može više da krade), praktično nema posledica.

Zato svi i kradu, i plaćaju nameštenje gde može da se krade.

London 94

pre 10 godina

Srbija je trebala da odigra ovu utakmicu prva. Time bi se mnogo toga unapredilo u odnosima sa Kosovom.
Al kako se vidi nema u Srbiji covka sa petljom.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Ovo je izgleda pokušaj zaustvljanja zadnje državne pljačke koja datira iz Jugoslavije. Neprikosnovenost raspolaganja kaste državnim rezervama
tek sada je obnarodovana i to kao slučajno. Počelo je hapšenjem repova i sitnih lopova, a gde su glave koje us bar 80% decenijama uzimale sebi lično. Bilansirajte otpise u zadnjih 20 godina ako imate hrabrosti pa ćete doći do teških milijardi evra koje su ovim kanalima i automatskim
otpisivanjem završile u privatnim džepovima/a možda i stranačkim/.

emirati

pre 10 godina

@ vladislave / u ovoj drzavi imamo tri vrste lopova : ovi sto kradu naveliko i "ne misle na Boga"; ovi sto " kraduckaju" uz blagoslov pojedinih politicara ; i oni sto bi potencijalno nesto ukrali, ali ne znaju ili nemaju gde ?

ZoranR

pre 10 godina

Napokon da se krene sa hapsenjima i uspostavljanjem nekih nivih standarda u drustvu.Biti ministar ili visoki funkcioner neznaci da sad treba navaliti sa kradjom i mahinacijama vec znaci da treba raditi za srzavu i u korist istog tog naroda koji te izabrao...

zorz

pre 10 godina

Nemojte da ih hapsite pa puštate uz odštetu.... Oduzimajte im nezakonito stečenu imovinu. Nemamo mi ništa od toga što će oni u zatvor... Još i tu trebamo da ih izdržavamo

Mile trbuhozborac

pre 10 godina

Malo-malo pa neko hapsenje i obavezno slikanje politicara uz taj naslov, kao da je lov u pitanju pa se sa trofejima slikaju... Vucic sr slika sa kapitalcima, a rasim i ostali potpredsednici sa fazanima i prepelicama.. a kada ce presude? Dve godine hapsite i slikate se sa "ulovom", a nijedna presuda, ni jedna optuznica da valja.. Sve ce to doci jednog dana doci na naplatu ali platicemo svi mi, platice im se odsteta iz budzeta, bar ce nam ostati vase fotke sa trofejima ciji "odstrel" smo platili...

Suboticanin

pre 10 godina

Ja sam glasao za Rasima, i opet cu! Postenijeg politicara nisam upoznao (a upoznao sam ih dosta), tako da on moj glas uvek ima. Zluradi pripadnici bivse vodece stranke na vlasti (DS) se osecaju izdanim, jer je Rasim usao u ovu vladu, brzo su zaboravili da su ga molili da sa njima hoda po selima i gradovima u kampanji, jer njihove funkcionere narod nije hteo ni na televiziji da vidi. Stidite se zuta gospodo, i neka vam je istekao rok trajanja, dugo ste se drzali!!!

Lopov

pre 10 godina

Sad i ovaj najavljuje hapsenja, ovo sve ludo. A covek na kraju mora da dodje do prostog zakljucka, a to je da gde god pocnes da kopas, 100% nailazis na neke oblike krivicnih dela i radnji gde neko pokusava da protvpravno pribavi imovinsku korist. Nebitno da li je prosla ili sadasnja vlast.
Ili prostije, krade ko kako stigne!

GBK

pre 10 godina

Ministar spoljne i unutrasnje trgovine, dr Rasim Ljajic, ali nije doktor npr. ekonomskih nauka (sto bi mozda trebalo da bude za ovu poziciju) vec lekar. Zbilja ne znam kako te dve stvari idu jedna sa drugom, sem onog,nije vazno sta je po struci, daj mu da bude neki ministar!!! A zbog iste stvari su ovi sadasnji prozivali Olivera Dulica (doktor, ortoped)!!!

miki

pre 10 godina

Ma sta nam ti to naprica Ljajicu, marioneto politicka..sta bi sa tvojim obecanjima o ulaganju u Sandzaku.. Mislim da ce ti ovo biti poslednji mandat i na republickom i lokalnom nivou kako tebi tako i Ugljaninu i kompaniji.
Jadni mi sa ovakvim politicarima..

POZZ..

KOSMOPOLIT rodjen u Sandzaku..

klod mone

pre 10 godina

jedan od retkih politicara ,,bez putera na glavi'' .zemlji Srbiji je za pocetak najpotrebniji jedan veliki i kvalitetan zatvor,po standardima Gvantanama ili Sagmacilara.na drugom ocisceno sudstvo i vrhunski tuzioci .Srbija za manje od 5 godina u rangu srednje razvijene evropske zemlje!!!

bambus

pre 10 godina

Postovani gospodine Ljajicu kad ce biti hapsenje Radomana dr.Bozovica on je alfa i omega bio i ostao,ali je odradjivao svim tajkunima pa je ostao zasticen bas jako.....

Ivana

pre 10 godina

Aha lepo. Nekima se isplati a nekima I ne. Sve dok o tome odlučuju političari a ne pravosuđe nama oporavka nema. A da imamo nezavisno pravosuđe ovaj ministar bi vam sad pisao pisma iz zatvora

obneVideo

pre 10 godina

A da mi lepo i na vreme promenimo ime zemlje u ZATVOR. Svestan sam ja odavno koliko smo jadni, bedni i pohlepni, ali ne mogu da verujem koliko su ljubi bahati verujući da nikada neće biti otkriveni lopovluci. Kako mi se čini, najisplatljivija investicija ovde će u dogledno vreme biti izgradnja zatvora. Uposliće se građevinska industrija i njeni radnici, dok i njih ne pohapse zbog malverzacija oko izgradnje zatvora i korespodentnih tendera, a će bar u istorijskim arhivama pisati da su sebi kuću sazidali, bar za privremeni boravak.

zavarivač

pre 10 godina

Ta pljacka je siguno bila za vreme Milosevica i Djindjica. Od kako je napredno nazadna stranka na vlasti toga nema jer se oni zestoko bore protiv korupcije i kriminala. Uhapseni su se sigurno krili godinu ipo dana i nisu radili u robnim rezervama. To su garantoivano samo demokrate radile. Jel tako napredni nazadnjaci!? Vi ste nevini.
Jos malo, pa ce i cipele ispred pragova da vam kradu koliko ste sposobni i drcni.

miša

pre 10 godina

Dragi Rasime, počnite da se bavite svojim resorom, ostavite vise da pričate o temama koje se ne tiču Vašeg delokruga rada. Dali ste vise izjava o Jovanki Broz, nego o radu ministarstva na čijem ste čelu, sada govorite o hapšenjima, pre toga o izborima i tako ukrug.

novosadjanin

pre 10 godina

Pocetak cega? Pustanja na slobodu? Eno Novakovicu, Matijevicu i Gajicu pre tri dana ukinut pritvor. Sto bi reko Bili u Maratoncima "dosta bre zezanja".
"U januaru ste obecali lova u aprilu. Od tog obecanja je proslo godinu dana".

novosadjanin

pre 10 godina

Pocetak cega? Pustanja na slobodu? Eno Novakovicu, Matijevicu i Gajicu pre tri dana ukinut pritvor. Sto bi reko Bili u Maratoncima "dosta bre zezanja".
"U januaru ste obecali lova u aprilu. Od tog obecanja je proslo godinu dana".

zavarivač

pre 10 godina

Ta pljacka je siguno bila za vreme Milosevica i Djindjica. Od kako je napredno nazadna stranka na vlasti toga nema jer se oni zestoko bore protiv korupcije i kriminala. Uhapseni su se sigurno krili godinu ipo dana i nisu radili u robnim rezervama. To su garantoivano samo demokrate radile. Jel tako napredni nazadnjaci!? Vi ste nevini.
Jos malo, pa ce i cipele ispred pragova da vam kradu koliko ste sposobni i drcni.

miša

pre 10 godina

Dragi Rasime, počnite da se bavite svojim resorom, ostavite vise da pričate o temama koje se ne tiču Vašeg delokruga rada. Dali ste vise izjava o Jovanki Broz, nego o radu ministarstva na čijem ste čelu, sada govorite o hapšenjima, pre toga o izborima i tako ukrug.

bambus

pre 10 godina

Postovani gospodine Ljajicu kad ce biti hapsenje Radomana dr.Bozovica on je alfa i omega bio i ostao,ali je odradjivao svim tajkunima pa je ostao zasticen bas jako.....

obneVideo

pre 10 godina

A da mi lepo i na vreme promenimo ime zemlje u ZATVOR. Svestan sam ja odavno koliko smo jadni, bedni i pohlepni, ali ne mogu da verujem koliko su ljubi bahati verujući da nikada neće biti otkriveni lopovluci. Kako mi se čini, najisplatljivija investicija ovde će u dogledno vreme biti izgradnja zatvora. Uposliće se građevinska industrija i njeni radnici, dok i njih ne pohapse zbog malverzacija oko izgradnje zatvora i korespodentnih tendera, a će bar u istorijskim arhivama pisati da su sebi kuću sazidali, bar za privremeni boravak.

Ivana

pre 10 godina

Aha lepo. Nekima se isplati a nekima I ne. Sve dok o tome odlučuju političari a ne pravosuđe nama oporavka nema. A da imamo nezavisno pravosuđe ovaj ministar bi vam sad pisao pisma iz zatvora

Lopov

pre 10 godina

Sad i ovaj najavljuje hapsenja, ovo sve ludo. A covek na kraju mora da dodje do prostog zakljucka, a to je da gde god pocnes da kopas, 100% nailazis na neke oblike krivicnih dela i radnji gde neko pokusava da protvpravno pribavi imovinsku korist. Nebitno da li je prosla ili sadasnja vlast.
Ili prostije, krade ko kako stigne!

zorz

pre 10 godina

Nemojte da ih hapsite pa puštate uz odštetu.... Oduzimajte im nezakonito stečenu imovinu. Nemamo mi ništa od toga što će oni u zatvor... Još i tu trebamo da ih izdržavamo

Mile trbuhozborac

pre 10 godina

Malo-malo pa neko hapsenje i obavezno slikanje politicara uz taj naslov, kao da je lov u pitanju pa se sa trofejima slikaju... Vucic sr slika sa kapitalcima, a rasim i ostali potpredsednici sa fazanima i prepelicama.. a kada ce presude? Dve godine hapsite i slikate se sa "ulovom", a nijedna presuda, ni jedna optuznica da valja.. Sve ce to doci jednog dana doci na naplatu ali platicemo svi mi, platice im se odsteta iz budzeta, bar ce nam ostati vase fotke sa trofejima ciji "odstrel" smo platili...

miki

pre 10 godina

Ma sta nam ti to naprica Ljajicu, marioneto politicka..sta bi sa tvojim obecanjima o ulaganju u Sandzaku.. Mislim da ce ti ovo biti poslednji mandat i na republickom i lokalnom nivou kako tebi tako i Ugljaninu i kompaniji.
Jadni mi sa ovakvim politicarima..

POZZ..

KOSMOPOLIT rodjen u Sandzaku..

daevon

pre 10 godina

Ne bih rekao da se ne isplati. Suđenje traje 10 godina, ukradene pare su "nestale (jbg nema veze eto desilo se)", imovina stečena na taj način ostaje počiniocima ili porodici svejedno. Osim što lopov neko vreme provede besplatno u zatvoru (i ne može više da krade), praktično nema posledica.

Zato svi i kradu, i plaćaju nameštenje gde može da se krade.

GBK

pre 10 godina

Ministar spoljne i unutrasnje trgovine, dr Rasim Ljajic, ali nije doktor npr. ekonomskih nauka (sto bi mozda trebalo da bude za ovu poziciju) vec lekar. Zbilja ne znam kako te dve stvari idu jedna sa drugom, sem onog,nije vazno sta je po struci, daj mu da bude neki ministar!!! A zbog iste stvari su ovi sadasnji prozivali Olivera Dulica (doktor, ortoped)!!!

Milovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Ovo je izgleda pokušaj zaustvljanja zadnje državne pljačke koja datira iz Jugoslavije. Neprikosnovenost raspolaganja kaste državnim rezervama
tek sada je obnarodovana i to kao slučajno. Počelo je hapšenjem repova i sitnih lopova, a gde su glave koje us bar 80% decenijama uzimale sebi lično. Bilansirajte otpise u zadnjih 20 godina ako imate hrabrosti pa ćete doći do teških milijardi evra koje su ovim kanalima i automatskim
otpisivanjem završile u privatnim džepovima/a možda i stranačkim/.

emirati

pre 10 godina

@ vladislave / u ovoj drzavi imamo tri vrste lopova : ovi sto kradu naveliko i "ne misle na Boga"; ovi sto " kraduckaju" uz blagoslov pojedinih politicara ; i oni sto bi potencijalno nesto ukrali, ali ne znaju ili nemaju gde ?

Pacovcine

pre 10 godina

To da se u ovoj zemlji krađa ne isplati demantuje već svaki pogled kroz prozor ili gledanje bilo koje emisije u kojima se pojavljuju političari.

Duci0167

pre 10 godina

Ova drzava koliko ima lopova, ovakvih slucajeva treba da bude po desetak dnevno. Sve bre nesto polovicno i selektivno. Uveren sam da SVAKA firma ima po nekoliko pijavica koji su zreli za hapsenje. Recimo,moju nece niko dirati. Promenom vlasti brzinom svetlosti su smenjeni puleni DSa i postavljeni iz SNSa,sve javno i bez blama. Ti iz DSa su ostali kao savetnici. Kazem ja narodu da su politicari kao sekta. Cuvaju jedan drugom ledja dok marisu. Ove kao svadje u skupstini su pozoriste za decu. Direktno rade protiv naroda i trose novac poreskih obveznika. LM,podrzavam hapsenja i pravdu ali mislim da se koristi iskljucivo da zamaze oci. Mislim,dzabe hapsis ako je vec pokradeno i potroseno i nema para da se vrate odakle su ukradene.

Suboticanin

pre 10 godina

Ja sam glasao za Rasima, i opet cu! Postenijeg politicara nisam upoznao (a upoznao sam ih dosta), tako da on moj glas uvek ima. Zluradi pripadnici bivse vodece stranke na vlasti (DS) se osecaju izdanim, jer je Rasim usao u ovu vladu, brzo su zaboravili da su ga molili da sa njima hoda po selima i gradovima u kampanji, jer njihove funkcionere narod nije hteo ni na televiziji da vidi. Stidite se zuta gospodo, i neka vam je istekao rok trajanja, dugo ste se drzali!!!

Neko

pre 10 godina

Eto ti ga sad, a sta je sa ostalima? Niste vi skladistili samo u Novom Sadu i Somboru. Ima tu dosta drugih gradova. Sta je sa Zrenjaninom, na primer? Tamo isto imate primer prve klase. Svi znaju ko je to radio, a vi mu opet dadoste da skladisti i ove godine za drzavu. Pa dokle ide ta drskost i potcenjivanje naroda. Sreca pa ce izbori uskoro pa cete dobiti glasova koliko ste i zasluzili.

klod mone

pre 10 godina

jedan od retkih politicara ,,bez putera na glavi'' .zemlji Srbiji je za pocetak najpotrebniji jedan veliki i kvalitetan zatvor,po standardima Gvantanama ili Sagmacilara.na drugom ocisceno sudstvo i vrhunski tuzioci .Srbija za manje od 5 godina u rangu srednje razvijene evropske zemlje!!!

СРП Кш

pre 10 godina

Од настанка ове владе министри а наррочито "ПРВИ ПОТПРЕСЕДНИК" једино што изјављују су најаве хапшења. Па како чланови владе знају ко ће бити ухапшен када то није њихов посао??? Знам ја, уствари, зашто то они раде: ПА НЕМАЈУ ЈАДНИЧКОВИ ЧИМЕ ДРУГИМ ДА СЕ ПОХВАЛЕ.

ZoranR

pre 10 godina

Napokon da se krene sa hapsenjima i uspostavljanjem nekih nivih standarda u drustvu.Biti ministar ili visoki funkcioner neznaci da sad treba navaliti sa kradjom i mahinacijama vec znaci da treba raditi za srzavu i u korist istog tog naroda koji te izabrao...

juca

pre 10 godina

O cemu pricate ljudi, Miskovic jedini tajkun u Srbiji. Cekamo jednu presudu posle godinu I po dana. Nece je biti, jer kako rece drug Aca nemamo strucne revizore. Bez nezavisne revizorske kuce nema osude. Slucaj Miskovic do sledecih izbora. O ovim sitnim ribama da ne pricam.

London 94

pre 10 godina

Srbija je trebala da odigra ovu utakmicu prva. Time bi se mnogo toga unapredilo u odnosima sa Kosovom.
Al kako se vidi nema u Srbiji covka sa petljom.

куче драгољупче

pre 10 godina

Svestan sam ja odavno koliko smo jadni, bedni i pohlepni, ali ne mogu da verujem koliko su ljudi bahati verujući da nikada neće biti otkriveni lopovluci.

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

"...i dodao da će sada nadzor nad robnim rezervama sprovoditi četiri ministarstva - energetike, poljoprivrede, finansija i trgovine". Ministarstvo energetike? Vlada Republike Srbije uključuje i Ministarstvo energetike? Kada smo poslednji put čuli nešto u vezi toga, da li se neko seća? Možda više nema Ministarstva enegretike u sklopu republičke Vlade, nego samo u sklopu Vlade Federacije (iliti Imperije, znamo već koje).

ne_mogu_da_verujem

pre 10 godina

Samo ne znam koji bi vam poticar odgovarao ljudi. Jos se nije pojavio ni jedan ni na nasoj ni nekoj tudjoh politickoj sceni,da ga je neko pohvalio. Samo bi voleo da vidim ove sto pisu u ulozi nekog politicara,sta li bi radili...

Legenda

pre 10 godina

Rode moj srpski,postovani gradjani,ovim se samo maskiraju pravi org.kriminalci!Svaki covek u Srbiji zna ko je iz njegovog grada kriminalac!A onda ti se pojavi politicar na tv i kaze da su uhvatili troje...ili petoro...a ti znas ko su...odma ti je jasno da je to nistaaaa!Boranijaaaaa!!!A da i Misko je u postupku...hmmmm...SLABO JE TO!!!Mozda ove glavne hoce nama da ostave,da se i mi malo zasladimo???Iskreno bih uzivao a vi?

jednostavno komplikovano

pre 10 godina

Glupo resenje br.1: cinovnici iz 4 ministarstva ce vrsiti kontrolu robe date privatnim skladistarima na cuvanje. Jedino da u svakom skladistu danonocno drezdi po jedan cinovnik, jer povremene kontrole ce smanjiti rizik zloupotrebe, ali ako roba nestane izmedju dve kontrole, jedina korist je sto ce se nesto ranije saznati da robe nema. Umesto dnevnica za ceste terenske kontrole ili ne daj Boze naknade za odvojen zivot ako bi resenje bilo da u svakom skladistu bude garsonjera za boravak cinovnika, primeniti Glupo resenje br3.
Glupo resenje br. 2: Direkcija nema dovoljno sopstvenih skladisnih kapaciteta, pa bi ih trebalo izgraditi. Samo jedna „sitnica“ – za izgradnju treba para kojih ova drzava nema dovoljno, a ima daleko pametnijih i potrebnijih ulaganja u koja treba usmeriti to malo sto ima. A posto vec postoji izgradjen visak privatnih skladisnih kapaciteta, primeniti Glupo resenje br3.
Glupo resenje br.3 : privatni skladistar pre preuzimanja robe od Direkcije mora, bez izuzetka, da obezbedi bankarsku garanciju koja pokriva vrednost robe koju je preuzeo na cuvanje. Ako roba nestane, Direkcija se naplacuje aktiviranjem garancije, naplatom od banke koja je garanciju izdala. Da li vam ovo izgleda kao komplikovan nacin da drzava/Direkcija ne ostane bez EUR 5,5 miliona evra? Za koga je ovo resenje glupo? Pa, posebno za one „sposobne poslovne ljude“, koji su to samo zato sto su blizu „izvora“ i mogu da posluju po principu „da obrnem, pa cu vrnem“ i bez namere da ostete drzavu.

LENKA

pre 10 godina

Ministre pa Vi ste nadlezni godinama za te stvari oko robnih rezervi. Kako Vas, jednog od vecitih od 2000-te naovamo niko ne ispita.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Nadajmo se samo da su istrage sakupile dovoljno dokaza za duže zadržavanje u zatvoru. I da se može primeniti onaj čuveni zakon o oduzimanju nečasno (kriminalno) stečene imovine!

bilha

pre 10 godina

Ovakvi potezi me uveravaju da vlast nece dozvoliti da korupcija ostane opste prihvacen model ponasanja i da ce svi koji su u njoj ucestvovali i time ostetili drzavu koja ionako vec grca odgovarati,i da ce ovakvi potezi drzave sluziti kao opomena onima koji razmisljaju da se upuste u neku malvarzaciju.

Suboticanin

pre 10 godina

Ja sam glasao za Rasima, i opet cu! Postenijeg politicara nisam upoznao (a upoznao sam ih dosta), tako da on moj glas uvek ima. Zluradi pripadnici bivse vodece stranke na vlasti (DS) se osecaju izdanim, jer je Rasim usao u ovu vladu, brzo su zaboravili da su ga molili da sa njima hoda po selima i gradovima u kampanji, jer njihove funkcionere narod nije hteo ni na televiziji da vidi. Stidite se zuta gospodo, i neka vam je istekao rok trajanja, dugo ste se drzali!!!

klod mone

pre 10 godina

jedan od retkih politicara ,,bez putera na glavi'' .zemlji Srbiji je za pocetak najpotrebniji jedan veliki i kvalitetan zatvor,po standardima Gvantanama ili Sagmacilara.na drugom ocisceno sudstvo i vrhunski tuzioci .Srbija za manje od 5 godina u rangu srednje razvijene evropske zemlje!!!

miša

pre 10 godina

Dragi Rasime, počnite da se bavite svojim resorom, ostavite vise da pričate o temama koje se ne tiču Vašeg delokruga rada. Dali ste vise izjava o Jovanki Broz, nego o radu ministarstva na čijem ste čelu, sada govorite o hapšenjima, pre toga o izborima i tako ukrug.

zavarivač

pre 10 godina

Ta pljacka je siguno bila za vreme Milosevica i Djindjica. Od kako je napredno nazadna stranka na vlasti toga nema jer se oni zestoko bore protiv korupcije i kriminala. Uhapseni su se sigurno krili godinu ipo dana i nisu radili u robnim rezervama. To su garantoivano samo demokrate radile. Jel tako napredni nazadnjaci!? Vi ste nevini.
Jos malo, pa ce i cipele ispred pragova da vam kradu koliko ste sposobni i drcni.

novosadjanin

pre 10 godina

Pocetak cega? Pustanja na slobodu? Eno Novakovicu, Matijevicu i Gajicu pre tri dana ukinut pritvor. Sto bi reko Bili u Maratoncima "dosta bre zezanja".
"U januaru ste obecali lova u aprilu. Od tog obecanja je proslo godinu dana".

Ivana

pre 10 godina

Aha lepo. Nekima se isplati a nekima I ne. Sve dok o tome odlučuju političari a ne pravosuđe nama oporavka nema. A da imamo nezavisno pravosuđe ovaj ministar bi vam sad pisao pisma iz zatvora

ZoranR

pre 10 godina

Napokon da se krene sa hapsenjima i uspostavljanjem nekih nivih standarda u drustvu.Biti ministar ili visoki funkcioner neznaci da sad treba navaliti sa kradjom i mahinacijama vec znaci da treba raditi za srzavu i u korist istog tog naroda koji te izabrao...

СРП Кш

pre 10 godina

Од настанка ове владе министри а наррочито "ПРВИ ПОТПРЕСЕДНИК" једино што изјављују су најаве хапшења. Па како чланови владе знају ко ће бити ухапшен када то није њихов посао??? Знам ја, уствари, зашто то они раде: ПА НЕМАЈУ ЈАДНИЧКОВИ ЧИМЕ ДРУГИМ ДА СЕ ПОХВАЛЕ.

obneVideo

pre 10 godina

A da mi lepo i na vreme promenimo ime zemlje u ZATVOR. Svestan sam ja odavno koliko smo jadni, bedni i pohlepni, ali ne mogu da verujem koliko su ljubi bahati verujući da nikada neće biti otkriveni lopovluci. Kako mi se čini, najisplatljivija investicija ovde će u dogledno vreme biti izgradnja zatvora. Uposliće se građevinska industrija i njeni radnici, dok i njih ne pohapse zbog malverzacija oko izgradnje zatvora i korespodentnih tendera, a će bar u istorijskim arhivama pisati da su sebi kuću sazidali, bar za privremeni boravak.

bambus

pre 10 godina

Postovani gospodine Ljajicu kad ce biti hapsenje Radomana dr.Bozovica on je alfa i omega bio i ostao,ali je odradjivao svim tajkunima pa je ostao zasticen bas jako.....

GBK

pre 10 godina

Ministar spoljne i unutrasnje trgovine, dr Rasim Ljajic, ali nije doktor npr. ekonomskih nauka (sto bi mozda trebalo da bude za ovu poziciju) vec lekar. Zbilja ne znam kako te dve stvari idu jedna sa drugom, sem onog,nije vazno sta je po struci, daj mu da bude neki ministar!!! A zbog iste stvari su ovi sadasnji prozivali Olivera Dulica (doktor, ortoped)!!!

London 94

pre 10 godina

Srbija je trebala da odigra ovu utakmicu prva. Time bi se mnogo toga unapredilo u odnosima sa Kosovom.
Al kako se vidi nema u Srbiji covka sa petljom.

ne_mogu_da_verujem

pre 10 godina

Samo ne znam koji bi vam poticar odgovarao ljudi. Jos se nije pojavio ni jedan ni na nasoj ni nekoj tudjoh politickoj sceni,da ga je neko pohvalio. Samo bi voleo da vidim ove sto pisu u ulozi nekog politicara,sta li bi radili...

miki

pre 10 godina

Ma sta nam ti to naprica Ljajicu, marioneto politicka..sta bi sa tvojim obecanjima o ulaganju u Sandzaku.. Mislim da ce ti ovo biti poslednji mandat i na republickom i lokalnom nivou kako tebi tako i Ugljaninu i kompaniji.
Jadni mi sa ovakvim politicarima..

POZZ..

KOSMOPOLIT rodjen u Sandzaku..

Mile trbuhozborac

pre 10 godina

Malo-malo pa neko hapsenje i obavezno slikanje politicara uz taj naslov, kao da je lov u pitanju pa se sa trofejima slikaju... Vucic sr slika sa kapitalcima, a rasim i ostali potpredsednici sa fazanima i prepelicama.. a kada ce presude? Dve godine hapsite i slikate se sa "ulovom", a nijedna presuda, ni jedna optuznica da valja.. Sve ce to doci jednog dana doci na naplatu ali platicemo svi mi, platice im se odsteta iz budzeta, bar ce nam ostati vase fotke sa trofejima ciji "odstrel" smo platili...

Milovan S Nikolić Sombor

pre 10 godina

Ovo je izgleda pokušaj zaustvljanja zadnje državne pljačke koja datira iz Jugoslavije. Neprikosnovenost raspolaganja kaste državnim rezervama
tek sada je obnarodovana i to kao slučajno. Počelo je hapšenjem repova i sitnih lopova, a gde su glave koje us bar 80% decenijama uzimale sebi lično. Bilansirajte otpise u zadnjih 20 godina ako imate hrabrosti pa ćete doći do teških milijardi evra koje su ovim kanalima i automatskim
otpisivanjem završile u privatnim džepovima/a možda i stranačkim/.

ILIJA Drakulić

pre 10 godina

"...i dodao da će sada nadzor nad robnim rezervama sprovoditi četiri ministarstva - energetike, poljoprivrede, finansija i trgovine". Ministarstvo energetike? Vlada Republike Srbije uključuje i Ministarstvo energetike? Kada smo poslednji put čuli nešto u vezi toga, da li se neko seća? Možda više nema Ministarstva enegretike u sklopu republičke Vlade, nego samo u sklopu Vlade Federacije (iliti Imperije, znamo već koje).

zorz

pre 10 godina

Nemojte da ih hapsite pa puštate uz odštetu.... Oduzimajte im nezakonito stečenu imovinu. Nemamo mi ništa od toga što će oni u zatvor... Još i tu trebamo da ih izdržavamo

Duci0167

pre 10 godina

Ova drzava koliko ima lopova, ovakvih slucajeva treba da bude po desetak dnevno. Sve bre nesto polovicno i selektivno. Uveren sam da SVAKA firma ima po nekoliko pijavica koji su zreli za hapsenje. Recimo,moju nece niko dirati. Promenom vlasti brzinom svetlosti su smenjeni puleni DSa i postavljeni iz SNSa,sve javno i bez blama. Ti iz DSa su ostali kao savetnici. Kazem ja narodu da su politicari kao sekta. Cuvaju jedan drugom ledja dok marisu. Ove kao svadje u skupstini su pozoriste za decu. Direktno rade protiv naroda i trose novac poreskih obveznika. LM,podrzavam hapsenja i pravdu ali mislim da se koristi iskljucivo da zamaze oci. Mislim,dzabe hapsis ako je vec pokradeno i potroseno i nema para da se vrate odakle su ukradene.

Legenda

pre 10 godina

Rode moj srpski,postovani gradjani,ovim se samo maskiraju pravi org.kriminalci!Svaki covek u Srbiji zna ko je iz njegovog grada kriminalac!A onda ti se pojavi politicar na tv i kaze da su uhvatili troje...ili petoro...a ti znas ko su...odma ti je jasno da je to nistaaaa!Boranijaaaaa!!!A da i Misko je u postupku...hmmmm...SLABO JE TO!!!Mozda ove glavne hoce nama da ostave,da se i mi malo zasladimo???Iskreno bih uzivao a vi?

Lopov

pre 10 godina

Sad i ovaj najavljuje hapsenja, ovo sve ludo. A covek na kraju mora da dodje do prostog zakljucka, a to je da gde god pocnes da kopas, 100% nailazis na neke oblike krivicnih dela i radnji gde neko pokusava da protvpravno pribavi imovinsku korist. Nebitno da li je prosla ili sadasnja vlast.
Ili prostije, krade ko kako stigne!

emirati

pre 10 godina

@ vladislave / u ovoj drzavi imamo tri vrste lopova : ovi sto kradu naveliko i "ne misle na Boga"; ovi sto " kraduckaju" uz blagoslov pojedinih politicara ; i oni sto bi potencijalno nesto ukrali, ali ne znaju ili nemaju gde ?

daevon

pre 10 godina

Ne bih rekao da se ne isplati. Suđenje traje 10 godina, ukradene pare su "nestale (jbg nema veze eto desilo se)", imovina stečena na taj način ostaje počiniocima ili porodici svejedno. Osim što lopov neko vreme provede besplatno u zatvoru (i ne može više da krade), praktično nema posledica.

Zato svi i kradu, i plaćaju nameštenje gde može da se krade.

Neko

pre 10 godina

Eto ti ga sad, a sta je sa ostalima? Niste vi skladistili samo u Novom Sadu i Somboru. Ima tu dosta drugih gradova. Sta je sa Zrenjaninom, na primer? Tamo isto imate primer prve klase. Svi znaju ko je to radio, a vi mu opet dadoste da skladisti i ove godine za drzavu. Pa dokle ide ta drskost i potcenjivanje naroda. Sreca pa ce izbori uskoro pa cete dobiti glasova koliko ste i zasluzili.

Pacovcine

pre 10 godina

To da se u ovoj zemlji krađa ne isplati demantuje već svaki pogled kroz prozor ili gledanje bilo koje emisije u kojima se pojavljuju političari.

juca

pre 10 godina

O cemu pricate ljudi, Miskovic jedini tajkun u Srbiji. Cekamo jednu presudu posle godinu I po dana. Nece je biti, jer kako rece drug Aca nemamo strucne revizore. Bez nezavisne revizorske kuce nema osude. Slucaj Miskovic do sledecih izbora. O ovim sitnim ribama da ne pricam.

куче драгољупче

pre 10 godina

Svestan sam ja odavno koliko smo jadni, bedni i pohlepni, ali ne mogu da verujem koliko su ljudi bahati verujući da nikada neće biti otkriveni lopovluci.

jednostavno komplikovano

pre 10 godina

Glupo resenje br.1: cinovnici iz 4 ministarstva ce vrsiti kontrolu robe date privatnim skladistarima na cuvanje. Jedino da u svakom skladistu danonocno drezdi po jedan cinovnik, jer povremene kontrole ce smanjiti rizik zloupotrebe, ali ako roba nestane izmedju dve kontrole, jedina korist je sto ce se nesto ranije saznati da robe nema. Umesto dnevnica za ceste terenske kontrole ili ne daj Boze naknade za odvojen zivot ako bi resenje bilo da u svakom skladistu bude garsonjera za boravak cinovnika, primeniti Glupo resenje br3.
Glupo resenje br. 2: Direkcija nema dovoljno sopstvenih skladisnih kapaciteta, pa bi ih trebalo izgraditi. Samo jedna „sitnica“ – za izgradnju treba para kojih ova drzava nema dovoljno, a ima daleko pametnijih i potrebnijih ulaganja u koja treba usmeriti to malo sto ima. A posto vec postoji izgradjen visak privatnih skladisnih kapaciteta, primeniti Glupo resenje br3.
Glupo resenje br.3 : privatni skladistar pre preuzimanja robe od Direkcije mora, bez izuzetka, da obezbedi bankarsku garanciju koja pokriva vrednost robe koju je preuzeo na cuvanje. Ako roba nestane, Direkcija se naplacuje aktiviranjem garancije, naplatom od banke koja je garanciju izdala. Da li vam ovo izgleda kao komplikovan nacin da drzava/Direkcija ne ostane bez EUR 5,5 miliona evra? Za koga je ovo resenje glupo? Pa, posebno za one „sposobne poslovne ljude“, koji su to samo zato sto su blizu „izvora“ i mogu da posluju po principu „da obrnem, pa cu vrnem“ i bez namere da ostete drzavu.

LENKA

pre 10 godina

Ministre pa Vi ste nadlezni godinama za te stvari oko robnih rezervi. Kako Vas, jednog od vecitih od 2000-te naovamo niko ne ispita.

de fakto i de jure..

pre 10 godina

Nadajmo se samo da su istrage sakupile dovoljno dokaza za duže zadržavanje u zatvoru. I da se može primeniti onaj čuveni zakon o oduzimanju nečasno (kriminalno) stečene imovine!

bilha

pre 10 godina

Ovakvi potezi me uveravaju da vlast nece dozvoliti da korupcija ostane opste prihvacen model ponasanja i da ce svi koji su u njoj ucestvovali i time ostetili drzavu koja ionako vec grca odgovarati,i da ce ovakvi potezi drzave sluziti kao opomena onima koji razmisljaju da se upuste u neku malvarzaciju.