Stanković: Incidenti ne čude

Postoji šansa da na severu Mitrovice već u prvom krugu bude izabran albanski gradonačelnik, što u značajnoj meri ugrožava poziciju srpske zajednice na severu.

Izvor: B92

Nedelja, 03.11.2013.

20:01

Default images

To je za B92 izjavio politički analitičar Dejan Vuk Stanković i dodao da će ishod izbora svakako biti priznat i od relevantnih izbora na Kosovu a i od države Srbije.

Komentarišući slabu izlaznost, Stanković je rekao da za tako nešto postoji širi kontekst.

"Visoka zabrinutost srpskog življa na severu Kosova, osećanje egzistencijalne ugroženosti reprodukuje se i na apstineciju od izbora, a ako se tome doda činjenica da su severnokosovske političke elite prilično podeljene, da postoje protivnici Briselskog sporazuma kao i oni koji su za, onda ne čudi rezultat koji može da ima negativne političke implikacije", kaže Stanković.

Stanković kaže da je teško kontrolisati tok izbornog procesa kao i da postoje velike međuetničke tenzije, tako da ovakvi incidenti ne treba da čude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: