Božović:Većina za izbore u Beogradu

Predsednik beogradskog odbora DS ocenio da su, nakon odluke DSS da ne ulazi u gradsku vlast bez izbora, SNS i SPS sa svojih 50 odbornika ostali u manjini.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

11:22

Default images

"Stranke koje traže momentalno raspisivanje izbora imaju 59 odbornika u gradskom parlamentu. Ne postoji ni jedan jedini razlog da se Beograđanima oduzima šest meseci normalnog života i da se izbori održe tek na proleće 2014", kazao je Balša Božović u izjavi za javnost.

"Jedini razlog je želja vlasti da sebi obezbedi dodatno vreme kako bi lažima, fabrikovanim aferama i političkim hapšenjima kod građana kreirala sliku o velikom lopovluku i korupciji u Beogradu", dodao je on.

DS, kako je istakao, zahteva da odmah bude pokrenuta procedura koja će omogućiti da se izbori u Beogradu održe u ovoj godini.

"Ukoliko SNS i SPS ne žele izbore, nego ostanu rešeni u nameri da iskoriste sve proceduralne mogućnosti da izbore zakažu na proleće, to je onda sasvim dovoljno vremena za promenu zakona o glavnom gradu i omogućavanje Beogradjanima da direktno glasaju za prvog čoveka grada", ocenio je Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: