"Sirija će biti groblje osvajača"

Sirijski premijer Vael al-Halki je izjavio da će njegova zemlja, u slučaju da dođe do vojne intervencije međunarodne zajednice, postati "groblje osvajača".

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2013.

17:12

Default images

Al-Halki je u izjavi za sirijsku državnu televiziju upozorio:

"Sirija će iznenaditi agresore onako kako ih je iznenadila i tokom Jomkipurskog rata 1973. godine, kada su Sirijci i Egipćani iznenada napali Izrael ", i biće grobnica osvajača", prenela je agencija AFP.

Premijer Sirije je takođe optužio zapadne zemlje da "izmišljaju" izgovore za vojnu intervenciju protiv Sirije, kao odgovor na navodnu upotrebu hemijskog oružja režima predsednika Bašara Asada tokom napada u blizini Damaska prošle sedmice.

"Zapadne zemlje, na čelu sa SAD-om, izmišljaju lažne scenarije i izgovore da bi vojno intervenisali u Siriji", rekao je al-Halki.

SAD i Britanija privode kraju izradu plana o pokretanju kaznenog vojnog udara protiv sirijskog režima do kraja sedmice, prenosi danas "Gardijan", a "Vašington post" navodi reči neimenovanih zvaničnika Bele kuće da bi "najranije sutra" mogla da bude pokrenuta "vremenski ograničena intervencija".

Vašington i London nemaju ni trunku sumnje da je sirijski režim prošle sedmice u predgrađu Damaska, Guti, upotrebio hemijski gas od koga je stradalo, prema tvrdnjama opozicije, nekoliko stotina ljudi, uključujući i decu.

Najviši zvaničnici dve zemlje poručili su da za "gnusni čin" mora da odgovara režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada i da se, u tom pogledu, razmišlja o proporcionalnom odgovoru na hemijski napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: