Sreda, 28.08.2013.

17:12

"Sirija će biti groblje osvajača"

Sirijski premijer Vael al-Halki je izjavio da će njegova zemlja, u slučaju da dođe do vojne intervencije međunarodne zajednice, postati "groblje osvajača".

Izvor: Tanjug

"Sirija æe biti groblje osvajaèa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

bez_cenzure

pre 10 godina

Neće Ameri kopneno djelovati. Zar neko zaista misli da će Rusi tek tako predati svoje 2 baze? Neće direktno ulaziti u sukob, ali nemaju namjeru predavati baze tzv. pobunjenicima tj. kasnije NATO-u. Ko je lud da takvo nešto uradi. Rusija jeste još uvijek vojno slabija u odnosu na NATO, ali nisu ni toliko mahniti.

Akcija se pokreće kako bi tzv. pobunjenici tj. teroristi koji su pritisnuti uz zid napredovali na terenu. Ma da im ni to neće pomoći.

zon

pre 10 godina

@martin, samo te zemlje? A ko je opkolio Sarajevo, naterao zene i decu da se smrzavaju i sa brda artiljerijom gadjao po civilima? Ne po vojsci, nego po civilima bez reda i nacina. Ko je kukavicki sa brda artiljerijom ubio 1000 dece u Sarajevu? Amerikanci? Nemci? Englezi?

Vultures

pre 10 godina

Koliko ja znam, Vuk Jeremic je glavni sef UN. Sve dok se on ne izjasni, NATO nema sansu (a i ne sme) da se mesa u Sirijska posla.
Vuce, daj, bre, reci NE ovima sa Zapada! Sirija i tvoj narod je uz tebe!
(Ddule, 28. avgust 2013 23:47)

Mislis stvarno da Vuk.J odlucuje sta ce Amerika da radi? Jedini koji su se zalagali za napad na Siriju od pocetka je Izrael, posto Amerika radi sta im oni kazu...

qw

pre 10 godina

Cela prica oko nenapadanja je bilo zbog grupisanja snaga.
nikad se sila nije pomerila bez razloga, to UZASNO mnogo kosta
Rusija ne reaguje jer joj vreme ide na ruku, a Americi ne, zato i vise ne biraju razloge za napad vec grabe dok imaju resursa. Svaki dan koji Sirija otme Americi je dan poklona Rusiji.

Ddule

pre 10 godina

Koliko ja znam, Vuk Jeremic je glavni sef UN. Sve dok se on ne izjasni, NATO nema sansu (a i ne sme) da se mesa u Sirijska posla.
Vuce, daj, bre, reci NE ovima sa Zapada! Sirija i tvoj narod je uz tebe!

ko drugome groblje sprema...

pre 10 godina

Posle 4 decenije surove diktature, koju bi na silu i sa silom da odrzavaju cak i po cenu krvavog gradjanskog rata, dosadilo im je vise da tamane sopstveni narod, pa bi sada i neke druge. Ali cim Zapad nadje nacina da se direktno vojno umesa u taj sukob i nekako zaobidje rusko-kinesku veto blokadu opsteg konsenzusa koji postoji u UN da taj zlikovacki rezim treba da ode, dani ce im biti odbrojani.

vuk

pre 10 godina

Kada SAD vodi rat na tvojoj teritoriji, ti treba da organizujes odmazdu na njihovoj teritoriji odnosno u SAD!!!! Oni kod tebe ruse bolnice ti kod njih rusis bolnice, oni ruse mostove kod tebe, ti rusis mostove kod njih!!!! Odbraniti se od takve sile je nemoguce u svojoj drzavi jer te ona ratom unistava, koliko god da si uspesn u odbrani NAPAD CE TRAJATI DOK GOD IMAJU CIME DA GADJAJU SA BEZBEDNE DALJINE!!!

Davitelj protiv davitelja

pre 10 godina

Oborice im Sirijci mozda par aviona, i to je sve.... mada i u to sumnjam.
Mi smo samo jedan,i to slucajno, ali Sirijci imaju bolju i brojniju PVO.
Ko se mnogo drci, jos drcniji Ameri ga pokake po glavi.
Kad je ova zemlja i ovakva situacija u pitanju, imaju i pravo, samo da (ako je ikako moguce), ne stradaju neduzni civili !!!
A Rusi ce da ih brane kao sto su i nas 99e odbranili ... da umres od muke!

Max

pre 10 godina

Svima onima koj tvrde da je bolje poginuti nego živeti kao mi, niko ne brani da skaču sa zgrada, mostova, tornjeva, litica... Čudo je koliko je kult smrti omiljen među Srbima.

amarko

pre 10 godina

Sta ti je zivot, ja sam za mir u Siriji,makar po ceni da asada smene ili ko zna sta,dzabe asadu sto je upravu,neko ko neume da gubi nameracio se na njih I to je kraj.Moram da priznam da se cesto smejem na precednikove izjave,ali ima neka logika za podilazenje kinezima.Ako se oni uskoro ne umesaju I ostali narodi u stvaranju neke nove mirovne politike,dovode se u pitanje zivoti miliona sirom sveta.Zvuci nenormalno kada kazem da sam zbog toga protiv Nato,kao da su gradjani potpisnici sporazuma-za ubijanje nevinih..

pera pisar iz administrativnog

pre 10 godina

Nato napada neku zemlju samo ako se prethodno uveri da nema s-300 sisteme.Za svaku napadnutu zemlju provere su radjene jako dugo.

Asad ili je ostrasceni diktator ko njegovi pobratimi ili ima s-300.

4channer

pre 10 godina

Amerikanci imaju 12 nosaca a ne 30
(stefan, 28. avgust 2013 20:00)

Американци имају 10 оперативних носача, а не 12...

mlekadzija

pre 10 godina

Nazalost nece biti mada bi to bilo lepo. Groblje NATO vojnika u Alepu na primer... Nece smeti da kroce na teritoriju Sirije nego ce kukavicki iz daleka da gadjaju raketama i bombama i da seju smrt medju narodom, jer NATO zna i sme samo tako da @Ratuje@. Bednici

Max

pre 10 godina

@Johnny: Američki nosač aviona je uvek u pratnji flote brodova (razarači, krastarice, raketne krstarice, fregate) kao i nejoliko podmornica i štite ga 6 do 8 eskadrila borbenih aviona i jedna do dve eskadrile izviđačkih aviona. Čak i Rusija bi vrlo teško uspela da potopi američki nosač i to uz ogromne gubitke. Za sve ostale to je samo neostvarljiv san koji sanjaju fanatici.

Ddule

pre 10 godina

Nas PVO je oborio na stotine tomahawk-e, vecinu mrezama postavljene na Sar planine, a neke cak i sa prackama! Ovo zadnje mi je ispricao drugar koji je bio svedok. Sirijci su za sigurno ucili od nas.
Tomahawk leti jako nisko, pa ako ga pogodis cak i sa kamenom, pokvari mu se elektronski uredjaj i onesposobi se.
Zanimljivo za nove modele Tomahawka je cinjenica da one nose sa sobom i kasetne bombe, i ubacuju ih uzput malo pre nego sto pogode metu!

http://www.youtube.com/watch?v=19XXTArAGaM

bzvz

pre 10 godina

Bolje da poginu nego da zive necasno kao mi,u lazi,kao najgori poltroni koji se prodaju za saku dolara.Bez dostojanstva i misleci samo kako da sacuvaju svoju jadnu zadnjicu!

Marko

pre 10 godina

Ne razumem pojedine komentatore koji podržavaju bombardovanje. Najveća žrtva je običan narod. Evo jedno pitanje koje sam pročitao na jednom američkom sajtu gde je većina protiv vojne intervencije. Zašto su pustili da 100000 ljudi umre i tek sada reaguju? I posebno mi je upečatljiva ocena jednog američkog komentatora sa kojom se potpuno slažem glasi u Siriji obe strane su zle, a SAD podržava AlKaidu. Može ovo da se reši bez bombardovanja sporazumom gde će se Rusija i SAD dogovriti da zauzdaju obe strane, Rusi Asada a SAD pobunjenike i da se organizuju izbori. Samo izgleda da opet hoće da se igraju rata.

pera bonasera

pre 10 godina

Sta reci o istom scenariju kao u Iraku,lazi,i samo tako ces doci do vojne intervencije.Oni su svesni da je istina na drugoj strani kao sto rece Del Pontova ali Nacisticki rezim zapada kroji novi svetski poredak,koji ce biti zapisan u novijoj istoriji da je bio jedan od najgorih ako ne i gori od samih Nacista.

Ђорђе

pre 10 godina

Tako smo govorili i mi 1999-e, i Sadam 2003-e, i Gadafi 2011. I u tri koflikta pao je jedan avion. Slucajno pogodjen. A Siriju nece preletiti nijedan avion sve dok ne uniste svu PVO sa brodova iz Mediterana.

Zipo

pre 10 godina

Jedna stvar vecini mora da se razjasni. Americko ulaganje u vojsku je oko 40% ukupnog svetskog, tj jednako kao sledecih 14 zemalja a vecina medju tim zemljama su clanice NATO pa sumirajte to sve. Da se ujedine Rusija, Kina i Indija opet ne bi imali sanse na neutralnom terenu. U prevodu, na koga se nameraci Amerika sa saveznicima, taj je gotov, kratko i jasno.

Atreides

pre 10 godina

Amerikanci dole silaziti nece.Imaju te tzv pobunjenike koji ce im biti pesadija a oni ce iz vazduha sa bezbedne daljine da sipaju bombe po Siriji. Tek kada pobunjenici preuzmu vlast dolaze Ameri na kopno.

Mile

pre 10 godina

Mislim da sto vise daju otpora, to ce Sirijci vise da izginu. Ali zaista vredi, u pravu su, jer bolje je i da svi do jednog poginu, nego da jadan Asad ne bude na vlasti.

Unhappy

pre 10 godina

Svako ko misli da Amerikanci ovo nisu odavno planirali i da im je stvarno stalo do naroda u Siriji treba da ide pothitno na lecenje. Cela prica je smesno izrezirana, ali bice puno specijalnih efekata.

Goran

pre 10 godina

Ne podrzavam nikakvu intervenciju ali bolje bi im bilo da im ne bude kao u toku Jomkipurskog rata, jer da se tada nisu umesale Rusija i Amerika, Izraelci bi se prosetali kroz Damask, jer su vec bili presli Golansku visoravan. Takodje su bili i nadomak Kaira a egipatske trupe odsecene na Sinaju.

lesa

pre 10 godina

Bolje bi im bilo da manje pricaju i da pocnu da se ukopavaju. Secam se kad su se za nas spremali mi smo molili da ne napadaju a vojsku rasporedjivali tamo gde treba. Zato smo i izdrzali tri meseca i za to vreme uspeli da odvratimo kopnenu vojsku koju su slali iz Albanije.

zoro

pre 10 godina

I Sadam je govorio da ce Irak biti grobnica osvajacima, medjutim ja vidim da se tamo muslimani vise ubijaju medjusobno, nego sto ubijaju Amere i njihove saveznike.

stop

pre 10 godina

Nije valjda da neko i dalje veruje u "humanost" zapadne dekadentne politike ? Sad su ovi kao upotrebili hemijsko oruzje, a ovi su se toliko "potresli" da odmah krecu u "kuku mahnitarnu" akciju spasavanja civila. A Ruje po obicaju, sve gledaju sa strane...ne daj se narode Sirije, nemam nista drugo da ti ponudim osim iskrene zelje za krajem ovog rata. Jer ako Vam zavlada ista cizma kao i u Libiji, izgubice te se !

sve zavisi iz kog ugla gledas

pre 10 godina

secam se kako izlazi barak obama na drzavnu US televiziju i saopstava kako ce amerika ako se upotrebi hemijsko oruzje preduzeti "meru za zastitu civila" tj. da ce biti predjena crvena linija. slusajuci kako govori imao sam utisak ko da izdaje neko naredjenje da se to uradi , baci neki otrovan gas. proslo je mesec dana i to se dogodilo. cudi me da takav stav nije imao od pocetka sukoba nego mesec dana pre nego sto ce se ta katastrofa dogoditi pa mi sve nesto lici na holivudski film o dobrim i losim momcima , samo sto su ovaj put dobri momci pojeli i po koji ljudski organ.

Ali Demi

pre 10 godina

O kojim osvajacim on prica? Zar on ne cita novine da znaje kako nece biti osvajaca u zemlju Sirijanaca? Bice samo kisa sa visine. Da bi Asad bio normalan bi ucio od Sadama, Gadafija i ne zasto i od Milosevica. Misli covek da je sala igrati sa nacelima OKB i prekrsiti crvenu liniju....

beograđanin

pre 10 godina

Pa neće ti zlotvori da se smire dok ne dobiju po njonji,da li od nekog jačeg ili slabijeg.Molim Boga da to bude Sirija , ali teško, oni su sitan zalogaj za njih.Mada i mi smo bili slabašni doduše izgubili smo, ali smo se bar držali 3 meseca što im nije bilo po volji zato što su računali da će nas pregaziti za 3 dana.Njima treba poobarati 40-50 aviona pa će ubuduće dobro razmisliti hoće li nekog napasti.

stop

pre 10 godina

Nije valjda da neko i dalje veruje u "humanost" zapadne dekadentne politike ? Sad su ovi kao upotrebili hemijsko oruzje, a ovi su se toliko "potresli" da odmah krecu u "kuku mahnitarnu" akciju spasavanja civila. A Ruje po obicaju, sve gledaju sa strane...ne daj se narode Sirije, nemam nista drugo da ti ponudim osim iskrene zelje za krajem ovog rata. Jer ako Vam zavlada ista cizma kao i u Libiji, izgubice te se !

lesa

pre 10 godina

Bolje bi im bilo da manje pricaju i da pocnu da se ukopavaju. Secam se kad su se za nas spremali mi smo molili da ne napadaju a vojsku rasporedjivali tamo gde treba. Zato smo i izdrzali tri meseca i za to vreme uspeli da odvratimo kopnenu vojsku koju su slali iz Albanije.

Marko

pre 10 godina

Ne razumem pojedine komentatore koji podržavaju bombardovanje. Najveća žrtva je običan narod. Evo jedno pitanje koje sam pročitao na jednom američkom sajtu gde je većina protiv vojne intervencije. Zašto su pustili da 100000 ljudi umre i tek sada reaguju? I posebno mi je upečatljiva ocena jednog američkog komentatora sa kojom se potpuno slažem glasi u Siriji obe strane su zle, a SAD podržava AlKaidu. Može ovo da se reši bez bombardovanja sporazumom gde će se Rusija i SAD dogovriti da zauzdaju obe strane, Rusi Asada a SAD pobunjenike i da se organizuju izbori. Samo izgleda da opet hoće da se igraju rata.

Unhappy

pre 10 godina

Svako ko misli da Amerikanci ovo nisu odavno planirali i da im je stvarno stalo do naroda u Siriji treba da ide pothitno na lecenje. Cela prica je smesno izrezirana, ali bice puno specijalnih efekata.

sve zavisi iz kog ugla gledas

pre 10 godina

secam se kako izlazi barak obama na drzavnu US televiziju i saopstava kako ce amerika ako se upotrebi hemijsko oruzje preduzeti "meru za zastitu civila" tj. da ce biti predjena crvena linija. slusajuci kako govori imao sam utisak ko da izdaje neko naredjenje da se to uradi , baci neki otrovan gas. proslo je mesec dana i to se dogodilo. cudi me da takav stav nije imao od pocetka sukoba nego mesec dana pre nego sto ce se ta katastrofa dogoditi pa mi sve nesto lici na holivudski film o dobrim i losim momcima , samo sto su ovaj put dobri momci pojeli i po koji ljudski organ.

Atreides

pre 10 godina

Amerikanci dole silaziti nece.Imaju te tzv pobunjenike koji ce im biti pesadija a oni ce iz vazduha sa bezbedne daljine da sipaju bombe po Siriji. Tek kada pobunjenici preuzmu vlast dolaze Ameri na kopno.

zoro

pre 10 godina

I Sadam je govorio da ce Irak biti grobnica osvajacima, medjutim ja vidim da se tamo muslimani vise ubijaju medjusobno, nego sto ubijaju Amere i njihove saveznike.

beograđanin

pre 10 godina

Pa neće ti zlotvori da se smire dok ne dobiju po njonji,da li od nekog jačeg ili slabijeg.Molim Boga da to bude Sirija , ali teško, oni su sitan zalogaj za njih.Mada i mi smo bili slabašni doduše izgubili smo, ali smo se bar držali 3 meseca što im nije bilo po volji zato što su računali da će nas pregaziti za 3 dana.Njima treba poobarati 40-50 aviona pa će ubuduće dobro razmisliti hoće li nekog napasti.

Zipo

pre 10 godina

Jedna stvar vecini mora da se razjasni. Americko ulaganje u vojsku je oko 40% ukupnog svetskog, tj jednako kao sledecih 14 zemalja a vecina medju tim zemljama su clanice NATO pa sumirajte to sve. Da se ujedine Rusija, Kina i Indija opet ne bi imali sanse na neutralnom terenu. U prevodu, na koga se nameraci Amerika sa saveznicima, taj je gotov, kratko i jasno.

Goran

pre 10 godina

Ne podrzavam nikakvu intervenciju ali bolje bi im bilo da im ne bude kao u toku Jomkipurskog rata, jer da se tada nisu umesale Rusija i Amerika, Izraelci bi se prosetali kroz Damask, jer su vec bili presli Golansku visoravan. Takodje su bili i nadomak Kaira a egipatske trupe odsecene na Sinaju.

mlekadzija

pre 10 godina

Nazalost nece biti mada bi to bilo lepo. Groblje NATO vojnika u Alepu na primer... Nece smeti da kroce na teritoriju Sirije nego ce kukavicki iz daleka da gadjaju raketama i bombama i da seju smrt medju narodom, jer NATO zna i sme samo tako da @Ratuje@. Bednici

pera bonasera

pre 10 godina

Sta reci o istom scenariju kao u Iraku,lazi,i samo tako ces doci do vojne intervencije.Oni su svesni da je istina na drugoj strani kao sto rece Del Pontova ali Nacisticki rezim zapada kroji novi svetski poredak,koji ce biti zapisan u novijoj istoriji da je bio jedan od najgorih ako ne i gori od samih Nacista.

bzvz

pre 10 godina

Bolje da poginu nego da zive necasno kao mi,u lazi,kao najgori poltroni koji se prodaju za saku dolara.Bez dostojanstva i misleci samo kako da sacuvaju svoju jadnu zadnjicu!

Ђорђе

pre 10 godina

Tako smo govorili i mi 1999-e, i Sadam 2003-e, i Gadafi 2011. I u tri koflikta pao je jedan avion. Slucajno pogodjen. A Siriju nece preletiti nijedan avion sve dok ne uniste svu PVO sa brodova iz Mediterana.

Max

pre 10 godina

@Johnny: Američki nosač aviona je uvek u pratnji flote brodova (razarači, krastarice, raketne krstarice, fregate) kao i nejoliko podmornica i štite ga 6 do 8 eskadrila borbenih aviona i jedna do dve eskadrile izviđačkih aviona. Čak i Rusija bi vrlo teško uspela da potopi američki nosač i to uz ogromne gubitke. Za sve ostale to je samo neostvarljiv san koji sanjaju fanatici.

Ali Demi

pre 10 godina

O kojim osvajacim on prica? Zar on ne cita novine da znaje kako nece biti osvajaca u zemlju Sirijanaca? Bice samo kisa sa visine. Da bi Asad bio normalan bi ucio od Sadama, Gadafija i ne zasto i od Milosevica. Misli covek da je sala igrati sa nacelima OKB i prekrsiti crvenu liniju....

vuk

pre 10 godina

Kada SAD vodi rat na tvojoj teritoriji, ti treba da organizujes odmazdu na njihovoj teritoriji odnosno u SAD!!!! Oni kod tebe ruse bolnice ti kod njih rusis bolnice, oni ruse mostove kod tebe, ti rusis mostove kod njih!!!! Odbraniti se od takve sile je nemoguce u svojoj drzavi jer te ona ratom unistava, koliko god da si uspesn u odbrani NAPAD CE TRAJATI DOK GOD IMAJU CIME DA GADJAJU SA BEZBEDNE DALJINE!!!

4channer

pre 10 godina

Amerikanci imaju 12 nosaca a ne 30
(stefan, 28. avgust 2013 20:00)

Американци имају 10 оперативних носача, а не 12...

Ddule

pre 10 godina

Nas PVO je oborio na stotine tomahawk-e, vecinu mrezama postavljene na Sar planine, a neke cak i sa prackama! Ovo zadnje mi je ispricao drugar koji je bio svedok. Sirijci su za sigurno ucili od nas.
Tomahawk leti jako nisko, pa ako ga pogodis cak i sa kamenom, pokvari mu se elektronski uredjaj i onesposobi se.
Zanimljivo za nove modele Tomahawka je cinjenica da one nose sa sobom i kasetne bombe, i ubacuju ih uzput malo pre nego sto pogode metu!

http://www.youtube.com/watch?v=19XXTArAGaM

Max

pre 10 godina

Svima onima koj tvrde da je bolje poginuti nego živeti kao mi, niko ne brani da skaču sa zgrada, mostova, tornjeva, litica... Čudo je koliko je kult smrti omiljen među Srbima.

Mile

pre 10 godina

Mislim da sto vise daju otpora, to ce Sirijci vise da izginu. Ali zaista vredi, u pravu su, jer bolje je i da svi do jednog poginu, nego da jadan Asad ne bude na vlasti.

pera pisar iz administrativnog

pre 10 godina

Nato napada neku zemlju samo ako se prethodno uveri da nema s-300 sisteme.Za svaku napadnutu zemlju provere su radjene jako dugo.

Asad ili je ostrasceni diktator ko njegovi pobratimi ili ima s-300.

Davitelj protiv davitelja

pre 10 godina

Oborice im Sirijci mozda par aviona, i to je sve.... mada i u to sumnjam.
Mi smo samo jedan,i to slucajno, ali Sirijci imaju bolju i brojniju PVO.
Ko se mnogo drci, jos drcniji Ameri ga pokake po glavi.
Kad je ova zemlja i ovakva situacija u pitanju, imaju i pravo, samo da (ako je ikako moguce), ne stradaju neduzni civili !!!
A Rusi ce da ih brane kao sto su i nas 99e odbranili ... da umres od muke!

ko drugome groblje sprema...

pre 10 godina

Posle 4 decenije surove diktature, koju bi na silu i sa silom da odrzavaju cak i po cenu krvavog gradjanskog rata, dosadilo im je vise da tamane sopstveni narod, pa bi sada i neke druge. Ali cim Zapad nadje nacina da se direktno vojno umesa u taj sukob i nekako zaobidje rusko-kinesku veto blokadu opsteg konsenzusa koji postoji u UN da taj zlikovacki rezim treba da ode, dani ce im biti odbrojani.

amarko

pre 10 godina

Sta ti je zivot, ja sam za mir u Siriji,makar po ceni da asada smene ili ko zna sta,dzabe asadu sto je upravu,neko ko neume da gubi nameracio se na njih I to je kraj.Moram da priznam da se cesto smejem na precednikove izjave,ali ima neka logika za podilazenje kinezima.Ako se oni uskoro ne umesaju I ostali narodi u stvaranju neke nove mirovne politike,dovode se u pitanje zivoti miliona sirom sveta.Zvuci nenormalno kada kazem da sam zbog toga protiv Nato,kao da su gradjani potpisnici sporazuma-za ubijanje nevinih..

Vultures

pre 10 godina

Koliko ja znam, Vuk Jeremic je glavni sef UN. Sve dok se on ne izjasni, NATO nema sansu (a i ne sme) da se mesa u Sirijska posla.
Vuce, daj, bre, reci NE ovima sa Zapada! Sirija i tvoj narod je uz tebe!
(Ddule, 28. avgust 2013 23:47)

Mislis stvarno da Vuk.J odlucuje sta ce Amerika da radi? Jedini koji su se zalagali za napad na Siriju od pocetka je Izrael, posto Amerika radi sta im oni kazu...

qw

pre 10 godina

Cela prica oko nenapadanja je bilo zbog grupisanja snaga.
nikad se sila nije pomerila bez razloga, to UZASNO mnogo kosta
Rusija ne reaguje jer joj vreme ide na ruku, a Americi ne, zato i vise ne biraju razloge za napad vec grabe dok imaju resursa. Svaki dan koji Sirija otme Americi je dan poklona Rusiji.

zon

pre 10 godina

@martin, samo te zemlje? A ko je opkolio Sarajevo, naterao zene i decu da se smrzavaju i sa brda artiljerijom gadjao po civilima? Ne po vojsci, nego po civilima bez reda i nacina. Ko je kukavicki sa brda artiljerijom ubio 1000 dece u Sarajevu? Amerikanci? Nemci? Englezi?

Ddule

pre 10 godina

Koliko ja znam, Vuk Jeremic je glavni sef UN. Sve dok se on ne izjasni, NATO nema sansu (a i ne sme) da se mesa u Sirijska posla.
Vuce, daj, bre, reci NE ovima sa Zapada! Sirija i tvoj narod je uz tebe!

bez_cenzure

pre 10 godina

Neće Ameri kopneno djelovati. Zar neko zaista misli da će Rusi tek tako predati svoje 2 baze? Neće direktno ulaziti u sukob, ali nemaju namjeru predavati baze tzv. pobunjenicima tj. kasnije NATO-u. Ko je lud da takvo nešto uradi. Rusija jeste još uvijek vojno slabija u odnosu na NATO, ali nisu ni toliko mahniti.

Akcija se pokreće kako bi tzv. pobunjenici tj. teroristi koji su pritisnuti uz zid napredovali na terenu. Ma da im ni to neće pomoći.

Ddule

pre 10 godina

Nas PVO je oborio na stotine tomahawk-e, vecinu mrezama postavljene na Sar planine, a neke cak i sa prackama! Ovo zadnje mi je ispricao drugar koji je bio svedok. Sirijci su za sigurno ucili od nas.
Tomahawk leti jako nisko, pa ako ga pogodis cak i sa kamenom, pokvari mu se elektronski uredjaj i onesposobi se.
Zanimljivo za nove modele Tomahawka je cinjenica da one nose sa sobom i kasetne bombe, i ubacuju ih uzput malo pre nego sto pogode metu!

http://www.youtube.com/watch?v=19XXTArAGaM

Ali Demi

pre 10 godina

O kojim osvajacim on prica? Zar on ne cita novine da znaje kako nece biti osvajaca u zemlju Sirijanaca? Bice samo kisa sa visine. Da bi Asad bio normalan bi ucio od Sadama, Gadafija i ne zasto i od Milosevica. Misli covek da je sala igrati sa nacelima OKB i prekrsiti crvenu liniju....

Mile

pre 10 godina

Mislim da sto vise daju otpora, to ce Sirijci vise da izginu. Ali zaista vredi, u pravu su, jer bolje je i da svi do jednog poginu, nego da jadan Asad ne bude na vlasti.

Ђорђе

pre 10 godina

Tako smo govorili i mi 1999-e, i Sadam 2003-e, i Gadafi 2011. I u tri koflikta pao je jedan avion. Slucajno pogodjen. A Siriju nece preletiti nijedan avion sve dok ne uniste svu PVO sa brodova iz Mediterana.

ko drugome groblje sprema...

pre 10 godina

Posle 4 decenije surove diktature, koju bi na silu i sa silom da odrzavaju cak i po cenu krvavog gradjanskog rata, dosadilo im je vise da tamane sopstveni narod, pa bi sada i neke druge. Ali cim Zapad nadje nacina da se direktno vojno umesa u taj sukob i nekako zaobidje rusko-kinesku veto blokadu opsteg konsenzusa koji postoji u UN da taj zlikovacki rezim treba da ode, dani ce im biti odbrojani.

Zipo

pre 10 godina

Jedna stvar vecini mora da se razjasni. Americko ulaganje u vojsku je oko 40% ukupnog svetskog, tj jednako kao sledecih 14 zemalja a vecina medju tim zemljama su clanice NATO pa sumirajte to sve. Da se ujedine Rusija, Kina i Indija opet ne bi imali sanse na neutralnom terenu. U prevodu, na koga se nameraci Amerika sa saveznicima, taj je gotov, kratko i jasno.

bzvz

pre 10 godina

Bolje da poginu nego da zive necasno kao mi,u lazi,kao najgori poltroni koji se prodaju za saku dolara.Bez dostojanstva i misleci samo kako da sacuvaju svoju jadnu zadnjicu!

stop

pre 10 godina

Nije valjda da neko i dalje veruje u "humanost" zapadne dekadentne politike ? Sad su ovi kao upotrebili hemijsko oruzje, a ovi su se toliko "potresli" da odmah krecu u "kuku mahnitarnu" akciju spasavanja civila. A Ruje po obicaju, sve gledaju sa strane...ne daj se narode Sirije, nemam nista drugo da ti ponudim osim iskrene zelje za krajem ovog rata. Jer ako Vam zavlada ista cizma kao i u Libiji, izgubice te se !

beograđanin

pre 10 godina

Pa neće ti zlotvori da se smire dok ne dobiju po njonji,da li od nekog jačeg ili slabijeg.Molim Boga da to bude Sirija , ali teško, oni su sitan zalogaj za njih.Mada i mi smo bili slabašni doduše izgubili smo, ali smo se bar držali 3 meseca što im nije bilo po volji zato što su računali da će nas pregaziti za 3 dana.Njima treba poobarati 40-50 aviona pa će ubuduće dobro razmisliti hoće li nekog napasti.

Max

pre 10 godina

@Johnny: Američki nosač aviona je uvek u pratnji flote brodova (razarači, krastarice, raketne krstarice, fregate) kao i nejoliko podmornica i štite ga 6 do 8 eskadrila borbenih aviona i jedna do dve eskadrile izviđačkih aviona. Čak i Rusija bi vrlo teško uspela da potopi američki nosač i to uz ogromne gubitke. Za sve ostale to je samo neostvarljiv san koji sanjaju fanatici.

Davitelj protiv davitelja

pre 10 godina

Oborice im Sirijci mozda par aviona, i to je sve.... mada i u to sumnjam.
Mi smo samo jedan,i to slucajno, ali Sirijci imaju bolju i brojniju PVO.
Ko se mnogo drci, jos drcniji Ameri ga pokake po glavi.
Kad je ova zemlja i ovakva situacija u pitanju, imaju i pravo, samo da (ako je ikako moguce), ne stradaju neduzni civili !!!
A Rusi ce da ih brane kao sto su i nas 99e odbranili ... da umres od muke!

lesa

pre 10 godina

Bolje bi im bilo da manje pricaju i da pocnu da se ukopavaju. Secam se kad su se za nas spremali mi smo molili da ne napadaju a vojsku rasporedjivali tamo gde treba. Zato smo i izdrzali tri meseca i za to vreme uspeli da odvratimo kopnenu vojsku koju su slali iz Albanije.

pera pisar iz administrativnog

pre 10 godina

Nato napada neku zemlju samo ako se prethodno uveri da nema s-300 sisteme.Za svaku napadnutu zemlju provere su radjene jako dugo.

Asad ili je ostrasceni diktator ko njegovi pobratimi ili ima s-300.

Ddule

pre 10 godina

Koliko ja znam, Vuk Jeremic je glavni sef UN. Sve dok se on ne izjasni, NATO nema sansu (a i ne sme) da se mesa u Sirijska posla.
Vuce, daj, bre, reci NE ovima sa Zapada! Sirija i tvoj narod je uz tebe!

pera bonasera

pre 10 godina

Sta reci o istom scenariju kao u Iraku,lazi,i samo tako ces doci do vojne intervencije.Oni su svesni da je istina na drugoj strani kao sto rece Del Pontova ali Nacisticki rezim zapada kroji novi svetski poredak,koji ce biti zapisan u novijoj istoriji da je bio jedan od najgorih ako ne i gori od samih Nacista.

Max

pre 10 godina

Svima onima koj tvrde da je bolje poginuti nego živeti kao mi, niko ne brani da skaču sa zgrada, mostova, tornjeva, litica... Čudo je koliko je kult smrti omiljen među Srbima.

Unhappy

pre 10 godina

Svako ko misli da Amerikanci ovo nisu odavno planirali i da im je stvarno stalo do naroda u Siriji treba da ide pothitno na lecenje. Cela prica je smesno izrezirana, ali bice puno specijalnih efekata.

mlekadzija

pre 10 godina

Nazalost nece biti mada bi to bilo lepo. Groblje NATO vojnika u Alepu na primer... Nece smeti da kroce na teritoriju Sirije nego ce kukavicki iz daleka da gadjaju raketama i bombama i da seju smrt medju narodom, jer NATO zna i sme samo tako da @Ratuje@. Bednici

sve zavisi iz kog ugla gledas

pre 10 godina

secam se kako izlazi barak obama na drzavnu US televiziju i saopstava kako ce amerika ako se upotrebi hemijsko oruzje preduzeti "meru za zastitu civila" tj. da ce biti predjena crvena linija. slusajuci kako govori imao sam utisak ko da izdaje neko naredjenje da se to uradi , baci neki otrovan gas. proslo je mesec dana i to se dogodilo. cudi me da takav stav nije imao od pocetka sukoba nego mesec dana pre nego sto ce se ta katastrofa dogoditi pa mi sve nesto lici na holivudski film o dobrim i losim momcima , samo sto su ovaj put dobri momci pojeli i po koji ljudski organ.

zoro

pre 10 godina

I Sadam je govorio da ce Irak biti grobnica osvajacima, medjutim ja vidim da se tamo muslimani vise ubijaju medjusobno, nego sto ubijaju Amere i njihove saveznike.

zon

pre 10 godina

@martin, samo te zemlje? A ko je opkolio Sarajevo, naterao zene i decu da se smrzavaju i sa brda artiljerijom gadjao po civilima? Ne po vojsci, nego po civilima bez reda i nacina. Ko je kukavicki sa brda artiljerijom ubio 1000 dece u Sarajevu? Amerikanci? Nemci? Englezi?

Goran

pre 10 godina

Ne podrzavam nikakvu intervenciju ali bolje bi im bilo da im ne bude kao u toku Jomkipurskog rata, jer da se tada nisu umesale Rusija i Amerika, Izraelci bi se prosetali kroz Damask, jer su vec bili presli Golansku visoravan. Takodje su bili i nadomak Kaira a egipatske trupe odsecene na Sinaju.

vuk

pre 10 godina

Kada SAD vodi rat na tvojoj teritoriji, ti treba da organizujes odmazdu na njihovoj teritoriji odnosno u SAD!!!! Oni kod tebe ruse bolnice ti kod njih rusis bolnice, oni ruse mostove kod tebe, ti rusis mostove kod njih!!!! Odbraniti se od takve sile je nemoguce u svojoj drzavi jer te ona ratom unistava, koliko god da si uspesn u odbrani NAPAD CE TRAJATI DOK GOD IMAJU CIME DA GADJAJU SA BEZBEDNE DALJINE!!!

Marko

pre 10 godina

Ne razumem pojedine komentatore koji podržavaju bombardovanje. Najveća žrtva je običan narod. Evo jedno pitanje koje sam pročitao na jednom američkom sajtu gde je većina protiv vojne intervencije. Zašto su pustili da 100000 ljudi umre i tek sada reaguju? I posebno mi je upečatljiva ocena jednog američkog komentatora sa kojom se potpuno slažem glasi u Siriji obe strane su zle, a SAD podržava AlKaidu. Može ovo da se reši bez bombardovanja sporazumom gde će se Rusija i SAD dogovriti da zauzdaju obe strane, Rusi Asada a SAD pobunjenike i da se organizuju izbori. Samo izgleda da opet hoće da se igraju rata.

amarko

pre 10 godina

Sta ti je zivot, ja sam za mir u Siriji,makar po ceni da asada smene ili ko zna sta,dzabe asadu sto je upravu,neko ko neume da gubi nameracio se na njih I to je kraj.Moram da priznam da se cesto smejem na precednikove izjave,ali ima neka logika za podilazenje kinezima.Ako se oni uskoro ne umesaju I ostali narodi u stvaranju neke nove mirovne politike,dovode se u pitanje zivoti miliona sirom sveta.Zvuci nenormalno kada kazem da sam zbog toga protiv Nato,kao da su gradjani potpisnici sporazuma-za ubijanje nevinih..

4channer

pre 10 godina

Amerikanci imaju 12 nosaca a ne 30
(stefan, 28. avgust 2013 20:00)

Американци имају 10 оперативних носача, а не 12...

Atreides

pre 10 godina

Amerikanci dole silaziti nece.Imaju te tzv pobunjenike koji ce im biti pesadija a oni ce iz vazduha sa bezbedne daljine da sipaju bombe po Siriji. Tek kada pobunjenici preuzmu vlast dolaze Ameri na kopno.

qw

pre 10 godina

Cela prica oko nenapadanja je bilo zbog grupisanja snaga.
nikad se sila nije pomerila bez razloga, to UZASNO mnogo kosta
Rusija ne reaguje jer joj vreme ide na ruku, a Americi ne, zato i vise ne biraju razloge za napad vec grabe dok imaju resursa. Svaki dan koji Sirija otme Americi je dan poklona Rusiji.

Vultures

pre 10 godina

Koliko ja znam, Vuk Jeremic je glavni sef UN. Sve dok se on ne izjasni, NATO nema sansu (a i ne sme) da se mesa u Sirijska posla.
Vuce, daj, bre, reci NE ovima sa Zapada! Sirija i tvoj narod je uz tebe!
(Ddule, 28. avgust 2013 23:47)

Mislis stvarno da Vuk.J odlucuje sta ce Amerika da radi? Jedini koji su se zalagali za napad na Siriju od pocetka je Izrael, posto Amerika radi sta im oni kazu...

bez_cenzure

pre 10 godina

Neće Ameri kopneno djelovati. Zar neko zaista misli da će Rusi tek tako predati svoje 2 baze? Neće direktno ulaziti u sukob, ali nemaju namjeru predavati baze tzv. pobunjenicima tj. kasnije NATO-u. Ko je lud da takvo nešto uradi. Rusija jeste još uvijek vojno slabija u odnosu na NATO, ali nisu ni toliko mahniti.

Akcija se pokreće kako bi tzv. pobunjenici tj. teroristi koji su pritisnuti uz zid napredovali na terenu. Ma da im ni to neće pomoći.