Dačić i Tači sutra o izborima

Novi susret premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija zakazan je sa sutra u 10 sati. Tema razgovora izgled glasačkih listića na izborima na Kosovu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.08.2013.

17:22

Default images

Dvojica lidera pokušaće da se dogovore o izgledu glasačkog listića na predsetojećim lokalnim izborima na Kosovu, od čega u mnogome zavisi da li će vlada Srbije pozvati Srbe sa Kosova da na njima učestvuju.

Nova runda počinje sutra odvojenim razgovorima visoke predstavnice EU Ketrin Ešton sa premijerima Srbije i Kosova, Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem.

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič rekla je danas agenciji Beta da će nakon odvojenih razgovora uslediti zajednički sastanak.

Glavne teme razgovora biće, kako su potvrdili agenciji Beta diplomatski izvori u Briselu, lokalni izbori na Kosovu, zakazani za 3. novembar, i preostala pitanja vezana za telekomunikacije i energetiku.

Dve strane još nisu postigle sporazum o telekomunikacijama i energetici, a Beograd navodi i da su sporna obeležja Kosova na glasačkom materijalu za novembarske lokalne izbore.

Premijer Dačić nedavno je rekao da Srbi neće izaći na izbore ukoliko na glasačkom listiću budu oznake kosovske državnosti.

Iako je premijera Tači rekao da je izgled glasačkih listića u nadležnosti Centralne izborne komisije, prištinski mediji danas navode da će se na sastanku dva premijera odlučiti o tome da li će ili ne na listićima biti grb Kosova.

Ketrin Ešton je prošle nedelje telefonom razgovarala sa Dačićem i Tačijem i pozvala ih na sutrašnji sastanak u Briselu.

Premijer Dačić je izrazio očekivanje da će biti postignuti dogovori o spornim pitanjima i primeni Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: