MUP: Član Dveri nije vređao Dačića

MUP Srbije demantovao je navode medija da je funkcioner pokreta Dveri Slaviša Miletić priveden zbog verbalnog sukoba s premijerom Ivicom Dačićem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

14:11

Default images

Slaviša Miletić, član rukovodstva Pokreta Dveri, uhapšen je danas na proslavi 99-godišnjice Cerske bitke, ali ne zbog verbalnog sukoba s premijerom Dačićem, rečeno je za B92 u MUP-u.

"Ta osoba nije bila u kontaktu sa premijerom Dačićem, niti je bilo ikakvog verbalnog sukoba", rečeno je u MUP-u.

U Ministarstvu dodaju da je Miletić priveden zbog remećenja javnog reda i mira, nakon čega je pušten, kao i da taj događaj nije uticao na odvijanje proslave povodom obeležavanja 99. godišnjice Cerske bitke u Tekerišu.

"Slaviša Miletić je odranije poznat policiji i ima pet prekršajnih prijava zbog remećenja javnog reda i mira, koje su u postupku, dok je za drsko i bezobzirno ponašanje pravosnažno osuđen", rečeno u MUP-u.

Ranije danas pokret Dveri je u saopštenju naveo da je Miletić predvodio delegaciju Pokreta Dveri koja je prisustvovala obeležavanju Cerske bitke i prilikom dolaska predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića došao je u verbalni sukob sa Dačićem, koji je trebalo da otvori manifestaciju.

Miletić se obratio Dačiću, kako se dalje navodi u saopštenju, kao "izdajniku Kosova i Metohije, i zapitao ga kako ga nije sramota da dolazi na ovakva značajna istorijska mesta srpskog naroda, koja simbolišu herojstvo i borbu za slobodu, kada je premijer Vlade koja krši sopstveni Ustav i predaje deo državne teritorije terorističkom režimu u Prištini".

"Umesto Dačićevog odgovora usledila je reakcija policijskih organa koji su priveli Miletića i na taj način poslali jasnu poruku da Srbija klizi u diktaturu i vanredno stanje u kome neće biti moguće izreći ni reč kritike prema režimu koji je na vlast došao na pokradenim izborima prošle godine, pritom kršeći sva svoja predizborna obećanja", stoji još u saopštenju Dveri.

Taj pokret zahteva da se uhapšeni Slaviša Miletić odmah pusti, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju "da uloga policije nije da progoni građane koji govore istinu i bore se za Srbiju, već da zaštiti državu od krivičnih dela izdaje i kršenja ustavnog poretka".

Iz kabineta premijera Srbije i ministra unutrašnjih poslova za sada nema komentara na ovu vest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: