Obamin polubrat u Kragujevcu

Brat američkog predsednika Baraka Obame Malik Obama izjavio je u Kragujevcu da nema napretka u atmosferi haosa, nasilja i rata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

15:28

Default images

Srbija i Kenija, prema njegovim rečima, treba da produže dobre odnose kakve je ta afrička zemlja imala sa Jugoslavijom i tadašnjim predsednikom Titom.

"Ono što je važno za ljude koji žive u ovom dobu, za naše pretke i za naše naslednike jeste da im pošaljemo jasnu poruku mira, mira u kome svi mogu da imaju koristi. Ne postoji situacija mira u kojoj jedni ljudi imaju nešto, a drugi nemaju", rekao je Malik Obama u Kragujevcu.

Malik Obama, osnivač i predsednik fondacije "Barak H. Obama", turneju mira na Balkanu započeo je u Skoplju, gde mu je nedavno uručena nagrada za mir međunarodne asocijacije "Balkanski klub mira".

U pratnji predstavnika te asocijacije, Malik Obama je posetio Kragujevac, koji je stalni član međunarodne asocijacije gradova vesnika mira.

Posle razgovora s predstavnicima lokalne samouprave, posetio je spomen-park "Šumarice".

U izjavi novinarima Malik Obama je poručio da je potrebno srušiti barijere, uživati u razlikama, jer kako je rekao, ne mogu svi biti isti.

On je kazao i da ponovo treba "zasnovati pravo bratstvo kako bi se iskorenili haos i nasilje".

Podsetivši da je Kragujevac dobitnik visokog priznanja generalnog sekretara Ujedinjenih nacija - Kurir mira, potpredsednik Skupštine grada Kragujevca Saša Milenić je rekao da su kapije tog grada otvorene za sve ljude koji nose poruku mira.

On je istakao da Kragujevac redovno organizuje mirovne aktivnosti, među kojima je najpoznatija međunarodni Salon antiratne karikature i podsetio na usvajanje Kragujevačke deklaracije posvećene miru i aktivnostima lokalnih samouprava u stvaranju kulture mira.

"Naš cilj jeste da gradimo mir. Sa fondacijom `Barak H. Obama` imamo zajednički program kako da na Balkanu napravimo jedan karavan mira, a posle da se borimo za realizaciju projekata. Posle Srbije, posetićemo i Tursku i još neke zemlje", rekao je predsednik Balkanskog kluba mira Osmo Vatreš.

Malik Obama sastao se u subotu u Beogradu sa predsednikom naše zemlje Tomislavom Nikolićem, koji mu je pri tome poručio da je Srbija odlučna da ne prizna Kosovo čak i po cenu da ugrozi svoj ulazak u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: