"Rekonstrukcija je zabava za narod"

Predsednik DS Dragan Đilas kaže da je rekonstrukcija zabava za narod, jer se licitiraju imena ministara koji će biti promenjeni, a ne zna se ko će ih zameniti.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 22.07.2013.

12:55

Default images

Đilas je na konferenciji za novinare predložio da se odredi datum za izbore i ponovio zahtev te stranke da se promeni izborni sistem.

"Nikako da čujemo ko su novi ljudi, ko su ti novi kadrovi koji će doći i da vidimo njihove programe", rekao je Đilas.

"Predlažem da umesto ovih besmislenih rekonstrukcija u dogovoru dođemo do datuma izbora, predlažem da zajedno radimo na promenama izbornog sistema kada je lokal u pitanju, jer ovakva kupovima-prodaja odbornika gubi smisao što se tiče izbora", rekao je Đilas.

On je poručio da je SNS imala 12 godina da prikupi kadrove koje, kako je rekao, sada hoće da menja.

"Ako je ova vlada najbolja, kao što se priča, onda su i ministri najbolji, pa zašto ih onda menjate?", upitao je Đilas.

Đilas ponavlja da je rekonstrukcija vlade zabava za narod jer se svaki dan licitira imenima ministara koji će biti promenjeni, a da se pritom ne navodi ko će da ih zameni.

"Nikako da čujemo ko su novi ljudi, ko su ti novi kadrovi koji će doći i da vidimo njihove mere, programe, šta će oni promeniti. Do sada nisam čuo ni jedno ime niti jednu konkretnu stvar koju će tako rekonstruisana vlada učiniti bolje nego ova dosadašnja", rekao je Đilas.

On je dodao da je DS spremna da se sa ovom vladom dogovori oko mnogih stvari, među kojima je i dogovor oko izlaska Srba na lokalne izbore na Kosovu i Meothiji.
Foto: Beta
Govoreći o proteklih godinu dana rada vlade, lider DS je rekao da je za to vreme zemlja dovedena na granicu bankrotstva, odnosno da je u stečaju.

"Bez posla je ostalo 40.000 ljudi, zemlja je sada zadužena četiri milijarde više, dve milijarde je deficit, a gotovo sva javna preduzeća beleže najveće istorijske gubitke", naveo je Đilas.

Zato je, prema njegovim rečima, realnost Srbije ekonomska katastrofa, smanjenje plate i penzija, ali i povećanje zaduženosti, nezaposleni, "bez ikakve ideje kako da se to da se menja".

"Mi smo pre sedam meseci dali naš program za izlazak zemlje iz krize, na koj način da se razvija poljoprivreda, u kom pravcu da ide eknomija...", kazao je lider demokrata.

On je poručio da će DS pokušati konsenzusom da se dogovori sa parlamentarnim strankama i oko odnosa prema bankarskom sektoru, te da je ta partija pokrenula inicijativu za formiranje takve radne grupe.

Đilas se osvrnuo i na zakon o amnestiji, i kazao da su njime hiljade kriminalaca pusteni na slobodu, kao i da su neki od njih, koji su bili optuženi za najgora dela, u medjuvremenu ponovili ta dela.

"Opet smo došli u situaciju da živimo u zemlji u kojoj su mafijaški obračuni postali svakodnevna stvar, ubistva na ulicama Beograda, tvrdi se da se Bajrakli džamija sama zapalila, a uskoro ćemo shvatiti i da je Bris Taton izvršio samoubistvo", zaključio je lider DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: