Da li će Snouden ostati u Rusiji?

Bivši saradnik NSA Edvard Snouden se i dalje dvoumi da li da u Rusiji traži politički azil, izjavio je danas advokat Anatolij Kučerena.

Izvor: Beta, AFP

Utorak, 16.07.2013.

12:02

Default images

"Pošto ne govori ruski jezik, niti poznaje ovdašnje zakone, objasnio sam mu sve o statusu izbeglica ovde i zakonima koji se na njih odnose. Mislim da će u sledećih nekoliko dana odlučiti da li će podneti zahtev za azil", rekao je Kučerena, šef komisije javne palate Rusije, koji je u petak bio na sastanku bivšeg saradnika NSA i predstavnika oraganizacija za zaštitu ljudskih prava.

Na sastanku u petak, koji je sam tražio, Snouden je rekao da želi da ostane u Rusiji dok ne ode u Latinsku Ameriku, ali do sada nije podneo
zvaničan zahtev za politički azil.

Snouden je na moskovski aerodrom Šeremetjevo došao 23. juna iz Hongkonga, pošto je obelodanio američke obaveštajne tajne.

Putin je ranije rekao da Snouden može dobiti politički azil ukoliko prestane da nanosi štetu SAD i rusko-američkim odnosima i ako sam zatraži azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

14 h

Podeli: