Jašarević najavio štrajk glađu

Novopazarac Mevlid Jašarević, koji je prvostepenom presudom osuđen na 18 godina zatvora zbog terorizma, najavio je štrajk glađu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.07.2013.

14:25

Default images

Jašarević je telefonom pozvao redakciju sarajevskog "Dnevnog avaza" rekavši da će stupiti u štrajk glađu jer njegova supruga ima petogodišnju zabranu ulaska u BiH i zbog toga ne može da ga posećuje.

List piše da je Jašarević poziv obavio sa telefonske govornice u krugu Pritvorske jedinice Suda BiH rekavši pritom da su mu zbog uskraćivanja poseta supruge povređena ljudska prava.

"Vidim da ovde u pritvoru i najokoreliji kriminalci imaju veća prava od mene. Zato ću početi štrajk glađu prvo tako što ću se iftariti i sehuriti (večerati) samo vodom, pa do kada izdržim", rekao je Jašarević dodavši da ga sin u pratnji rodbine posećuje svaka četiri meseca.

On je rekao i da se njegova supruga Mirela Demirović obraćala s molbom Ministarstvu pravde BiH da joj se odobri ulazak u BiH jednom mesečno na 48 sati, ali da nikada nije dobila odgovor.

Jašarevića je Sud BiH u decembru prošle godine osudio na 18 godina zatvora zato što je 28. oktobra 2011. godine iz kalašnjikova pucao na zgradu ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu i tom prilikom teško ranio policajca Mirsada Velića.

Jašarević, kako navodi list, nije hteo da komentariše odluku Apelacionog veća Suda BiH koje je 11. jula ove godine poništilo presudu i naložilo ponovni postupak u njegovom slučaju.

Iako je presuda ukinuta, Jašareviću je do daljeg određen pritvor jer bi, kako je procenjeno, s obzirom na to da nema regulisan boravak u BiH mogao pobeći.

Jašarević je, inače, pripadnik radikalnog islamističkog pokreta - vehabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: