Dačić: Datum za januar ili decembar

Premijer Dačić izjavio da je EU predložila formulaciju da se datum Srbiji odredi najkasnije za decembar, a da se nemački Bundestag zalaže da to bude januar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2013.

17:10

Default images

Dačić je poručio da bi za Srbiju bilo veoma razočaravajuće da EU u decembru ponovo razmatra pitanje datuma.

"EU je predložila formulaciju da datum održavanja prve konferencije Vlade Srbije i EU bude najkasnije u decembru, a, s druge strane, u Bundestagu postoje različiti predlozi dokumenata koji govore o tome da to bude januar, ali bilo bi razočaravajuće da u decembru Savet EU ponovo razmotri da li je Srbije ispunila uslove ili nije", kazao je Dačić.

Premijer je rekao da je ova nedelja ispunjena brojnim političkim događajima u EU, ali da će za Srbiju navažniji sastanak biti 28. juna.

"Već nekoliko dana su u toku aktivni pregovori unutar EU. Kako što smo više puta isticali, tu postoje različiti pristupi, a za nas su u ovom trenutku najažniji stavovi EU i Evropske komisije i stav Bundestaga, odnosno nemačke vlade", rekao je Dačić.

Imajući u vidu da su ti razgovori unutar Evropske unije i da na njih ne možemo da utičemo, jedino što možemo je da očekujemo dobre vesti, rekao je Dačić.

Šefovi diplomatija EU spremni da predlože početak procesa pregovora o članstvu Srbije, saznaje B92. Međutim, nije preciziran datum kada bi pregovori mogli da počnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: