Slučaj Taton: Odloženo suđenje

Suđenje u sporu po tužbi porodice francuskog navijača Brisa Tatona protiv Ministarstva unutršnjih poslova, odnosno države Srbije, odloženo je za 4. septembar.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2013.

15:15

Default images

Punomoćnik Tatonovih rekao je Tanjugu da je ročište odloženo jer sudsko veće nije dobilo spise predmeta krivičnog odeljenja Višeg suda u kome se sudilo Tatonovim napadačima - mahom navijačima "Partizana".

Tatonov otac Alan, majka Suzan i sestra Veržin traže tužbom od Republike Srbije, odnosno od MUP-a odštetu za pretrpljene duševne bolove od 300.000 evra, tvrdeći da srpska polcicija nije gotovo ništa uradila da bi sprečila tragediju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u celosti osporava zahtev za naknadu štete porodice francuskog navijača, tvrdeći da je policija preduzela sve neophodne mere da se spreči nasilje navijačkih grupa.

Današnjem ročištu Tatonovi roditelji nisu prisustvovali.

Bris Taton je pretučen u centru Beograda na Obilićevom vencu 17. septembra 2009, neposredno pred fudbalsku utakmicu Partizan - Tuluz, koju je kao navijač francuskog tima došao da prati. Od povreda zadobijenih u tuči preminuo je 12 dana kasnije u Kliničkom centru Srbije.

Zbog tog zločina su huligani, mahom navijači Partizana, osuđeni na kazne zatvora od četiri do 15 godina.

Međutim, odbrana je vanrednim pravnim lekom tražila ponavljanje postuka, o čemu se još čeka odluka Višeg suda, koji je u više navrata taj zahtev odbacio (iz procesnih razloga).

Apelacioni sud je, ipak, 15. maja naložio Višem sudu da sada donese odluku da li usvaja ili odbija zahtev branioca okrivljenih za ponavljanje postupka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: