RUS: Izboli, ubili i zapalili geja

Zamenik direktora lokalnog aerodroma na Kamčatki je izboden nožem i pretučen do smrti jer je bio homoseksualac, saopštili su ruski istažitelji.

Izvor: Blic, Tanjug

Ponedeljak, 03.06.2013.

12:06

Default images

Za proteklih manje od mesec dana u Rusiji to je drugi homofobni napad završen smrću.

Tridesetdevetogodišnjeg muškarca su na trkalištu u selu Zaporožje na poluostrvu Kamčatka trojica mladića, koja su mu komšije, napala noževima i šutirala ga u glavu, saopštili su istražitelji.

"Žrtva je preminula na licu mesta od zadobijenih povreda. Osumnjičeni su tada pokušali da zataškaju zločin tako što su stavili njegovo telo u automobil, sipali benzin i zapalili ga", rekli su istražitelji.

Dodaje se da je motiv napadača bila "netradicionalna seksualna orijentacija" žrtve, čije su telo stavili u njegov automobil i vozilo zapalili. Napadači stari od 18 do 25 godina su uhapšeni, javlja DPA.

Brutalno ubistvo se dogodilo manje od mesec dana nakon što je 23-godišnji mladić pretučen na smrt i sodomizovan flašama od piva u očiglednom napadu motivisanom homofobijom u Volgogradu na jugu Rusije.

Homoseksualni aktivista Nikolaj Aleksejev je danas ocenio da je nasilje direktna posledica homofobičnih izjava političkih lidera Rusije.

"Takva retorika je neprihvatljiva", rekao je Aleksejev. Ruski parlament raspravlja o predlogu zakona o zabrani "homoseksualne propagande".

Rusija je 1993. ukinula homoseksualnost kao krivično delo, ali homofobija je i dalje rasprostranjena i društveno prihvatljiva.

Ruski parlament sada razmatra uvođenje kontroverznog zakona kojim se zabranjuje "homoseksualna propaganda" među maloletnicima. Zakon je već na snazi u nekoliko regiona uključujući Sankt Peterburg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: