Produžen pritvor Miškoviću

Krivično pretresno veće Specijalnog suda danas je, na predlog Tužilaštva, produžilo pritvor Miroslavu Miškoviću i Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 10.05.2013.

16:48

Default images

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je podsetio da je Tužilaštvo juče protiv vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i vlasnika Nibens korporacije Mila Đuraškovića i još devet njihovih saradnika podiglo optužnicu zbog zloupotreba sa putarskim preduzećima.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se produži pritvor Miškoviću i Đuraškoviću što je sud danas prihvatio.

Miroslav Mišković i ostali optuženi uhapšeni su 12. decembra 2012. godine, ali su sem njega, njegovog sina Marka i Đuraškovića svi pušteni da se brane sa slobode.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Tomanović: Pravosuđe se udvara vlastima

Pravni zastupnik Miroslava Miškovišća, advokat Zdenko Tomanović izjavio je da pritvaranje i optužnica protiv njegovog klijenta nisu rezultat istrage i dokaza, nego udvaranja lošijeg dela pravosuđa novoj političkoj eliti koja to verovatno i ne traži.

"Ishitreno podizanje neosnovane optužnice protiv Miroslava Miškovića i njegovo pritvaranje zbog njegovog navodnog bekstva nije rezultat istrage i postojećih dokaza, nego udvaranja lošijeg dela pravosuđa novoj političkoj eliti koja to verovatno i ne traži", rekao je agenciji Beta Tomanović, koji zastupa Miškovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: