Koštunica:Pajtić da podnese ostavku

Potpuno je neprihvatljivo i za svaku osudu nedemokratsko ponašanje vojvođanske vlasti i Bojana Pajtića, i on bi trebalo da podnese ostavku, izjavio Koštunica.

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2013.

13:58

Default images

Takvo, odnosno nedemokratsko ponašanje, kako je kazao predsednik DSS Vojislav Koštunica, na sve načine vređa narod koji je zatražio ostavke.

"Danas sve može da bude predmet kritike, može da se protestuje protiv svakoga, samo su izgleda vojvođanska vlast i Bojan Pajtić nedodirljivi i samo oni predstavljaju većinu i nesmenljivu vlast", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi.

"Osiono reagovanje vojvođanske vlasti na održani narodni skup govori da demokratija ne važi kada je u pitanju smena vlasti u Vojvodini. Koliko je samo protesta bilo u Beogradu protiv raznih oblika vlasti, ali nikome nije padalo na pamet da narodu osporava pravo da traži nečiju ostavku", poručio je Koštunica.

Koštunica je rekao da Pajtić treba da nauči "prvu lekciju demokratije - da je vlast smenjiva" i da zato treba da podnese ostavku i pokaže da ne želi da vlada nasuprot volji naroda i građana Vojvodine.

"Ako na novim pokrajinskim izborima Pajtić zadobije podršku naroda svi ćemo mu uputiti čestitke. Ali uveren sam da građani Vojvodine žele promene i da će to pokazati na vanrednim pokrajinskim izborima", zaključio je Koštunica.

Funkcioneri SNS Miloš Vučević i Igor Mirović i SPS Dušan Bajatović zatražili su u petak, na mitingu u Novom Sadu, ostavku Bojana Pajtića i raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić odbacio je zahteve da podnese ostavku, kao i zahtev da pokrajinska vlada iz procedure povuče Predlog deklaracije.

Pokrajinski odbor DS odgovorio je lideru DSS, zamolivši ga da ne brani Ustav Srbije od Vojvodine, uz podsećanje da su za vreme njegovog premijerskog mandata i Crna Gora i Kosovo proglasili nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: