Dačić 10. aprila sa Putinom

Premijer Ivica Dačić razgovaraće 10. aprila u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim.

Izvor: B92

Subota, 06.04.2013.

19:57

Default images

Pres služba ruske vlade saopštila je da premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova dolazi u poseti Rusiji na poziv ruskog premijera, od 9. do 11. aprila, preneo je Itar-Tas.

"Medvedev i Dačić razmotriće ključna pitanja bilateralne saradnje u trgovinsko-ekonomskoj, energetskoj, investicionoj, humanitarnoj, kulturnoj i drugim oblastima", navodi se u saopštenju i

Po završetku razgovora "biće potpisano nekoliko sporazuma i dokumenata" između vlada, ministarstava ili službi.

Putinov pomoćnik Jurij Ušakov saopštio je da će Dačića 10. aprila primiti ruski predsednik. Predstavnik Kremlja je ukazao da je poseta "usaglašena početkom februara" i da stoga nije direktno vezana za rezultate razgovora o pitanju Kosova u Briselu.

Ušakov je, kako prenosi RIA Novosti, rekao da je "u određenoj meri s tim (pregovorima) bio povezan telefonski razgovor predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Putina od 2. aprila".

Podsetimo, ministar Milan Bačević izjavio je ranije da će tokom posete biti potpisan sporazum o ruskom državnom kreditu za budžet Srbije od 500 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: