LDP: Za odluku koja vodi ka EU

LDP se zalaže da u dijalogu s Prištinom bude doneta odluka koja će omogućiti nastavak evropskih integracija, a ne ona koja vodi u izolaciju zemlje.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2013.

15:58

Default images

"Borićemo se za odluku koja će doneti ostvarivanje svih ciljeva bez kojih zemlja neće opstati", izjavio je danas poslanik te stranke Bojan Đurić.

On je novinarima u parlamentu rekao da je od jedinstva stranaka bitnija pametna odluka u ovakvoj situaciji.

"LDP je poltička stranka koja nikada nije kalkulisala sa ovakvim temama, pogotovo to nećemo činiti u ovom trenutku. Jasni su principi na kojima je napravljen LDP i ono za šta se zalažemo već sedam godina . Srbije nema bez nastavka evorpskih intergracija, bez nastavka reformi. Bez toga će ova zemlja ostati crna rupa i biće mnogo gora sudbina i čitave Srbije i kosovskih Srba", naveo je Đurić.

Za tu stranku se, kako je napomenuo, takva vrsta dileme ne postavlja. Izbor sa kojim se Srbija suočava, prema njegovim rečima, posledica je loših odluka i ove i prethodnih vlada kada je u pitanju kosovska politika.

"Mi na tome nećemo institirati ovih dana, o tome ćemo voditi vrlo ozbiljnu raspravu kada utorak prođe. LDP se najiskrenije zalaže i boriće se da bude doneta onakva odluka koja će omogućiti nastavak evropskih integracija , izostanak izolacije zemlje i ostvarivanje svih ciljeva bez kojih ova zemlja neće opstati", naveo je poslanik LDP-a.

Đurić je dodao da će do rasprave o konkretnom sadržaju morati da dođe u jednom trenutku i u Skupštini Srbije.

On smatra da vlast greši što ne saopštava detalje, iako je manje ili više jasan izbor pred kojim je Beograd - potpuna izolacija zemlje, potpuno razaranje zemlje, "crna rupa" na evopskom ćilimu ili šansa da se kroz nastavak evropskih integracija obezbedi bolja budućnost čitavoj Srbiji, a onda i neka posebna prava ili garancije za kosovske Srbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: