Turska: Troje uhapšenih zbog napada

Tri osobe uhapšene u Istanbulu i Ankari u vezi sa bombaškim napadom na ambasadu SAD. Revolucionarna narodna oslobodilačka partija preuzela odgovornost za napad.

Izvor: B92

Subota, 02.02.2013.

18:12

Default images

"Naš ratnik Alisan Sanli se 1. februara 2013. žrtvovao, ušavši u ambasadu SAD, koje ubijaju narode širom sveta", saopštila je turska levičarska grupa DHKP-C.

U napadu bombaša samoubice na ulazu u ambasadu SAD u Ankari juče su poginule dve osobe, napadač i radnik obezbeđenja, dok je jedna žena teško povređena.

Turska levičarska grupa Revolucionarna narodna oslobodilačke partija-front (DHKP-C) preuzela je danas odgovornost za jučerašnji samoubilački bombaški napad na američku ambasadu u Ankari, objavljeno je na veb sajtu koji ta organizacija koristi.

Turska agencija Anadolija objavila je juče da je napad u Ankari izveo član zabranjene militantne komunističke partije Pokret narodnog oslobođenja Edževit Sanli, koji je sebe digao u vazduh aktiviravši plastični eksploziv C-4. Sanli je bio uhapšen 1997. godine zbog napada na zgradu policije u Istanbulu i vojnog kompleksa Harbije.

U zatvoru je 2000. godine učestvovao u nizu štrajkova glađu, koji su se u nekim slučajevima završavali i smrću zatvorenika.

Zbog narušenog zdravlja, Sanli je 2002. godine pušten na uslovnu slobodu.

U napadu bombaša samoubice na ulazu u ambasadu SAD u Ankari juče su poginule dve osobe, napadač i radnik obezbeđenja, dok je jedna žena teško povređena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: