Ponedeljak, 21.01.2013.

16:55

Kurir: Đilas nas tuži za mlrd. €

Dnevni list Kurir saopštio da ga je Dragan Đilas tužio za milijardu evra i zatražio zaštitu od pritiska. Đilas: Odštetni zahtev besmislen kao i pisanja o meni.

Izvor: B92

Kurir: Ðilas nas tuži za mlrd. € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

BUDJONI

pre 11 godina

Pravi nacin da se napuni budzet Srbije! Sudske takse i troskovi spora vise od 12 milijardi dinara ili 120 miliona evra. Samo da ne bude, taksa 1900 din. Pravda je skupa ali dostizna. Sto vise sporova tajkuna i Srbija kupuje naftana polja u Kuvajtu i finansira kanal preko himalaja. Uzgred, podrzavam stav da nezavisno novinarstvo mora da bude odgovorno. AKO BLATI MORA I DA PLATI!

kolikox

pre 11 godina

Pa jedna od osnovnih vrednosti u EU je sloboda govora a Djilas je prvo preko svojih medija pokusavao da formira javno mnjenje a sada kada je ostao bez njih onda pokusava da ugusi one koji imaju hrabrosti da pisu protiv njega. Ocekujem da ce evropska komisija sagledati stvari i lepo obavestiti gospodina da malo"olabavi".

Vladan

pre 11 godina

Mnogo se nesto uspanicio Kurir, verovatno zbog toga sto nemaju nijedan dokaz za budalastine koje svakodnevno objavljuju, izgleda da su mislili da ih niko nece pozvati na odgovornost zbog bombasticnih i najverovatnije neistinitih tekstova koji krase ovu "uglednu novinu, perjanicu istrazivackog novinarsta i bastion profesionalizma".

E pa gospodo, nece moci tako, sada lepo na sud pa cete se pusiti ko parna lokomotiva kada vas sudija bude pozvao da potkrepite vasu pricu konkretnim dokazima, a od vas dobije odgovor u stilu, znate, mi smo se to samo malo salili...

Samo rokaj Djiki, istresi ovom otrovnom tablodu sve pare iz kase pa neka stave katanac sto se mene tice, ionako bi taj novac otisao u dobrotvorne svrhe tako da eto prilike da i od Kurira ispadne nesto dobro za promenu.

A be Nis be

pre 11 godina

Ni manje ni vise nego milijardu evra, pa nije li ti dosta, znas li ti koliko plata moze da se podeli,koliko novih projekata, investicija od tih para koje ti zelis samo za sebe. Nikada necu da glasam za tebe jer si zadrt za pare.

Afrikanac

pre 11 godina

Kurir 90% dobija informacije iz bezbednostnih struktura.
Djilas je ovde poludeo i gubi kompas zbog deteta u skoli.Deca ko deca,svasta vide,svasta cuju,ali i citaju.Deca se distanciraju,jer znaju kako im roditelji zive,a ne tako mali broj i gladuje.Istrazivanje je radjeno na opstini palilula,a informacija objavljena u elektronskom RTV nekom,upravo danas.
Ja nisam ni imao pojma ko je vlasnik press-a.Suskalo se jeste kod mene na poslu medju kolegama,ja kreten se nadao motoru,kolima i stanu,a dobio kacket.posle u tom Kuriru citam da je kola dobio neki iz Przogrnaca funkcioner iz DS-a,pa njegova zena,pa tast.
Zbog tadasnjih 25 dinara,kurir neka izadje na sud i apsolutno sveki nalov dokaze,a verujem da mogu i neka ga ogule.
Prevaren sam od strane vlasnika novina PRESS i besan.
Danas vise nemam platu da priustim novine,ali zato imam internet

neko ko pamti

pre 11 godina

Ako je Kurir novina,onda svi ostali novinari koji ne rade za ovaj ,,istinoljubivi,, i ,,srboljubivi,, ,,ugledni,, časopis treba da se ubiju od ,,zavisti,jer ,se jedina odbrana ove ,,institucije ,,sastoji da su NAJTIRAŽNIJI.A šta to znači,osim da se itekako ovde ,ide na broj prodatih ,a ne istinitih ,,komentara,,i hajki.Kvantitet i kvalitet su oduvek bile dve sasvim različite stvari.S obzirom na broj pismenih i nepismenih u Srbiji ,ovo je ekvivalentan dokaz.Za ,,komentatore ,,tipa,,vlaja,,i ,,matica srpska,, nemojte da se slučajno,,zarazite čitajući Blic i da vidite šta je sve Djilas uradio,slobodno ,na vas zračenje više ne može ni da deluje.Ozračeni ste definitivno opasnim elementom ,koji će nadamo se da se iskoreni zauvek ,u cilju zaštite mentalnog zdravlja nacije..Čudo je samo zašto je g.Djilas i ovoliko čekao da se ovo ruglo koje sebe naziva novinama,ne kazni i to debelo.Zato se na vreme ,,gospodo,,iz Kurira ,slikajte za vašu naslovnu stranu,za uspomenu ,i to u najvećem formatu,onako kako samo vi umete.Uzgred kaliko ste platili g,Dinkiću ,ili ste ,,zaboravili,,jer se odjednom baš vama počeo,,poveravati,, što nije nikakvo čido.Ako vam zafale pare ,ima ga kod ovog ,,gazde na budžet ,,pa ,,ne brigajte,,.

Bela Lugosi

pre 11 godina

Djilasa nevolim da vidim ali probajte da na sajtu kurira prokomentarisete nesto negativno za Kostica pa da vidite da li ce da vam objave komentar.
(Darko, 21. januar 2013 19:47)

Bio si na sajtu kurira??? Ti si ***! 100% si pokupio neki virus. Brzo skeniraj kompjuter...:)))

O dostupnosti

pre 11 godina

@@(O dostupnosti, 21. januar 2013 20:20)

Ne zelim da se ovo pitanje svede na polemiku o ukusima, vec mi je bila namera da napomenem da su tabloidi u citavom svetu dobili trzisnu bitku u odnosu na tzv. ozbiljno novinarsto. S tim u vezi, detalj iz stomatoloske ordinacije u Beogradu je ekvivalent sceni u Brizbejnu ili Dortmundu, Pragu i Sangaju.
Engleski San je, takodje, tabloid, kao i Indipendent i Tajms. I nemacki Bild je tabloid, i americki Boston Herald... I svi oni donose politicke teme na tabloidan nacin, sto je potpuno legitimno.
Sto se nas tice, o cemu bi ozbiljni analiticari, kao i oni koji se tako predstavljaju, razmisljali da nema tabloida. Pa domaci tabloidi jedini donose zive vesti na sto, a da nema njih, analiticka elita bi analizirala nivo vode u Dunavu, razloge pozara u bioskopu Kozara i da li je Crvena zvezda udruzenje gradjana ili drustveno dobro.
Na kraju krajeva, tiraz je osnovno merilo. Zamislite sada da vi i ja publikujemo ovu nasu prepisku i nazovemo je analitikom, pa da probamo da je distribuiramo i prodamo. Slozicete se da bi jedini kupci bili nasi bliznji. Isto se, nazalost, dogadja i sa tzv. ozbiljnim novinarstvom u Srbiji, gde grupa autora pise clanke da bi ih posle maltene sami citali medju sobom.
Znate, ne ide na silu. Kad bi barem oni koji se javno deklarisu kao anti-tabloidisti kupovali tzv. ozbiljnu stampu, barem bismo kao drustvo imali neke koristi od njihovog stava.

david

pre 11 godina

Posle onoga sta se desilo premijeru Djindjicu, kada je medijskom kampanjom stvaran ambijent ocekivane smrtne presude, nijedan srpski politicar ne moze da ostane smiren na nesto sto veoma lici na taj period mart 2002-mart 2003., niti sme da olako gleda na medijski zrvanj. Kurir je poslednjih nedelja pokusao da sebe predstavi drugacije, prenoseci izvestaje istrazivackih novinara drugih organizacija, ali opor i uznemiravajuci "deja vu" utisak time nije iscezao.
Zeleci da se zastiti, Djilas nije ipak razumeo jednu stvar: da je sve sto Kurir radi smisljeno negde, u nekom krugu, da mu nanese ozbiljnu stetu i kakav god potez povukao da ispadne los. Ako cuti, da deluje kao da ne moze da se brani jer je kao sve tacno. Ako tuzi, da momentalno proistakne kako gusi medije... Tako je i sad. Kurir ne kmeci zato sto se boji Djilasa i njegovog dokazivanja neistina, vec zato sto igra pripremljenu ulogu u predstavi koja na kraju treba da navuce Djilasu omcu i u evropskim & medjunarodnim krugovima. Mislim da on to nije shvatio i da je sada konacno tamo gde ga njegovi neprijatelji zele...

klaker

pre 11 godina

"Pa jel to demokratija o kojoj nas toliko uce zadnjih 12 godina?!
(Nemanjic, 21. januar 2013 20:56)"

Demokratija se ne uči, pogotovo ne 12 godina, osim ako neko nema posebne potrebe.

A i od kad ste to vi, radikali privrženi istoj?

Toe bre izmišljotina zapada protivu srBstva i pravoslavlja, jer su ljubomorni što nisu pravoslavni i nemaju ćirilicu.

I hoće bre da vas unište.

Zato je za vas Kurir nacionalna institucija. Kakva nacija, takve i najtiražnije novine. Skoro pa "Politika"...

miki

pre 11 godina

Kurir je zlo, reketasko pljackasko glasilo. Djilas neka se sudi za sebe, a mene interesuje da drzava utvrdi sta je sa istragom za reketiranje koje je podneta protiv brace Rodic i novinara M. L. a tice se izgradnje u Rakovici,sta je sa sporovima koje je jagodinska policija pokrenula i stigla je do tuzilastva u Beogradu, sta je sa dugom prema Komercijalnoj banci, sta je sa radnim sporovima protiv Ace Rodica, sta je sa isttragama za utaju poreza za isplacivanje plata u kafani Svrati bato

Plitka Nisava

pre 11 godina

A ti si uvredjen pisanjem novina pa trazis milijardicu da strpas u dzep, pa jel znas ti koliko gladnih usta moze da se nahrani tim parama koje ti zelis samo za sebe. I ti si mi neki predsednik stranke sram te bilo.

Jagoda

pre 11 godina

Kurir koristi mehanizme medijske manipulacije naroda već viđene 90-tih godina. Đilas im smeta jer je svojim idejama i sposobnostima daleko odskočio od ostalih političara. Zbog svega, Kurir ne samo da treba da odgovara na Đilasove optužbe, već bi trebao da odgovara i svima nama zbog svakodnevnih pokušaja manipulacija i upornog obmanjivanja.

Lep zivot

pre 11 godina

Treba ugasiti sve medije koji smetaju DS i Djilasu. Stvarno su preterali. Treba samo da ih hvale. Kakve kritike to ne moze . Hvalospevi na racun DS i Djilasa i bice nam zivot lep.

O dostupnosti

pre 11 godina

Bila sam u stomatoloskoj ordinaciji na redovnoj kontroli odmah posle Bozica. Buduci da su praznici nedavno prosli, u cekaonici se nakupilo nas pet-sest, neko zabog zakazivanja, a neko zbog hitnog slucaja. Cekala sam nesto vise od 45 minuta, dakle nepun sat, i za to vreme nisam mogla da se domognem Kurira, koji je non-stop bio u tudjim rukama.
Statisticki, neko od tih koji su ga onda citali u toj ordinaciji, kao i na mnogim drugim mestima gde se nesto ceka, verovatno sada pise komentare protiv prljavog i zlog tabloida. To se, gospodo, zove licemerje.
Generalno, nemam nista protiv toga. Samo zelim da u nekoj cekaonici nekad bude dostupan neki tabloid, a ne samo "ozbiljna" stampa kojoj toliko stremite.

ice on fire

pre 11 godina

@(O dostupnosti, 21. januar 2013 20:20)

Nije problem čitati tabloide, ali oni onda mora da budu tako i rangirani. Problem je kada se tabloidi bave ozbiljnim temama, pa sve banalizuju, vređaju i krive istinu po sopstvenom nahođenju.

Slobodno neka postoje i dalje, neka pišu u Karleuši, Cecama, mecama i ostalim bakračima. Ko je gde letovao, kome se vide gaće, ko se sa kim ljubio, ko je uskladio čarape sa torbom i ima veštačke nokte... to je nivo Kurira. Pa ponekad čak ni to.

mirko

pre 11 godina

Zašto su u Kuriru zabrinuti, zbog tužbi za klevetu, ako dokažu da je istina ono što su pisali.
Cifra je visoka zato što ste svoje klevete objavljivali u svakom listu, od uspostavljanja "nove" vlasti, a toga ima poprilično.
Sumnjam da je Đilas ikada imao nameru da preuzme tako ugledan list, koji bi mogao biti sve ali list DS nikako.

Smrzotina

pre 11 godina

Moje lično mišljenje je da je Kurir zlo. Nikad nije lako izaći na kraj sa ZLOM. Niko, pa ni sam Djindjić nije imao ovakav tretman. Apsolutno svaki dan pljuvačina. Ono Djitler je bilo vrhunac. To ne može ni na jednom sudu da se odbrani. E,sad da vidimo kakav je sud i sudstvo.

mina

pre 11 godina

Šta je tu nenormalno ako neko podnese tužbu sudu - ko god da je u pitanju? Obe strane će dobiti priliku da dokumentovano odbrane svoju tvrdnju na jedinom merodavnom mestu. Zašto se Kurir toliko uzrjujava zbog toga? Lepo se kaže -' Ako si u pravu, zašto vičeš?'

laku noć

pre 11 godina

I vrapcima na grani je jasno da su u pitanju naručeni tekstovi jer kada nekog držite 2 meseca na naslovnoj strani i znate da se to već zgadilo i narodu onda neko to dobro plaća...pa će taj neko i platiti eventualnu odštetu...a pri tom ovi iz kurira dobro znaju kolika je sudska praksa i kao sad se plaše gašenja...ja kurir čitam sa neta iz radoznalosti jer me zanima koliko ce ovo da traje...ali me iskreno zanima ko su ljudi koji daju pare za tu novinu...imao sam prilike da vidim žutu štampu u drugim razvijenim zemljama i ovde se pravi zabuna, zuta štampa ne objavljuje laži i neistine već zadire u privatnost...a kod nas su novinari shvatili da kad pišeš za žutu štampu, da treba da udariš po njemu bez obzira da li je to laž...e pa drugovi onda morate i da platite kad tako nešto radite...jasno ko dan...samo sreća za njih je što su presude maksimalno do 500.000 dinara...ali oni to dobro znaju pa kao kukuuu hoće da nas ugasi...a opet dobro znaju da te novine čitaju oni koji nemaju pojma šta je istina, šta je tužba za povredu časti i ugleda, koliko se dosuđuje...nego će reći jeste stvarno je ovaj djilas ovakav i onakav...aj srećno odo da spavam..a čitači kurira, vama je već odavno laku noć

Radovan III

pre 11 godina

Nije istina šta je pisao Kurir! Nema milijardu evra, već milijardu i po!
Ako je tužio Kurir za milijardu evra treba odmah da plati sudsku taksu 60.000 evra.
To je vrlo važno, a ostalo je nebitno. Neće dobiti ni dinar od Kurira.

gogo

pre 11 godina

Ima nas koji pamtimo 'rat' izmedju Dinkica i "Kurira' kada je Dinikic na neki nacim smirio "Kurir".
Doduse Dinkic je tada bio u vladi i stalno im slao razne insprekcije.
Sada je Kurir 'promenio taktiku' jer sada opanjkava opziociju [DS i Djilasa], a ne vlast i ne plasi se stalnih inspekcija.
A, plus "Kurir" cesto objavi neki tekst koji mu naruci neko iz vlade [kao naprimer najave hapsenja].

Bez mane

pre 11 godina

Nisu ni ovi iz Kurira bezgresni, ali cemu ovo. Kad po medijima pisu kojekakve budalastine o Vucicu i Nikolicu to Djilasu ne smeta. I oni imaju porodice pa ste ih razapinjali na krst srama vi i vasa stranka gradonacelnice.

Nesa

pre 11 godina

Novinari i urednici koji razmišljaju svojom glavom itekako znaju koja je namera ovakvog poteza G. Đilasa. Inače, netačno je da je iznos oštetnog zahteva "besmislen". Itekako ima smisla jer je iznos naveden. Sem toga, pred našim sudovima prva taksa se plaća uz podnošenje tužbe (G. Đilas), sledeća uz odgovor na tužbu (Kurir), pa taksa na presudu pa taksa na žalbu na presudu... Svaka taksa iznosiće 390.000 dinara jer je to najveći iznos takse propisan Zakonom. A kada sudski spor bude počeo, ko zna kada i na čiju korist/štetu će se završiti... Pritisak na uređivačku politiku? Zastrašivanje? Finansijski trošak? Odgovore znaju novinari i urednici. Javnost je nebitna jer ionako ništa ne zna, ne shvata niti se za išta pita. Ona samo treba da bude obaveštena preko domaćih medija, "slobodnih i nezavisnih".

Siniša

pre 11 godina

@
(Matica Srpska, 21. januar 2013 18:15)

Ništa ne razumete, neće Đilas dobiti ni jedan evro ako su ovi iz Kurira bili upravu, ali ako su lagali i izmišljali treba da plate, a novac ide u humanitarne svrhe, kako je i navedeno u optužnici. Kurir je veoma teške optužbe uputio prema Đilasu, a jedino sud može da utvrdi da li su te optužbe bile istinite ili laži. Vidim da su pristalice SNS i ekipe zabrinute za Kurir, jer znate da su lagali.

Darko

pre 11 godina

Djilasa nevolim da vidim ali probajte da na sajtu kurira prokomentarisete nesto negativno za Kostica pa da vidite da li ce da vam objave komentar.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Kurir nema razloga da strepi oko tužbe. Dolazili su do podataka, tako su pisali a na sudu će se sve razrešiti. Kurir je jedini list koji je smeo da piše protiv tadašnje vlasti i pokazalo se da dosta od tih informacija ima utemeljenja tj. istine

Rada

pre 11 godina

E konačno da vidim da se i Kurir uspaničio. Dosta je bilo njihove bahatosti i privlačenja čitalaca bombastičnim i neistinitim tekstovima. Nije mi samo jasno odakle im tolika hrabrost da svakog dana pišu nove i nove laže kojima kao da pozivaju na linč. Ne jednom smo u njima videli govor mržnje.Pa samo slep ne bi video šta se dešava. Tužba je potpuno opravdana.

STOJAN

pre 11 godina

Vreme medijskog mraka, koje je nad Srbijom bilo za vreme vladavine DS-a, je najbolje vreme za mutne radnje, što se i pokazalo kada je na vlast došla SNS i Aleksandar Vučić, nad Srbijom se razdanilo i mnoge mutne radnje su izašle na svetlost dana. Nekima se to vreme medijskog mraka svidelo, jer su mnogostruko uvećali svoju imovinu, pa bi želeli da se to vreme opet vrati, ali zato su tu Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić koji neće dozvoliti da medijski mrak ponovo zavlada Srbijom, a vidimo već da se oglasio i Štefan File i Evropska komisija koja je osudila sve vidove pretnji i napada usmerenih protiv novinara.

kraja

pre 11 godina

...pazi kad ni citaoci "najcitanijeg" lista nisu na njihovoj strani...
...servirati svaki dan 70% lazi citaocima i ne zasluzuje bolji odnos...
...pozovite se na status sluzbenih lica, molim vas...
...objasnite da ste sluzbeno lagali...u funkciji onoga ko vas je placao za to...a ako niste placani dovoljno, to je vas problem...
...znaci da ste lagali za male pare...

Spectator

pre 11 godina

Ne znam zašti cmizdre simpaziteri Kurira kojima je on izgleda duševna hrana. Ako je Kurir u pravu samo će dobiti na popularnosti i postaće stvarno (a ne samoproklamovano) najtiražniji list u državi. A ako nije u pravu onda stvarno treba da dobije po džepu.

Biljana

pre 11 godina

Trebao je odavno da ih tuži, Kurir je dno dna. Nisam ni na čijoj strani, ali oni definitivno nemaju nikakvu meru, ne samo kad je Đilas u pitanju. A ni jednog dokaza za ono što napišu.

Bacvanin

pre 11 godina

Cudno je to da se kurir plasi Djilasove tuzbe.Ukoliko su pisali istinu nema zasto da se brinu.Na sudu lepo dokazu da je to sto su pisali istina i gotovo.Medjutim ukoliko se ispostavi da su pisali neistine o coveku neka odrese kesu i plate.Krajnje vreme je da se prestane pljuvati po drugima zbog tiraza.

CheZoran

pre 11 godina

Izgleda da su "malo" preterali. Gospodin Djilas ne liči na nerazumnog čoveka, koji ne zna, šta radi. Uostalom oni se svakodnevno jako zalažu za poštovanje Zakona, pa ne treba da se ničega boje, ako ništa nisu zgrešili.

klosar72

pre 11 godina

"Ne verujem da ovo pisem, ali podrzavam Kurir. U ovoj zemlji niko ne sme da napise negativan tekst o Djilasu, Miskovicu... osim Kurira. Ne znam samo zasto se svi toliko potresaju ako su cisti?
(mladen, 21. januar 2013 17:57)"

A što se vi potresate ako Kurir piše istinu?

Čega se bojite? Zašto brinete?

dodje maca na vratanca

pre 11 godina

Ne razumem zasto su se ovi u Kuriru toliko uspanicili, ako je istina ono sto su pisali mogu mirno da spavaju......
Ili mozda nije bila istina ;)

Pera

pre 11 godina

Ajde sad da vidim UNS, NUNS i ostala udruzenja da reaguju na pokusaj gasenja medija. Ma sta ljudi mislili o Kuriru, istina je da imaju ogroman tiraz.

moi

pre 11 godina

Aha, on to radi namerno da bi Kurir bankrotirao kada mu isplati novac.Ali, kako ono bese, ako je toliko "krao", tj ako je toliki lopov, oni onda imaju dokaze da je to tacno, pa nece ni morati nista da mu plate? Opravdajte to visemesecno pljuvanje. Eee, to vam nije palo na pamet, kako ste jadni i bedni.

Sudska praksa

pre 11 godina

Za ovakav vid nematerijalne stete, po sudksim praksama koje sam video, uobicajena isplacena suma za ovakav vid nematerijalne stete je 200-300 000 dinara.

gen.Paton

pre 11 godina

On je tužbu podneo još krajem decembra,gledao sam portal sudova.I nije ih samo on tužio,već i mnogi drugi.Glumica M.M.zbog navodnog porno snimka ih tuži za 10 miliona din.Mislim da Đilas i treba da ih ugasi jer nazvati bilo koga Hitlerom i poglavnikom je za svaku osudu,tu ne sme biti govora da je neko protiv slobode novina, jer to i nisu novine

Matica Srpska

pre 11 godina

pa da li tog čoveka nije sramota, nije mu dovoljno para od naroda Beograda pa sada hoće ni manje ni više nego milijardu evra... Nemam reči

Siniša BG

pre 11 godina

Ne razumem kuknjavu Kurira, pa što se plašite ako pišete istinu, ako niste dobili veliku lovu da pišete laži...Eto prave prilike da na sudu dokažete sve što ste pisali o Đilasu. Ali, ako ste lagali treba debelo da platite. Neko ko je u pravu treba da se raduje što će imati priliku da to na sudu dokaže, a ne da se plaši. Npr. ako ste pisali da je Đilas platio iz gradskog budžeta 6 miliona evra Bus plusu za validatore, pa što se plašite da to i dokažete. Ako ste pisali da je Đilas od 2004g. uvećao zaradu, u privatnoj kompanije gde je suvlanik, za 800 puta što se plašite da to i dokažete. Pisali ste da je kupio vilu, pa stan...pa dokažite to. I da ne navodim više šta ste sve pisali, bilo je mnogo toga, a sve na naslovnoj strani. Sve su to bile veoma teške optužbe, a ako za to nemate dokaze, ako ste lagali, ako ste pisali laži po nalogu političkih protivnika Đilasa... onda vaš medij i treba da bude ugašen. Prema tome, sada sve to i dokažite na sudu(koji kontrliše vaš prijatelj-sponzor).

Milosh

pre 11 godina

Ne vezano za politiku, vas je odavno trebalo zabraniti. Vas list u svakom svom izdanju nema ni 20% istine i to tako traje godinama unazad. Svi mogu da potvrde na sta lice vase "novine" i da je to najveca grehota utrosenog drveta za te bljuvotine i najnizi oblik ljudske nehumanosti pri objavljivanju raznih muka ovog naroda, a to je jedino sto vi i imate da ponudite u vasim tkz novinama. Drzava je vec davno trebala vas i slicne oporezovati sa stopom od jedno 60% kao porez na shund ili da vas zatvore.

prokleta avlija

pre 11 godina

e taman da mi zli Beogradjani obezbedimo finansiranje GSP-a,trudnica,penzionera i socijalnih slucajeva u sledecih 5 godina...svaka cast na potezu...a da nema Stanijine i Rijanine pozadine mislim da niko normalan ne bi citao Kurir...

ice on fire

pre 11 godina

I treba da ih tuži, apsolutno podržavam. Jezivi su. Oni su i započeli trend da sve informativne novine idu ka tome da postanu obični tabloidi. Uvredljivi su im naslovi, bombastični, a tekstovi neinteresantni i veoma često nepismeno napisani.

Čemu uopšte štampanje lista, kada se nikada ne može biti siguran u verodostojnost napisanog.

crni domino

pre 11 godina

Treba ih tako odrapiti da se vise ne sete da iznose lazi!
Ko im daje to pravo!? Mozda Selakovic jer odobrava akcije i nacine delovanja organizacije "Nasi" A ideologija Kurira i Nasih je ista!

sumorni

pre 11 godina

Tako su po nalogu DB vodili hajku i na Đinđića. Kraj je poznat.

Za to nisu platili, pa su krenuli ponovo.

Na sud sa njima. Njih i tako samo radikali smatraju novinama.

GT40

pre 11 godina

Ne znam šta se vlasnici Kurira čude ovoj tužbi i kukaju. Da su o mojoj porodici i meni ovako pisali šest meseci svaki dan reagovao bih da se zaštitim. Na stranu pripadnost jednoj ili drugoj opciji, ima nešto što je očigledno i potapa teoriju o Kuriru kao o nezavisnoj novini koja piše istinu. Ko je god bar na kiosku video neki bombastični naslov o “novoj” aferi, sa Djilasom u glavnoj ulozi, sutradan je nešto drugo bilo u pitanju. Nikada nisu doneli na svojim stranama bilo koji relevantan dokaz o svojim tvrdnjama. Iskrivljene činjenice istrgnute iz konteksta su ponekad ličile na istinu, sutradan više ništa o tome. Svrha je bila samo bombastična “masna”naslovna strana koju narod pamti. Bila istina ili ne. Dokaz za do je i da posle tih pisanja nije bilo nikakve reakcije bilo kojih organa Republike Srbije. A zahuktali Vučić bi jedva dočekao neki verodostojni dokaz da krene na Beograd. Osim zagadjenja informativnog prostora u Srbiji drugog rezultata nije bilo. Objavljivali su oni na naslovnicama gro-plan fotografije mrtvih u saobraćajkama, devojku kako potpuno gola beži od siledžije ulicama Knjaževca, poginulu devojku u avionskoj nesreći na L.Jarku u gro-planu, otkrivali identitet žrtava u raznim situacijama koje su zakonom sankcionisane…itd.

mirjana

pre 11 godina

Ovo sto radi kurir je najveca sramota za novinarsku bransu. Kurir se ponasa i kao policija i kao tuzilac i kao sud. Ja sam iznenadjena da se tim novinama dozvoljava da se ovako ponasaju, osim ako nisu instrument u rukama vlasti. Napominjem da ne pripadam ni jednoj stranci i podrzavam ovu vladu u borbi protiv korupcije i kriminala, ali ne mogu da podrzim ovakvo ponasanje jednih novina koji otvoreno pozivaju na linc odredjenih ljudi koji im nisu po meri. Smatram da ova vlast treba da reaguje i u ovakvim slucajevima a ne da im kurir upravo sluzi za linc i progon ljudi.

Maja

pre 11 godina

Hvala Bogu , bilo je i vreme, inace takvu medijsku torturu nad nekom licnoscu jos nisam videla , kao sto Kurir svaki dan stavlja Djilasa na naslovnu stranu i potura poluinformacije...

Markentiški strateg

pre 11 godina

Đilas ovom tužbom želi da jednim udarcem postigne više stvari. Prvo da sebi napravi dobru reklamu, svi će pričati o ovoj nebuloznoj tužbi, drugo da dođe džabe do "Kurira" i treće da zaplaši sve druge medije, da im slučajno nepadne napamet, da nešto loše napišu o njemu.

ZoranNS

pre 11 godina

Čudi me da se vlasnik Kurira rasplakao. List, koji je kada je dobio zadatak da uništi nekoga pisao romane u nastavcima, sa gomilom neistina, gazeći novinarsku etiku bezobzirno uništavajući ljude i njihovu prordicu. Ako Kurir ima prava pa piše šta hoće, neistine i laži, onda valjda pojedinac ima prava da se štiti od te pošasti.

Pedja

pre 11 godina

" Kurir" pre svega nisu novine.
" Kurir" nisu zasluzile ni da sluze svrsi u poljskom WC-u.
p.s.
daleko od toga da mi gospodin Djilas simpatican i da sam fan njegove stranke.

Kaiser

pre 11 godina

""Kurir" je saopštio da je u tužbi navedeno da Đilas tuži Kurir "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda", a ocenjuje se da je tužba
nezabeležena u sudskoj praksi i pokušaj Đilasa da "ugasi najtiražniji dnevni list u Srbiji i zastraši novinare i urednike, posle bezuspešnih pokušaja da stavi Kurir pod svoju kontrolu". "

Pa nije to nikakav pokušaj gašenja, ako pišete istinu.

Pišete istinu, jel da? Ili ne? :D

Iskreno, ja bih vas tužio za 2 milijarde. Da platite, ili da mi ih odradite. Na kopanju kukuruza, na primer, imam par lanaca.

Za utehu, nećete nikome nedostajati, osim radikalskim botovima, imaće sada vremena i za kafe pauzu.

Bogdan

pre 11 godina

Ja kurir obavezno kupujem za 1. maj. Svaki put se mucimo da zapalimo vatru za rostilj, medjutim od kad smo poceli koristimo Kurir za potpalu svi nasi problemi su nestali.

Dantes

pre 11 godina

Na zalost urednistva Kurira ovo nije pokusaj cenzure.
Kurir apsolutno bilo sta da objavi je problematicna istina.
Na stranu i slucaj sa Djilasom. Ali, objavili su da je jedan ministar razgovarao sa Saricem. Juce je Dacic objavi da ne postoji nijedan dokaz za tako nesto!
Kurir je klasican primer u ovoj zmelji da svako moze bilo koga da oblati i da za to ne odgovara!

mladen

pre 11 godina

Ne verujem da ovo pisem, ali podrzavam Kurir. U ovoj zemlji niko ne sme da napise negativan tekst o Djilasu, Miskovicu... osim Kurira. Ne znam samo zasto se svi toliko potresaju ako su cisti?

Jova

pre 11 godina

Interesuje me da li su "časni" vlasnici Kurira, kao potvrdu svoje profesionalne etike, priložili obaveštenju o ugoržavanju slobode štampe, koje su poslali
"svim domaćim i međunarodnim nivinskim udruženjima, stranim predstavništvima i medijima u Srbiji, regionu i svetu od kojih očekuje zaštitu",
dostavili i kopije naslovnih strana svojih izdanja objavljenih u poslednjih nekoliko meseci.
Ako nisu.
Zašto?

martin

pre 11 godina

ovi iz KURIR/a,mlate praznu slamu,pisu senzacionalisticki bez dokaza i na kraju je moralo ovako da ispadne.sad placajte globu,visokog tiraza.

Pedja

pre 11 godina

" Kurir" pre svega nisu novine.
" Kurir" nisu zasluzile ni da sluze svrsi u poljskom WC-u.
p.s.
daleko od toga da mi gospodin Djilas simpatican i da sam fan njegove stranke.

Kaiser

pre 11 godina

""Kurir" je saopštio da je u tužbi navedeno da Đilas tuži Kurir "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda", a ocenjuje se da je tužba
nezabeležena u sudskoj praksi i pokušaj Đilasa da "ugasi najtiražniji dnevni list u Srbiji i zastraši novinare i urednike, posle bezuspešnih pokušaja da stavi Kurir pod svoju kontrolu". "

Pa nije to nikakav pokušaj gašenja, ako pišete istinu.

Pišete istinu, jel da? Ili ne? :D

Iskreno, ja bih vas tužio za 2 milijarde. Da platite, ili da mi ih odradite. Na kopanju kukuruza, na primer, imam par lanaca.

Za utehu, nećete nikome nedostajati, osim radikalskim botovima, imaće sada vremena i za kafe pauzu.

Bogdan

pre 11 godina

Ja kurir obavezno kupujem za 1. maj. Svaki put se mucimo da zapalimo vatru za rostilj, medjutim od kad smo poceli koristimo Kurir za potpalu svi nasi problemi su nestali.

ZoranNS

pre 11 godina

Čudi me da se vlasnik Kurira rasplakao. List, koji je kada je dobio zadatak da uništi nekoga pisao romane u nastavcima, sa gomilom neistina, gazeći novinarsku etiku bezobzirno uništavajući ljude i njihovu prordicu. Ako Kurir ima prava pa piše šta hoće, neistine i laži, onda valjda pojedinac ima prava da se štiti od te pošasti.

Jova

pre 11 godina

Interesuje me da li su "časni" vlasnici Kurira, kao potvrdu svoje profesionalne etike, priložili obaveštenju o ugoržavanju slobode štampe, koje su poslali
"svim domaćim i međunarodnim nivinskim udruženjima, stranim predstavništvima i medijima u Srbiji, regionu i svetu od kojih očekuje zaštitu",
dostavili i kopije naslovnih strana svojih izdanja objavljenih u poslednjih nekoliko meseci.
Ako nisu.
Zašto?

mirjana

pre 11 godina

Ovo sto radi kurir je najveca sramota za novinarsku bransu. Kurir se ponasa i kao policija i kao tuzilac i kao sud. Ja sam iznenadjena da se tim novinama dozvoljava da se ovako ponasaju, osim ako nisu instrument u rukama vlasti. Napominjem da ne pripadam ni jednoj stranci i podrzavam ovu vladu u borbi protiv korupcije i kriminala, ali ne mogu da podrzim ovakvo ponasanje jednih novina koji otvoreno pozivaju na linc odredjenih ljudi koji im nisu po meri. Smatram da ova vlast treba da reaguje i u ovakvim slucajevima a ne da im kurir upravo sluzi za linc i progon ljudi.

Dantes

pre 11 godina

Na zalost urednistva Kurira ovo nije pokusaj cenzure.
Kurir apsolutno bilo sta da objavi je problematicna istina.
Na stranu i slucaj sa Djilasom. Ali, objavili su da je jedan ministar razgovarao sa Saricem. Juce je Dacic objavi da ne postoji nijedan dokaz za tako nesto!
Kurir je klasican primer u ovoj zmelji da svako moze bilo koga da oblati i da za to ne odgovara!

ice on fire

pre 11 godina

I treba da ih tuži, apsolutno podržavam. Jezivi su. Oni su i započeli trend da sve informativne novine idu ka tome da postanu obični tabloidi. Uvredljivi su im naslovi, bombastični, a tekstovi neinteresantni i veoma često nepismeno napisani.

Čemu uopšte štampanje lista, kada se nikada ne može biti siguran u verodostojnost napisanog.

martin

pre 11 godina

ovi iz KURIR/a,mlate praznu slamu,pisu senzacionalisticki bez dokaza i na kraju je moralo ovako da ispadne.sad placajte globu,visokog tiraza.

Maja

pre 11 godina

Hvala Bogu , bilo je i vreme, inace takvu medijsku torturu nad nekom licnoscu jos nisam videla , kao sto Kurir svaki dan stavlja Djilasa na naslovnu stranu i potura poluinformacije...

CheZoran

pre 11 godina

Izgleda da su "malo" preterali. Gospodin Djilas ne liči na nerazumnog čoveka, koji ne zna, šta radi. Uostalom oni se svakodnevno jako zalažu za poštovanje Zakona, pa ne treba da se ničega boje, ako ništa nisu zgrešili.

Milosh

pre 11 godina

Ne vezano za politiku, vas je odavno trebalo zabraniti. Vas list u svakom svom izdanju nema ni 20% istine i to tako traje godinama unazad. Svi mogu da potvrde na sta lice vase "novine" i da je to najveca grehota utrosenog drveta za te bljuvotine i najnizi oblik ljudske nehumanosti pri objavljivanju raznih muka ovog naroda, a to je jedino sto vi i imate da ponudite u vasim tkz novinama. Drzava je vec davno trebala vas i slicne oporezovati sa stopom od jedno 60% kao porez na shund ili da vas zatvore.

sumorni

pre 11 godina

Tako su po nalogu DB vodili hajku i na Đinđića. Kraj je poznat.

Za to nisu platili, pa su krenuli ponovo.

Na sud sa njima. Njih i tako samo radikali smatraju novinama.

dodje maca na vratanca

pre 11 godina

Ne razumem zasto su se ovi u Kuriru toliko uspanicili, ako je istina ono sto su pisali mogu mirno da spavaju......
Ili mozda nije bila istina ;)

crni domino

pre 11 godina

Treba ih tako odrapiti da se vise ne sete da iznose lazi!
Ko im daje to pravo!? Mozda Selakovic jer odobrava akcije i nacine delovanja organizacije "Nasi" A ideologija Kurira i Nasih je ista!

Bacvanin

pre 11 godina

Cudno je to da se kurir plasi Djilasove tuzbe.Ukoliko su pisali istinu nema zasto da se brinu.Na sudu lepo dokazu da je to sto su pisali istina i gotovo.Medjutim ukoliko se ispostavi da su pisali neistine o coveku neka odrese kesu i plate.Krajnje vreme je da se prestane pljuvati po drugima zbog tiraza.

gen.Paton

pre 11 godina

On je tužbu podneo još krajem decembra,gledao sam portal sudova.I nije ih samo on tužio,već i mnogi drugi.Glumica M.M.zbog navodnog porno snimka ih tuži za 10 miliona din.Mislim da Đilas i treba da ih ugasi jer nazvati bilo koga Hitlerom i poglavnikom je za svaku osudu,tu ne sme biti govora da je neko protiv slobode novina, jer to i nisu novine

Siniša BG

pre 11 godina

Ne razumem kuknjavu Kurira, pa što se plašite ako pišete istinu, ako niste dobili veliku lovu da pišete laži...Eto prave prilike da na sudu dokažete sve što ste pisali o Đilasu. Ali, ako ste lagali treba debelo da platite. Neko ko je u pravu treba da se raduje što će imati priliku da to na sudu dokaže, a ne da se plaši. Npr. ako ste pisali da je Đilas platio iz gradskog budžeta 6 miliona evra Bus plusu za validatore, pa što se plašite da to i dokažete. Ako ste pisali da je Đilas od 2004g. uvećao zaradu, u privatnoj kompanije gde je suvlanik, za 800 puta što se plašite da to i dokažete. Pisali ste da je kupio vilu, pa stan...pa dokažite to. I da ne navodim više šta ste sve pisali, bilo je mnogo toga, a sve na naslovnoj strani. Sve su to bile veoma teške optužbe, a ako za to nemate dokaze, ako ste lagali, ako ste pisali laži po nalogu političkih protivnika Đilasa... onda vaš medij i treba da bude ugašen. Prema tome, sada sve to i dokažite na sudu(koji kontrliše vaš prijatelj-sponzor).

klosar72

pre 11 godina

"Ne verujem da ovo pisem, ali podrzavam Kurir. U ovoj zemlji niko ne sme da napise negativan tekst o Djilasu, Miskovicu... osim Kurira. Ne znam samo zasto se svi toliko potresaju ako su cisti?
(mladen, 21. januar 2013 17:57)"

A što se vi potresate ako Kurir piše istinu?

Čega se bojite? Zašto brinete?

GT40

pre 11 godina

Ne znam šta se vlasnici Kurira čude ovoj tužbi i kukaju. Da su o mojoj porodici i meni ovako pisali šest meseci svaki dan reagovao bih da se zaštitim. Na stranu pripadnost jednoj ili drugoj opciji, ima nešto što je očigledno i potapa teoriju o Kuriru kao o nezavisnoj novini koja piše istinu. Ko je god bar na kiosku video neki bombastični naslov o “novoj” aferi, sa Djilasom u glavnoj ulozi, sutradan je nešto drugo bilo u pitanju. Nikada nisu doneli na svojim stranama bilo koji relevantan dokaz o svojim tvrdnjama. Iskrivljene činjenice istrgnute iz konteksta su ponekad ličile na istinu, sutradan više ništa o tome. Svrha je bila samo bombastična “masna”naslovna strana koju narod pamti. Bila istina ili ne. Dokaz za do je i da posle tih pisanja nije bilo nikakve reakcije bilo kojih organa Republike Srbije. A zahuktali Vučić bi jedva dočekao neki verodostojni dokaz da krene na Beograd. Osim zagadjenja informativnog prostora u Srbiji drugog rezultata nije bilo. Objavljivali su oni na naslovnicama gro-plan fotografije mrtvih u saobraćajkama, devojku kako potpuno gola beži od siledžije ulicama Knjaževca, poginulu devojku u avionskoj nesreći na L.Jarku u gro-planu, otkrivali identitet žrtava u raznim situacijama koje su zakonom sankcionisane…itd.

prokleta avlija

pre 11 godina

e taman da mi zli Beogradjani obezbedimo finansiranje GSP-a,trudnica,penzionera i socijalnih slucajeva u sledecih 5 godina...svaka cast na potezu...a da nema Stanijine i Rijanine pozadine mislim da niko normalan ne bi citao Kurir...

Markentiški strateg

pre 11 godina

Đilas ovom tužbom želi da jednim udarcem postigne više stvari. Prvo da sebi napravi dobru reklamu, svi će pričati o ovoj nebuloznoj tužbi, drugo da dođe džabe do "Kurira" i treće da zaplaši sve druge medije, da im slučajno nepadne napamet, da nešto loše napišu o njemu.

moi

pre 11 godina

Aha, on to radi namerno da bi Kurir bankrotirao kada mu isplati novac.Ali, kako ono bese, ako je toliko "krao", tj ako je toliki lopov, oni onda imaju dokaze da je to tacno, pa nece ni morati nista da mu plate? Opravdajte to visemesecno pljuvanje. Eee, to vam nije palo na pamet, kako ste jadni i bedni.

Smrzotina

pre 11 godina

Moje lično mišljenje je da je Kurir zlo. Nikad nije lako izaći na kraj sa ZLOM. Niko, pa ni sam Djindjić nije imao ovakav tretman. Apsolutno svaki dan pljuvačina. Ono Djitler je bilo vrhunac. To ne može ni na jednom sudu da se odbrani. E,sad da vidimo kakav je sud i sudstvo.

Biljana

pre 11 godina

Trebao je odavno da ih tuži, Kurir je dno dna. Nisam ni na čijoj strani, ali oni definitivno nemaju nikakvu meru, ne samo kad je Đilas u pitanju. A ni jednog dokaza za ono što napišu.

mina

pre 11 godina

Šta je tu nenormalno ako neko podnese tužbu sudu - ko god da je u pitanju? Obe strane će dobiti priliku da dokumentovano odbrane svoju tvrdnju na jedinom merodavnom mestu. Zašto se Kurir toliko uzrjujava zbog toga? Lepo se kaže -' Ako si u pravu, zašto vičeš?'

Siniša

pre 11 godina

@
(Matica Srpska, 21. januar 2013 18:15)

Ništa ne razumete, neće Đilas dobiti ni jedan evro ako su ovi iz Kurira bili upravu, ali ako su lagali i izmišljali treba da plate, a novac ide u humanitarne svrhe, kako je i navedeno u optužnici. Kurir je veoma teške optužbe uputio prema Đilasu, a jedino sud može da utvrdi da li su te optužbe bile istinite ili laži. Vidim da su pristalice SNS i ekipe zabrinute za Kurir, jer znate da su lagali.

Rada

pre 11 godina

E konačno da vidim da se i Kurir uspaničio. Dosta je bilo njihove bahatosti i privlačenja čitalaca bombastičnim i neistinitim tekstovima. Nije mi samo jasno odakle im tolika hrabrost da svakog dana pišu nove i nove laže kojima kao da pozivaju na linč. Ne jednom smo u njima videli govor mržnje.Pa samo slep ne bi video šta se dešava. Tužba je potpuno opravdana.

Darko

pre 11 godina

Djilasa nevolim da vidim ali probajte da na sajtu kurira prokomentarisete nesto negativno za Kostica pa da vidite da li ce da vam objave komentar.

mirko

pre 11 godina

Zašto su u Kuriru zabrinuti, zbog tužbi za klevetu, ako dokažu da je istina ono što su pisali.
Cifra je visoka zato što ste svoje klevete objavljivali u svakom listu, od uspostavljanja "nove" vlasti, a toga ima poprilično.
Sumnjam da je Đilas ikada imao nameru da preuzme tako ugledan list, koji bi mogao biti sve ali list DS nikako.

kraja

pre 11 godina

...pazi kad ni citaoci "najcitanijeg" lista nisu na njihovoj strani...
...servirati svaki dan 70% lazi citaocima i ne zasluzuje bolji odnos...
...pozovite se na status sluzbenih lica, molim vas...
...objasnite da ste sluzbeno lagali...u funkciji onoga ko vas je placao za to...a ako niste placani dovoljno, to je vas problem...
...znaci da ste lagali za male pare...

Spectator

pre 11 godina

Ne znam zašti cmizdre simpaziteri Kurira kojima je on izgleda duševna hrana. Ako je Kurir u pravu samo će dobiti na popularnosti i postaće stvarno (a ne samoproklamovano) najtiražniji list u državi. A ako nije u pravu onda stvarno treba da dobije po džepu.

gogo

pre 11 godina

Ima nas koji pamtimo 'rat' izmedju Dinkica i "Kurira' kada je Dinikic na neki nacim smirio "Kurir".
Doduse Dinkic je tada bio u vladi i stalno im slao razne insprekcije.
Sada je Kurir 'promenio taktiku' jer sada opanjkava opziociju [DS i Djilasa], a ne vlast i ne plasi se stalnih inspekcija.
A, plus "Kurir" cesto objavi neki tekst koji mu naruci neko iz vlade [kao naprimer najave hapsenja].

mladen

pre 11 godina

Ne verujem da ovo pisem, ali podrzavam Kurir. U ovoj zemlji niko ne sme da napise negativan tekst o Djilasu, Miskovicu... osim Kurira. Ne znam samo zasto se svi toliko potresaju ako su cisti?

laku noć

pre 11 godina

I vrapcima na grani je jasno da su u pitanju naručeni tekstovi jer kada nekog držite 2 meseca na naslovnoj strani i znate da se to već zgadilo i narodu onda neko to dobro plaća...pa će taj neko i platiti eventualnu odštetu...a pri tom ovi iz kurira dobro znaju kolika je sudska praksa i kao sad se plaše gašenja...ja kurir čitam sa neta iz radoznalosti jer me zanima koliko ce ovo da traje...ali me iskreno zanima ko su ljudi koji daju pare za tu novinu...imao sam prilike da vidim žutu štampu u drugim razvijenim zemljama i ovde se pravi zabuna, zuta štampa ne objavljuje laži i neistine već zadire u privatnost...a kod nas su novinari shvatili da kad pišeš za žutu štampu, da treba da udariš po njemu bez obzira da li je to laž...e pa drugovi onda morate i da platite kad tako nešto radite...jasno ko dan...samo sreća za njih je što su presude maksimalno do 500.000 dinara...ali oni to dobro znaju pa kao kukuuu hoće da nas ugasi...a opet dobro znaju da te novine čitaju oni koji nemaju pojma šta je istina, šta je tužba za povredu časti i ugleda, koliko se dosuđuje...nego će reći jeste stvarno je ovaj djilas ovakav i onakav...aj srećno odo da spavam..a čitači kurira, vama je već odavno laku noć

david

pre 11 godina

Posle onoga sta se desilo premijeru Djindjicu, kada je medijskom kampanjom stvaran ambijent ocekivane smrtne presude, nijedan srpski politicar ne moze da ostane smiren na nesto sto veoma lici na taj period mart 2002-mart 2003., niti sme da olako gleda na medijski zrvanj. Kurir je poslednjih nedelja pokusao da sebe predstavi drugacije, prenoseci izvestaje istrazivackih novinara drugih organizacija, ali opor i uznemiravajuci "deja vu" utisak time nije iscezao.
Zeleci da se zastiti, Djilas nije ipak razumeo jednu stvar: da je sve sto Kurir radi smisljeno negde, u nekom krugu, da mu nanese ozbiljnu stetu i kakav god potez povukao da ispadne los. Ako cuti, da deluje kao da ne moze da se brani jer je kao sve tacno. Ako tuzi, da momentalno proistakne kako gusi medije... Tako je i sad. Kurir ne kmeci zato sto se boji Djilasa i njegovog dokazivanja neistina, vec zato sto igra pripremljenu ulogu u predstavi koja na kraju treba da navuce Djilasu omcu i u evropskim & medjunarodnim krugovima. Mislim da on to nije shvatio i da je sada konacno tamo gde ga njegovi neprijatelji zele...

Jagoda

pre 11 godina

Kurir koristi mehanizme medijske manipulacije naroda već viđene 90-tih godina. Đilas im smeta jer je svojim idejama i sposobnostima daleko odskočio od ostalih političara. Zbog svega, Kurir ne samo da treba da odgovara na Đilasove optužbe, već bi trebao da odgovara i svima nama zbog svakodnevnih pokušaja manipulacija i upornog obmanjivanja.

ice on fire

pre 11 godina

@(O dostupnosti, 21. januar 2013 20:20)

Nije problem čitati tabloide, ali oni onda mora da budu tako i rangirani. Problem je kada se tabloidi bave ozbiljnim temama, pa sve banalizuju, vređaju i krive istinu po sopstvenom nahođenju.

Slobodno neka postoje i dalje, neka pišu u Karleuši, Cecama, mecama i ostalim bakračima. Ko je gde letovao, kome se vide gaće, ko se sa kim ljubio, ko je uskladio čarape sa torbom i ima veštačke nokte... to je nivo Kurira. Pa ponekad čak ni to.

miki

pre 11 godina

Kurir je zlo, reketasko pljackasko glasilo. Djilas neka se sudi za sebe, a mene interesuje da drzava utvrdi sta je sa istragom za reketiranje koje je podneta protiv brace Rodic i novinara M. L. a tice se izgradnje u Rakovici,sta je sa sporovima koje je jagodinska policija pokrenula i stigla je do tuzilastva u Beogradu, sta je sa dugom prema Komercijalnoj banci, sta je sa radnim sporovima protiv Ace Rodica, sta je sa isttragama za utaju poreza za isplacivanje plata u kafani Svrati bato

Sudska praksa

pre 11 godina

Za ovakav vid nematerijalne stete, po sudksim praksama koje sam video, uobicajena isplacena suma za ovakav vid nematerijalne stete je 200-300 000 dinara.

klaker

pre 11 godina

"Pa jel to demokratija o kojoj nas toliko uce zadnjih 12 godina?!
(Nemanjic, 21. januar 2013 20:56)"

Demokratija se ne uči, pogotovo ne 12 godina, osim ako neko nema posebne potrebe.

A i od kad ste to vi, radikali privrženi istoj?

Toe bre izmišljotina zapada protivu srBstva i pravoslavlja, jer su ljubomorni što nisu pravoslavni i nemaju ćirilicu.

I hoće bre da vas unište.

Zato je za vas Kurir nacionalna institucija. Kakva nacija, takve i najtiražnije novine. Skoro pa "Politika"...

Matica Srpska

pre 11 godina

pa da li tog čoveka nije sramota, nije mu dovoljno para od naroda Beograda pa sada hoće ni manje ni više nego milijardu evra... Nemam reči

Pera

pre 11 godina

Ajde sad da vidim UNS, NUNS i ostala udruzenja da reaguju na pokusaj gasenja medija. Ma sta ljudi mislili o Kuriru, istina je da imaju ogroman tiraz.

Lep zivot

pre 11 godina

Treba ugasiti sve medije koji smetaju DS i Djilasu. Stvarno su preterali. Treba samo da ih hvale. Kakve kritike to ne moze . Hvalospevi na racun DS i Djilasa i bice nam zivot lep.

Bela Lugosi

pre 11 godina

Djilasa nevolim da vidim ali probajte da na sajtu kurira prokomentarisete nesto negativno za Kostica pa da vidite da li ce da vam objave komentar.
(Darko, 21. januar 2013 19:47)

Bio si na sajtu kurira??? Ti si ***! 100% si pokupio neki virus. Brzo skeniraj kompjuter...:)))

O dostupnosti

pre 11 godina

Bila sam u stomatoloskoj ordinaciji na redovnoj kontroli odmah posle Bozica. Buduci da su praznici nedavno prosli, u cekaonici se nakupilo nas pet-sest, neko zabog zakazivanja, a neko zbog hitnog slucaja. Cekala sam nesto vise od 45 minuta, dakle nepun sat, i za to vreme nisam mogla da se domognem Kurira, koji je non-stop bio u tudjim rukama.
Statisticki, neko od tih koji su ga onda citali u toj ordinaciji, kao i na mnogim drugim mestima gde se nesto ceka, verovatno sada pise komentare protiv prljavog i zlog tabloida. To se, gospodo, zove licemerje.
Generalno, nemam nista protiv toga. Samo zelim da u nekoj cekaonici nekad bude dostupan neki tabloid, a ne samo "ozbiljna" stampa kojoj toliko stremite.

neko ko pamti

pre 11 godina

Ako je Kurir novina,onda svi ostali novinari koji ne rade za ovaj ,,istinoljubivi,, i ,,srboljubivi,, ,,ugledni,, časopis treba da se ubiju od ,,zavisti,jer ,se jedina odbrana ove ,,institucije ,,sastoji da su NAJTIRAŽNIJI.A šta to znači,osim da se itekako ovde ,ide na broj prodatih ,a ne istinitih ,,komentara,,i hajki.Kvantitet i kvalitet su oduvek bile dve sasvim različite stvari.S obzirom na broj pismenih i nepismenih u Srbiji ,ovo je ekvivalentan dokaz.Za ,,komentatore ,,tipa,,vlaja,,i ,,matica srpska,, nemojte da se slučajno,,zarazite čitajući Blic i da vidite šta je sve Djilas uradio,slobodno ,na vas zračenje više ne može ni da deluje.Ozračeni ste definitivno opasnim elementom ,koji će nadamo se da se iskoreni zauvek ,u cilju zaštite mentalnog zdravlja nacije..Čudo je samo zašto je g.Djilas i ovoliko čekao da se ovo ruglo koje sebe naziva novinama,ne kazni i to debelo.Zato se na vreme ,,gospodo,,iz Kurira ,slikajte za vašu naslovnu stranu,za uspomenu ,i to u najvećem formatu,onako kako samo vi umete.Uzgred kaliko ste platili g,Dinkiću ,ili ste ,,zaboravili,,jer se odjednom baš vama počeo,,poveravati,, što nije nikakvo čido.Ako vam zafale pare ,ima ga kod ovog ,,gazde na budžet ,,pa ,,ne brigajte,,.

Radovan III

pre 11 godina

Nije istina šta je pisao Kurir! Nema milijardu evra, već milijardu i po!
Ako je tužio Kurir za milijardu evra treba odmah da plati sudsku taksu 60.000 evra.
To je vrlo važno, a ostalo je nebitno. Neće dobiti ni dinar od Kurira.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Kurir nema razloga da strepi oko tužbe. Dolazili su do podataka, tako su pisali a na sudu će se sve razrešiti. Kurir je jedini list koji je smeo da piše protiv tadašnje vlasti i pokazalo se da dosta od tih informacija ima utemeljenja tj. istine

Bez mane

pre 11 godina

Nisu ni ovi iz Kurira bezgresni, ali cemu ovo. Kad po medijima pisu kojekakve budalastine o Vucicu i Nikolicu to Djilasu ne smeta. I oni imaju porodice pa ste ih razapinjali na krst srama vi i vasa stranka gradonacelnice.

A be Nis be

pre 11 godina

Ni manje ni vise nego milijardu evra, pa nije li ti dosta, znas li ti koliko plata moze da se podeli,koliko novih projekata, investicija od tih para koje ti zelis samo za sebe. Nikada necu da glasam za tebe jer si zadrt za pare.

STOJAN

pre 11 godina

Vreme medijskog mraka, koje je nad Srbijom bilo za vreme vladavine DS-a, je najbolje vreme za mutne radnje, što se i pokazalo kada je na vlast došla SNS i Aleksandar Vučić, nad Srbijom se razdanilo i mnoge mutne radnje su izašle na svetlost dana. Nekima se to vreme medijskog mraka svidelo, jer su mnogostruko uvećali svoju imovinu, pa bi želeli da se to vreme opet vrati, ali zato su tu Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić koji neće dozvoliti da medijski mrak ponovo zavlada Srbijom, a vidimo već da se oglasio i Štefan File i Evropska komisija koja je osudila sve vidove pretnji i napada usmerenih protiv novinara.

Vladan

pre 11 godina

Mnogo se nesto uspanicio Kurir, verovatno zbog toga sto nemaju nijedan dokaz za budalastine koje svakodnevno objavljuju, izgleda da su mislili da ih niko nece pozvati na odgovornost zbog bombasticnih i najverovatnije neistinitih tekstova koji krase ovu "uglednu novinu, perjanicu istrazivackog novinarsta i bastion profesionalizma".

E pa gospodo, nece moci tako, sada lepo na sud pa cete se pusiti ko parna lokomotiva kada vas sudija bude pozvao da potkrepite vasu pricu konkretnim dokazima, a od vas dobije odgovor u stilu, znate, mi smo se to samo malo salili...

Samo rokaj Djiki, istresi ovom otrovnom tablodu sve pare iz kase pa neka stave katanac sto se mene tice, ionako bi taj novac otisao u dobrotvorne svrhe tako da eto prilike da i od Kurira ispadne nesto dobro za promenu.

Nesa

pre 11 godina

Novinari i urednici koji razmišljaju svojom glavom itekako znaju koja je namera ovakvog poteza G. Đilasa. Inače, netačno je da je iznos oštetnog zahteva "besmislen". Itekako ima smisla jer je iznos naveden. Sem toga, pred našim sudovima prva taksa se plaća uz podnošenje tužbe (G. Đilas), sledeća uz odgovor na tužbu (Kurir), pa taksa na presudu pa taksa na žalbu na presudu... Svaka taksa iznosiće 390.000 dinara jer je to najveći iznos takse propisan Zakonom. A kada sudski spor bude počeo, ko zna kada i na čiju korist/štetu će se završiti... Pritisak na uređivačku politiku? Zastrašivanje? Finansijski trošak? Odgovore znaju novinari i urednici. Javnost je nebitna jer ionako ništa ne zna, ne shvata niti se za išta pita. Ona samo treba da bude obaveštena preko domaćih medija, "slobodnih i nezavisnih".

Plitka Nisava

pre 11 godina

A ti si uvredjen pisanjem novina pa trazis milijardicu da strpas u dzep, pa jel znas ti koliko gladnih usta moze da se nahrani tim parama koje ti zelis samo za sebe. I ti si mi neki predsednik stranke sram te bilo.

O dostupnosti

pre 11 godina

@@(O dostupnosti, 21. januar 2013 20:20)

Ne zelim da se ovo pitanje svede na polemiku o ukusima, vec mi je bila namera da napomenem da su tabloidi u citavom svetu dobili trzisnu bitku u odnosu na tzv. ozbiljno novinarsto. S tim u vezi, detalj iz stomatoloske ordinacije u Beogradu je ekvivalent sceni u Brizbejnu ili Dortmundu, Pragu i Sangaju.
Engleski San je, takodje, tabloid, kao i Indipendent i Tajms. I nemacki Bild je tabloid, i americki Boston Herald... I svi oni donose politicke teme na tabloidan nacin, sto je potpuno legitimno.
Sto se nas tice, o cemu bi ozbiljni analiticari, kao i oni koji se tako predstavljaju, razmisljali da nema tabloida. Pa domaci tabloidi jedini donose zive vesti na sto, a da nema njih, analiticka elita bi analizirala nivo vode u Dunavu, razloge pozara u bioskopu Kozara i da li je Crvena zvezda udruzenje gradjana ili drustveno dobro.
Na kraju krajeva, tiraz je osnovno merilo. Zamislite sada da vi i ja publikujemo ovu nasu prepisku i nazovemo je analitikom, pa da probamo da je distribuiramo i prodamo. Slozicete se da bi jedini kupci bili nasi bliznji. Isto se, nazalost, dogadja i sa tzv. ozbiljnim novinarstvom u Srbiji, gde grupa autora pise clanke da bi ih posle maltene sami citali medju sobom.
Znate, ne ide na silu. Kad bi barem oni koji se javno deklarisu kao anti-tabloidisti kupovali tzv. ozbiljnu stampu, barem bismo kao drustvo imali neke koristi od njihovog stava.

kolikox

pre 11 godina

Pa jedna od osnovnih vrednosti u EU je sloboda govora a Djilas je prvo preko svojih medija pokusavao da formira javno mnjenje a sada kada je ostao bez njih onda pokusava da ugusi one koji imaju hrabrosti da pisu protiv njega. Ocekujem da ce evropska komisija sagledati stvari i lepo obavestiti gospodina da malo"olabavi".

Afrikanac

pre 11 godina

Kurir 90% dobija informacije iz bezbednostnih struktura.
Djilas je ovde poludeo i gubi kompas zbog deteta u skoli.Deca ko deca,svasta vide,svasta cuju,ali i citaju.Deca se distanciraju,jer znaju kako im roditelji zive,a ne tako mali broj i gladuje.Istrazivanje je radjeno na opstini palilula,a informacija objavljena u elektronskom RTV nekom,upravo danas.
Ja nisam ni imao pojma ko je vlasnik press-a.Suskalo se jeste kod mene na poslu medju kolegama,ja kreten se nadao motoru,kolima i stanu,a dobio kacket.posle u tom Kuriru citam da je kola dobio neki iz Przogrnaca funkcioner iz DS-a,pa njegova zena,pa tast.
Zbog tadasnjih 25 dinara,kurir neka izadje na sud i apsolutno sveki nalov dokaze,a verujem da mogu i neka ga ogule.
Prevaren sam od strane vlasnika novina PRESS i besan.
Danas vise nemam platu da priustim novine,ali zato imam internet

BUDJONI

pre 11 godina

Pravi nacin da se napuni budzet Srbije! Sudske takse i troskovi spora vise od 12 milijardi dinara ili 120 miliona evra. Samo da ne bude, taksa 1900 din. Pravda je skupa ali dostizna. Sto vise sporova tajkuna i Srbija kupuje naftana polja u Kuvajtu i finansira kanal preko himalaja. Uzgred, podrzavam stav da nezavisno novinarstvo mora da bude odgovorno. AKO BLATI MORA I DA PLATI!

Markentiški strateg

pre 11 godina

Đilas ovom tužbom želi da jednim udarcem postigne više stvari. Prvo da sebi napravi dobru reklamu, svi će pričati o ovoj nebuloznoj tužbi, drugo da dođe džabe do "Kurira" i treće da zaplaši sve druge medije, da im slučajno nepadne napamet, da nešto loše napišu o njemu.

mladen

pre 11 godina

Ne verujem da ovo pisem, ali podrzavam Kurir. U ovoj zemlji niko ne sme da napise negativan tekst o Djilasu, Miskovicu... osim Kurira. Ne znam samo zasto se svi toliko potresaju ako su cisti?

Matica Srpska

pre 11 godina

pa da li tog čoveka nije sramota, nije mu dovoljno para od naroda Beograda pa sada hoće ni manje ni više nego milijardu evra... Nemam reči

Pera

pre 11 godina

Ajde sad da vidim UNS, NUNS i ostala udruzenja da reaguju na pokusaj gasenja medija. Ma sta ljudi mislili o Kuriru, istina je da imaju ogroman tiraz.

Pedja

pre 11 godina

" Kurir" pre svega nisu novine.
" Kurir" nisu zasluzile ni da sluze svrsi u poljskom WC-u.
p.s.
daleko od toga da mi gospodin Djilas simpatican i da sam fan njegove stranke.

Lep zivot

pre 11 godina

Treba ugasiti sve medije koji smetaju DS i Djilasu. Stvarno su preterali. Treba samo da ih hvale. Kakve kritike to ne moze . Hvalospevi na racun DS i Djilasa i bice nam zivot lep.

Sudska praksa

pre 11 godina

Za ovakav vid nematerijalne stete, po sudksim praksama koje sam video, uobicajena isplacena suma za ovakav vid nematerijalne stete je 200-300 000 dinara.

Kaiser

pre 11 godina

""Kurir" je saopštio da je u tužbi navedeno da Đilas tuži Kurir "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda", a ocenjuje se da je tužba
nezabeležena u sudskoj praksi i pokušaj Đilasa da "ugasi najtiražniji dnevni list u Srbiji i zastraši novinare i urednike, posle bezuspešnih pokušaja da stavi Kurir pod svoju kontrolu". "

Pa nije to nikakav pokušaj gašenja, ako pišete istinu.

Pišete istinu, jel da? Ili ne? :D

Iskreno, ja bih vas tužio za 2 milijarde. Da platite, ili da mi ih odradite. Na kopanju kukuruza, na primer, imam par lanaca.

Za utehu, nećete nikome nedostajati, osim radikalskim botovima, imaće sada vremena i za kafe pauzu.

Bogdan

pre 11 godina

Ja kurir obavezno kupujem za 1. maj. Svaki put se mucimo da zapalimo vatru za rostilj, medjutim od kad smo poceli koristimo Kurir za potpalu svi nasi problemi su nestali.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Kurir nema razloga da strepi oko tužbe. Dolazili su do podataka, tako su pisali a na sudu će se sve razrešiti. Kurir je jedini list koji je smeo da piše protiv tadašnje vlasti i pokazalo se da dosta od tih informacija ima utemeljenja tj. istine

Bez mane

pre 11 godina

Nisu ni ovi iz Kurira bezgresni, ali cemu ovo. Kad po medijima pisu kojekakve budalastine o Vucicu i Nikolicu to Djilasu ne smeta. I oni imaju porodice pa ste ih razapinjali na krst srama vi i vasa stranka gradonacelnice.

O dostupnosti

pre 11 godina

Bila sam u stomatoloskoj ordinaciji na redovnoj kontroli odmah posle Bozica. Buduci da su praznici nedavno prosli, u cekaonici se nakupilo nas pet-sest, neko zabog zakazivanja, a neko zbog hitnog slucaja. Cekala sam nesto vise od 45 minuta, dakle nepun sat, i za to vreme nisam mogla da se domognem Kurira, koji je non-stop bio u tudjim rukama.
Statisticki, neko od tih koji su ga onda citali u toj ordinaciji, kao i na mnogim drugim mestima gde se nesto ceka, verovatno sada pise komentare protiv prljavog i zlog tabloida. To se, gospodo, zove licemerje.
Generalno, nemam nista protiv toga. Samo zelim da u nekoj cekaonici nekad bude dostupan neki tabloid, a ne samo "ozbiljna" stampa kojoj toliko stremite.

STOJAN

pre 11 godina

Vreme medijskog mraka, koje je nad Srbijom bilo za vreme vladavine DS-a, je najbolje vreme za mutne radnje, što se i pokazalo kada je na vlast došla SNS i Aleksandar Vučić, nad Srbijom se razdanilo i mnoge mutne radnje su izašle na svetlost dana. Nekima se to vreme medijskog mraka svidelo, jer su mnogostruko uvećali svoju imovinu, pa bi želeli da se to vreme opet vrati, ali zato su tu Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić koji neće dozvoliti da medijski mrak ponovo zavlada Srbijom, a vidimo već da se oglasio i Štefan File i Evropska komisija koja je osudila sve vidove pretnji i napada usmerenih protiv novinara.

ZoranNS

pre 11 godina

Čudi me da se vlasnik Kurira rasplakao. List, koji je kada je dobio zadatak da uništi nekoga pisao romane u nastavcima, sa gomilom neistina, gazeći novinarsku etiku bezobzirno uništavajući ljude i njihovu prordicu. Ako Kurir ima prava pa piše šta hoće, neistine i laži, onda valjda pojedinac ima prava da se štiti od te pošasti.

Radovan III

pre 11 godina

Nije istina šta je pisao Kurir! Nema milijardu evra, već milijardu i po!
Ako je tužio Kurir za milijardu evra treba odmah da plati sudsku taksu 60.000 evra.
To je vrlo važno, a ostalo je nebitno. Neće dobiti ni dinar od Kurira.

Jova

pre 11 godina

Interesuje me da li su "časni" vlasnici Kurira, kao potvrdu svoje profesionalne etike, priložili obaveštenju o ugoržavanju slobode štampe, koje su poslali
"svim domaćim i međunarodnim nivinskim udruženjima, stranim predstavništvima i medijima u Srbiji, regionu i svetu od kojih očekuje zaštitu",
dostavili i kopije naslovnih strana svojih izdanja objavljenih u poslednjih nekoliko meseci.
Ako nisu.
Zašto?

klosar72

pre 11 godina

"Ne verujem da ovo pisem, ali podrzavam Kurir. U ovoj zemlji niko ne sme da napise negativan tekst o Djilasu, Miskovicu... osim Kurira. Ne znam samo zasto se svi toliko potresaju ako su cisti?
(mladen, 21. januar 2013 17:57)"

A što se vi potresate ako Kurir piše istinu?

Čega se bojite? Zašto brinete?

Nesa

pre 11 godina

Novinari i urednici koji razmišljaju svojom glavom itekako znaju koja je namera ovakvog poteza G. Đilasa. Inače, netačno je da je iznos oštetnog zahteva "besmislen". Itekako ima smisla jer je iznos naveden. Sem toga, pred našim sudovima prva taksa se plaća uz podnošenje tužbe (G. Đilas), sledeća uz odgovor na tužbu (Kurir), pa taksa na presudu pa taksa na žalbu na presudu... Svaka taksa iznosiće 390.000 dinara jer je to najveći iznos takse propisan Zakonom. A kada sudski spor bude počeo, ko zna kada i na čiju korist/štetu će se završiti... Pritisak na uređivačku politiku? Zastrašivanje? Finansijski trošak? Odgovore znaju novinari i urednici. Javnost je nebitna jer ionako ništa ne zna, ne shvata niti se za išta pita. Ona samo treba da bude obaveštena preko domaćih medija, "slobodnih i nezavisnih".

mirjana

pre 11 godina

Ovo sto radi kurir je najveca sramota za novinarsku bransu. Kurir se ponasa i kao policija i kao tuzilac i kao sud. Ja sam iznenadjena da se tim novinama dozvoljava da se ovako ponasaju, osim ako nisu instrument u rukama vlasti. Napominjem da ne pripadam ni jednoj stranci i podrzavam ovu vladu u borbi protiv korupcije i kriminala, ali ne mogu da podrzim ovakvo ponasanje jednih novina koji otvoreno pozivaju na linc odredjenih ljudi koji im nisu po meri. Smatram da ova vlast treba da reaguje i u ovakvim slucajevima a ne da im kurir upravo sluzi za linc i progon ljudi.

Plitka Nisava

pre 11 godina

A ti si uvredjen pisanjem novina pa trazis milijardicu da strpas u dzep, pa jel znas ti koliko gladnih usta moze da se nahrani tim parama koje ti zelis samo za sebe. I ti si mi neki predsednik stranke sram te bilo.

ice on fire

pre 11 godina

I treba da ih tuži, apsolutno podržavam. Jezivi su. Oni su i započeli trend da sve informativne novine idu ka tome da postanu obični tabloidi. Uvredljivi su im naslovi, bombastični, a tekstovi neinteresantni i veoma često nepismeno napisani.

Čemu uopšte štampanje lista, kada se nikada ne može biti siguran u verodostojnost napisanog.

crni domino

pre 11 godina

Treba ih tako odrapiti da se vise ne sete da iznose lazi!
Ko im daje to pravo!? Mozda Selakovic jer odobrava akcije i nacine delovanja organizacije "Nasi" A ideologija Kurira i Nasih je ista!

Maja

pre 11 godina

Hvala Bogu , bilo je i vreme, inace takvu medijsku torturu nad nekom licnoscu jos nisam videla , kao sto Kurir svaki dan stavlja Djilasa na naslovnu stranu i potura poluinformacije...

CheZoran

pre 11 godina

Izgleda da su "malo" preterali. Gospodin Djilas ne liči na nerazumnog čoveka, koji ne zna, šta radi. Uostalom oni se svakodnevno jako zalažu za poštovanje Zakona, pa ne treba da se ničega boje, ako ništa nisu zgrešili.

gen.Paton

pre 11 godina

On je tužbu podneo još krajem decembra,gledao sam portal sudova.I nije ih samo on tužio,već i mnogi drugi.Glumica M.M.zbog navodnog porno snimka ih tuži za 10 miliona din.Mislim da Đilas i treba da ih ugasi jer nazvati bilo koga Hitlerom i poglavnikom je za svaku osudu,tu ne sme biti govora da je neko protiv slobode novina, jer to i nisu novine

martin

pre 11 godina

ovi iz KURIR/a,mlate praznu slamu,pisu senzacionalisticki bez dokaza i na kraju je moralo ovako da ispadne.sad placajte globu,visokog tiraza.

Dantes

pre 11 godina

Na zalost urednistva Kurira ovo nije pokusaj cenzure.
Kurir apsolutno bilo sta da objavi je problematicna istina.
Na stranu i slucaj sa Djilasom. Ali, objavili su da je jedan ministar razgovarao sa Saricem. Juce je Dacic objavi da ne postoji nijedan dokaz za tako nesto!
Kurir je klasican primer u ovoj zmelji da svako moze bilo koga da oblati i da za to ne odgovara!

prokleta avlija

pre 11 godina

e taman da mi zli Beogradjani obezbedimo finansiranje GSP-a,trudnica,penzionera i socijalnih slucajeva u sledecih 5 godina...svaka cast na potezu...a da nema Stanijine i Rijanine pozadine mislim da niko normalan ne bi citao Kurir...

moi

pre 11 godina

Aha, on to radi namerno da bi Kurir bankrotirao kada mu isplati novac.Ali, kako ono bese, ako je toliko "krao", tj ako je toliki lopov, oni onda imaju dokaze da je to tacno, pa nece ni morati nista da mu plate? Opravdajte to visemesecno pljuvanje. Eee, to vam nije palo na pamet, kako ste jadni i bedni.

Bacvanin

pre 11 godina

Cudno je to da se kurir plasi Djilasove tuzbe.Ukoliko su pisali istinu nema zasto da se brinu.Na sudu lepo dokazu da je to sto su pisali istina i gotovo.Medjutim ukoliko se ispostavi da su pisali neistine o coveku neka odrese kesu i plate.Krajnje vreme je da se prestane pljuvati po drugima zbog tiraza.

sumorni

pre 11 godina

Tako su po nalogu DB vodili hajku i na Đinđića. Kraj je poznat.

Za to nisu platili, pa su krenuli ponovo.

Na sud sa njima. Njih i tako samo radikali smatraju novinama.

Milosh

pre 11 godina

Ne vezano za politiku, vas je odavno trebalo zabraniti. Vas list u svakom svom izdanju nema ni 20% istine i to tako traje godinama unazad. Svi mogu da potvrde na sta lice vase "novine" i da je to najveca grehota utrosenog drveta za te bljuvotine i najnizi oblik ljudske nehumanosti pri objavljivanju raznih muka ovog naroda, a to je jedino sto vi i imate da ponudite u vasim tkz novinama. Drzava je vec davno trebala vas i slicne oporezovati sa stopom od jedno 60% kao porez na shund ili da vas zatvore.

Smrzotina

pre 11 godina

Moje lično mišljenje je da je Kurir zlo. Nikad nije lako izaći na kraj sa ZLOM. Niko, pa ni sam Djindjić nije imao ovakav tretman. Apsolutno svaki dan pljuvačina. Ono Djitler je bilo vrhunac. To ne može ni na jednom sudu da se odbrani. E,sad da vidimo kakav je sud i sudstvo.

Siniša BG

pre 11 godina

Ne razumem kuknjavu Kurira, pa što se plašite ako pišete istinu, ako niste dobili veliku lovu da pišete laži...Eto prave prilike da na sudu dokažete sve što ste pisali o Đilasu. Ali, ako ste lagali treba debelo da platite. Neko ko je u pravu treba da se raduje što će imati priliku da to na sudu dokaže, a ne da se plaši. Npr. ako ste pisali da je Đilas platio iz gradskog budžeta 6 miliona evra Bus plusu za validatore, pa što se plašite da to i dokažete. Ako ste pisali da je Đilas od 2004g. uvećao zaradu, u privatnoj kompanije gde je suvlanik, za 800 puta što se plašite da to i dokažete. Pisali ste da je kupio vilu, pa stan...pa dokažite to. I da ne navodim više šta ste sve pisali, bilo je mnogo toga, a sve na naslovnoj strani. Sve su to bile veoma teške optužbe, a ako za to nemate dokaze, ako ste lagali, ako ste pisali laži po nalogu političkih protivnika Đilasa... onda vaš medij i treba da bude ugašen. Prema tome, sada sve to i dokažite na sudu(koji kontrliše vaš prijatelj-sponzor).

O dostupnosti

pre 11 godina

@@(O dostupnosti, 21. januar 2013 20:20)

Ne zelim da se ovo pitanje svede na polemiku o ukusima, vec mi je bila namera da napomenem da su tabloidi u citavom svetu dobili trzisnu bitku u odnosu na tzv. ozbiljno novinarsto. S tim u vezi, detalj iz stomatoloske ordinacije u Beogradu je ekvivalent sceni u Brizbejnu ili Dortmundu, Pragu i Sangaju.
Engleski San je, takodje, tabloid, kao i Indipendent i Tajms. I nemacki Bild je tabloid, i americki Boston Herald... I svi oni donose politicke teme na tabloidan nacin, sto je potpuno legitimno.
Sto se nas tice, o cemu bi ozbiljni analiticari, kao i oni koji se tako predstavljaju, razmisljali da nema tabloida. Pa domaci tabloidi jedini donose zive vesti na sto, a da nema njih, analiticka elita bi analizirala nivo vode u Dunavu, razloge pozara u bioskopu Kozara i da li je Crvena zvezda udruzenje gradjana ili drustveno dobro.
Na kraju krajeva, tiraz je osnovno merilo. Zamislite sada da vi i ja publikujemo ovu nasu prepisku i nazovemo je analitikom, pa da probamo da je distribuiramo i prodamo. Slozicete se da bi jedini kupci bili nasi bliznji. Isto se, nazalost, dogadja i sa tzv. ozbiljnim novinarstvom u Srbiji, gde grupa autora pise clanke da bi ih posle maltene sami citali medju sobom.
Znate, ne ide na silu. Kad bi barem oni koji se javno deklarisu kao anti-tabloidisti kupovali tzv. ozbiljnu stampu, barem bismo kao drustvo imali neke koristi od njihovog stava.

A be Nis be

pre 11 godina

Ni manje ni vise nego milijardu evra, pa nije li ti dosta, znas li ti koliko plata moze da se podeli,koliko novih projekata, investicija od tih para koje ti zelis samo za sebe. Nikada necu da glasam za tebe jer si zadrt za pare.

Afrikanac

pre 11 godina

Kurir 90% dobija informacije iz bezbednostnih struktura.
Djilas je ovde poludeo i gubi kompas zbog deteta u skoli.Deca ko deca,svasta vide,svasta cuju,ali i citaju.Deca se distanciraju,jer znaju kako im roditelji zive,a ne tako mali broj i gladuje.Istrazivanje je radjeno na opstini palilula,a informacija objavljena u elektronskom RTV nekom,upravo danas.
Ja nisam ni imao pojma ko je vlasnik press-a.Suskalo se jeste kod mene na poslu medju kolegama,ja kreten se nadao motoru,kolima i stanu,a dobio kacket.posle u tom Kuriru citam da je kola dobio neki iz Przogrnaca funkcioner iz DS-a,pa njegova zena,pa tast.
Zbog tadasnjih 25 dinara,kurir neka izadje na sud i apsolutno sveki nalov dokaze,a verujem da mogu i neka ga ogule.
Prevaren sam od strane vlasnika novina PRESS i besan.
Danas vise nemam platu da priustim novine,ali zato imam internet

dodje maca na vratanca

pre 11 godina

Ne razumem zasto su se ovi u Kuriru toliko uspanicili, ako je istina ono sto su pisali mogu mirno da spavaju......
Ili mozda nije bila istina ;)

mina

pre 11 godina

Šta je tu nenormalno ako neko podnese tužbu sudu - ko god da je u pitanju? Obe strane će dobiti priliku da dokumentovano odbrane svoju tvrdnju na jedinom merodavnom mestu. Zašto se Kurir toliko uzrjujava zbog toga? Lepo se kaže -' Ako si u pravu, zašto vičeš?'

Jagoda

pre 11 godina

Kurir koristi mehanizme medijske manipulacije naroda već viđene 90-tih godina. Đilas im smeta jer je svojim idejama i sposobnostima daleko odskočio od ostalih političara. Zbog svega, Kurir ne samo da treba da odgovara na Đilasove optužbe, već bi trebao da odgovara i svima nama zbog svakodnevnih pokušaja manipulacija i upornog obmanjivanja.

Bela Lugosi

pre 11 godina

Djilasa nevolim da vidim ali probajte da na sajtu kurira prokomentarisete nesto negativno za Kostica pa da vidite da li ce da vam objave komentar.
(Darko, 21. januar 2013 19:47)

Bio si na sajtu kurira??? Ti si ***! 100% si pokupio neki virus. Brzo skeniraj kompjuter...:)))

Biljana

pre 11 godina

Trebao je odavno da ih tuži, Kurir je dno dna. Nisam ni na čijoj strani, ali oni definitivno nemaju nikakvu meru, ne samo kad je Đilas u pitanju. A ni jednog dokaza za ono što napišu.

mirko

pre 11 godina

Zašto su u Kuriru zabrinuti, zbog tužbi za klevetu, ako dokažu da je istina ono što su pisali.
Cifra je visoka zato što ste svoje klevete objavljivali u svakom listu, od uspostavljanja "nove" vlasti, a toga ima poprilično.
Sumnjam da je Đilas ikada imao nameru da preuzme tako ugledan list, koji bi mogao biti sve ali list DS nikako.

david

pre 11 godina

Posle onoga sta se desilo premijeru Djindjicu, kada je medijskom kampanjom stvaran ambijent ocekivane smrtne presude, nijedan srpski politicar ne moze da ostane smiren na nesto sto veoma lici na taj period mart 2002-mart 2003., niti sme da olako gleda na medijski zrvanj. Kurir je poslednjih nedelja pokusao da sebe predstavi drugacije, prenoseci izvestaje istrazivackih novinara drugih organizacija, ali opor i uznemiravajuci "deja vu" utisak time nije iscezao.
Zeleci da se zastiti, Djilas nije ipak razumeo jednu stvar: da je sve sto Kurir radi smisljeno negde, u nekom krugu, da mu nanese ozbiljnu stetu i kakav god potez povukao da ispadne los. Ako cuti, da deluje kao da ne moze da se brani jer je kao sve tacno. Ako tuzi, da momentalno proistakne kako gusi medije... Tako je i sad. Kurir ne kmeci zato sto se boji Djilasa i njegovog dokazivanja neistina, vec zato sto igra pripremljenu ulogu u predstavi koja na kraju treba da navuce Djilasu omcu i u evropskim & medjunarodnim krugovima. Mislim da on to nije shvatio i da je sada konacno tamo gde ga njegovi neprijatelji zele...

Vladan

pre 11 godina

Mnogo se nesto uspanicio Kurir, verovatno zbog toga sto nemaju nijedan dokaz za budalastine koje svakodnevno objavljuju, izgleda da su mislili da ih niko nece pozvati na odgovornost zbog bombasticnih i najverovatnije neistinitih tekstova koji krase ovu "uglednu novinu, perjanicu istrazivackog novinarsta i bastion profesionalizma".

E pa gospodo, nece moci tako, sada lepo na sud pa cete se pusiti ko parna lokomotiva kada vas sudija bude pozvao da potkrepite vasu pricu konkretnim dokazima, a od vas dobije odgovor u stilu, znate, mi smo se to samo malo salili...

Samo rokaj Djiki, istresi ovom otrovnom tablodu sve pare iz kase pa neka stave katanac sto se mene tice, ionako bi taj novac otisao u dobrotvorne svrhe tako da eto prilike da i od Kurira ispadne nesto dobro za promenu.

GT40

pre 11 godina

Ne znam šta se vlasnici Kurira čude ovoj tužbi i kukaju. Da su o mojoj porodici i meni ovako pisali šest meseci svaki dan reagovao bih da se zaštitim. Na stranu pripadnost jednoj ili drugoj opciji, ima nešto što je očigledno i potapa teoriju o Kuriru kao o nezavisnoj novini koja piše istinu. Ko je god bar na kiosku video neki bombastični naslov o “novoj” aferi, sa Djilasom u glavnoj ulozi, sutradan je nešto drugo bilo u pitanju. Nikada nisu doneli na svojim stranama bilo koji relevantan dokaz o svojim tvrdnjama. Iskrivljene činjenice istrgnute iz konteksta su ponekad ličile na istinu, sutradan više ništa o tome. Svrha je bila samo bombastična “masna”naslovna strana koju narod pamti. Bila istina ili ne. Dokaz za do je i da posle tih pisanja nije bilo nikakve reakcije bilo kojih organa Republike Srbije. A zahuktali Vučić bi jedva dočekao neki verodostojni dokaz da krene na Beograd. Osim zagadjenja informativnog prostora u Srbiji drugog rezultata nije bilo. Objavljivali su oni na naslovnicama gro-plan fotografije mrtvih u saobraćajkama, devojku kako potpuno gola beži od siledžije ulicama Knjaževca, poginulu devojku u avionskoj nesreći na L.Jarku u gro-planu, otkrivali identitet žrtava u raznim situacijama koje su zakonom sankcionisane…itd.

Spectator

pre 11 godina

Ne znam zašti cmizdre simpaziteri Kurira kojima je on izgleda duševna hrana. Ako je Kurir u pravu samo će dobiti na popularnosti i postaće stvarno (a ne samoproklamovano) najtiražniji list u državi. A ako nije u pravu onda stvarno treba da dobije po džepu.

Rada

pre 11 godina

E konačno da vidim da se i Kurir uspaničio. Dosta je bilo njihove bahatosti i privlačenja čitalaca bombastičnim i neistinitim tekstovima. Nije mi samo jasno odakle im tolika hrabrost da svakog dana pišu nove i nove laže kojima kao da pozivaju na linč. Ne jednom smo u njima videli govor mržnje.Pa samo slep ne bi video šta se dešava. Tužba je potpuno opravdana.

Siniša

pre 11 godina

@
(Matica Srpska, 21. januar 2013 18:15)

Ništa ne razumete, neće Đilas dobiti ni jedan evro ako su ovi iz Kurira bili upravu, ali ako su lagali i izmišljali treba da plate, a novac ide u humanitarne svrhe, kako je i navedeno u optužnici. Kurir je veoma teške optužbe uputio prema Đilasu, a jedino sud može da utvrdi da li su te optužbe bile istinite ili laži. Vidim da su pristalice SNS i ekipe zabrinute za Kurir, jer znate da su lagali.

kraja

pre 11 godina

...pazi kad ni citaoci "najcitanijeg" lista nisu na njihovoj strani...
...servirati svaki dan 70% lazi citaocima i ne zasluzuje bolji odnos...
...pozovite se na status sluzbenih lica, molim vas...
...objasnite da ste sluzbeno lagali...u funkciji onoga ko vas je placao za to...a ako niste placani dovoljno, to je vas problem...
...znaci da ste lagali za male pare...

Darko

pre 11 godina

Djilasa nevolim da vidim ali probajte da na sajtu kurira prokomentarisete nesto negativno za Kostica pa da vidite da li ce da vam objave komentar.

laku noć

pre 11 godina

I vrapcima na grani je jasno da su u pitanju naručeni tekstovi jer kada nekog držite 2 meseca na naslovnoj strani i znate da se to već zgadilo i narodu onda neko to dobro plaća...pa će taj neko i platiti eventualnu odštetu...a pri tom ovi iz kurira dobro znaju kolika je sudska praksa i kao sad se plaše gašenja...ja kurir čitam sa neta iz radoznalosti jer me zanima koliko ce ovo da traje...ali me iskreno zanima ko su ljudi koji daju pare za tu novinu...imao sam prilike da vidim žutu štampu u drugim razvijenim zemljama i ovde se pravi zabuna, zuta štampa ne objavljuje laži i neistine već zadire u privatnost...a kod nas su novinari shvatili da kad pišeš za žutu štampu, da treba da udariš po njemu bez obzira da li je to laž...e pa drugovi onda morate i da platite kad tako nešto radite...jasno ko dan...samo sreća za njih je što su presude maksimalno do 500.000 dinara...ali oni to dobro znaju pa kao kukuuu hoće da nas ugasi...a opet dobro znaju da te novine čitaju oni koji nemaju pojma šta je istina, šta je tužba za povredu časti i ugleda, koliko se dosuđuje...nego će reći jeste stvarno je ovaj djilas ovakav i onakav...aj srećno odo da spavam..a čitači kurira, vama je već odavno laku noć

miki

pre 11 godina

Kurir je zlo, reketasko pljackasko glasilo. Djilas neka se sudi za sebe, a mene interesuje da drzava utvrdi sta je sa istragom za reketiranje koje je podneta protiv brace Rodic i novinara M. L. a tice se izgradnje u Rakovici,sta je sa sporovima koje je jagodinska policija pokrenula i stigla je do tuzilastva u Beogradu, sta je sa dugom prema Komercijalnoj banci, sta je sa radnim sporovima protiv Ace Rodica, sta je sa isttragama za utaju poreza za isplacivanje plata u kafani Svrati bato

neko ko pamti

pre 11 godina

Ako je Kurir novina,onda svi ostali novinari koji ne rade za ovaj ,,istinoljubivi,, i ,,srboljubivi,, ,,ugledni,, časopis treba da se ubiju od ,,zavisti,jer ,se jedina odbrana ove ,,institucije ,,sastoji da su NAJTIRAŽNIJI.A šta to znači,osim da se itekako ovde ,ide na broj prodatih ,a ne istinitih ,,komentara,,i hajki.Kvantitet i kvalitet su oduvek bile dve sasvim različite stvari.S obzirom na broj pismenih i nepismenih u Srbiji ,ovo je ekvivalentan dokaz.Za ,,komentatore ,,tipa,,vlaja,,i ,,matica srpska,, nemojte da se slučajno,,zarazite čitajući Blic i da vidite šta je sve Djilas uradio,slobodno ,na vas zračenje više ne može ni da deluje.Ozračeni ste definitivno opasnim elementom ,koji će nadamo se da se iskoreni zauvek ,u cilju zaštite mentalnog zdravlja nacije..Čudo je samo zašto je g.Djilas i ovoliko čekao da se ovo ruglo koje sebe naziva novinama,ne kazni i to debelo.Zato se na vreme ,,gospodo,,iz Kurira ,slikajte za vašu naslovnu stranu,za uspomenu ,i to u najvećem formatu,onako kako samo vi umete.Uzgred kaliko ste platili g,Dinkiću ,ili ste ,,zaboravili,,jer se odjednom baš vama počeo,,poveravati,, što nije nikakvo čido.Ako vam zafale pare ,ima ga kod ovog ,,gazde na budžet ,,pa ,,ne brigajte,,.

ice on fire

pre 11 godina

@(O dostupnosti, 21. januar 2013 20:20)

Nije problem čitati tabloide, ali oni onda mora da budu tako i rangirani. Problem je kada se tabloidi bave ozbiljnim temama, pa sve banalizuju, vređaju i krive istinu po sopstvenom nahođenju.

Slobodno neka postoje i dalje, neka pišu u Karleuši, Cecama, mecama i ostalim bakračima. Ko je gde letovao, kome se vide gaće, ko se sa kim ljubio, ko je uskladio čarape sa torbom i ima veštačke nokte... to je nivo Kurira. Pa ponekad čak ni to.

kolikox

pre 11 godina

Pa jedna od osnovnih vrednosti u EU je sloboda govora a Djilas je prvo preko svojih medija pokusavao da formira javno mnjenje a sada kada je ostao bez njih onda pokusava da ugusi one koji imaju hrabrosti da pisu protiv njega. Ocekujem da ce evropska komisija sagledati stvari i lepo obavestiti gospodina da malo"olabavi".

klaker

pre 11 godina

"Pa jel to demokratija o kojoj nas toliko uce zadnjih 12 godina?!
(Nemanjic, 21. januar 2013 20:56)"

Demokratija se ne uči, pogotovo ne 12 godina, osim ako neko nema posebne potrebe.

A i od kad ste to vi, radikali privrženi istoj?

Toe bre izmišljotina zapada protivu srBstva i pravoslavlja, jer su ljubomorni što nisu pravoslavni i nemaju ćirilicu.

I hoće bre da vas unište.

Zato je za vas Kurir nacionalna institucija. Kakva nacija, takve i najtiražnije novine. Skoro pa "Politika"...

gogo

pre 11 godina

Ima nas koji pamtimo 'rat' izmedju Dinkica i "Kurira' kada je Dinikic na neki nacim smirio "Kurir".
Doduse Dinkic je tada bio u vladi i stalno im slao razne insprekcije.
Sada je Kurir 'promenio taktiku' jer sada opanjkava opziociju [DS i Djilasa], a ne vlast i ne plasi se stalnih inspekcija.
A, plus "Kurir" cesto objavi neki tekst koji mu naruci neko iz vlade [kao naprimer najave hapsenja].

BUDJONI

pre 11 godina

Pravi nacin da se napuni budzet Srbije! Sudske takse i troskovi spora vise od 12 milijardi dinara ili 120 miliona evra. Samo da ne bude, taksa 1900 din. Pravda je skupa ali dostizna. Sto vise sporova tajkuna i Srbija kupuje naftana polja u Kuvajtu i finansira kanal preko himalaja. Uzgred, podrzavam stav da nezavisno novinarstvo mora da bude odgovorno. AKO BLATI MORA I DA PLATI!