Popović donirao još 110.000 evra

Institut za neurohirurgiju KCS od danas raspolaže novim, najmodernijim operacionim mikroskopom, koji je obezbeđen u akciji Fonda B92 „Bitka za porodilišta“.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2013.

14:11

Default images

Uređaj vredan 82.000 evra kupljen je zahvaljujući donaciji Milana Popovića, koji je, zajedno s predstavnicima Fonda B92, prisustvovao svečanom uručenju u KCS.

U ime Instituta, donatore je dočekao direktor bolnice, prof dr Miodrag Rakić, koji je izrazio zahvalnost na donaciji i prisutnima je poželeo mnogo sreće u nastavku akcije i uspeha na svim drugim poljima.

Milan Popović i predstavnici Fonda B92 su danas posetili i odeljenje pedijatrijske kardiohirurgije na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, za čije su potrebe ovoga puta obezbeđena dva topla kreveta (babytherm) ukupne vrednosti od oko 30.000 evra.
Foto: B92
Kao i operacioni mikroskop, topli kreveti su nabavljeni zahvaljujući novcu koji je donirao Popović. U ime Instituta za majku i dete, opremu je primio dr Dragutin Tričković, koji je u neformalnom razgovoru istakao značaj doprinosa Milana Popovića i čitave akcije u borbi za opremanje srpskih porodilišta.

Od početka akcije Bitka za bebe i njenog nastavka kroz Bitku za porodilišta, Milan Popović je za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana donirao više od 700.000 evra.
Foto: B92
Prema rečima predsednika UO Fonda B92 Verana Matića, doprinos Milana Popovića uspehu ove akcije se ne može izmeriti novcem budući da je njegov primer društveno odgovornog ponašanja i dobročinstva sledilo mnogo ljudi koji, u skladu sa svojim mogućnostima, na različite načine učestvuju u akciji.

„Energija sa kojom ulazimo u svaki novi dan Bitke za porodilišta nalazi se na ovom nivou u velikoj meri zahvaljujući upravo ljudima poput Milana Popovića“, zaključio je Matić tokom svečane primopredaje operacionog mikroskopa u Kliničkom centru Srbije.

U bici za život nema odustajanja, u Bici za porodilišta jedini izbor je pobeda!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: