Dojava o bombi uoči dolaska Obame

Barak Obama doputovao u Njutaun da bi odao počast žrtvama masakra u osnovnoj školi Sendi Huk. Uoči njegovog dolaska evakuisana crkva zbog dojave o bombi.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 16.12.2012.

19:56

Default images

Povorka automobila u kojoj je bio američki predsednik zaustavila se ispred škole u kojoj Obama treba da se sastane s porodicama žrtava i pripadnicima policije koji su učestvovali u akciji spasavanja žrtava. Predviđeno je i da Obama održi govor na verskom obredu, koji će biti održan kasnije večeras po lokalnom vremenu.

Crkva St. Rouz u Njutaunu, koja je ranije večeras evakuisana zbog dojave o bombi, bezbedna je, ali će ostati zatvorena do jutra, saopštila je američka policija.
Foto: Beta, AP
Crkva je evakuisana pošto je sveštenik tokom službe upozorio vernike o pretnji. Vernici su u žurbi napustili crkvu, navodeći da su obavešteni da je bomba postavljena nedaleko od škole u kojoj je pre dva dana ubijeno 26 ljudi, prenela je agencija AP.

Desetine policajaca u kamuflažnim uniformama odmah su stigli na to mesto, a zatim opkolili susednu zgradu.

U Njutaunu se u petak dogodio stravični masakr, koji je počinio teško naoružani 20-godišnji Adam Lanca u osnovnoj školi u predgrađu, kada je ubijeno dvadesetoro dece i šest odraslih, među kojima i napadač koji je izvršio samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

19 h

Podeli: