Grom udario u avion, bez povređenih

Avion Kroacija erlajnza, na letu Zagreb-Podgorica, u kojem je bilo pedesetak putnika iz Crne Gore, udario je grom iznad Herceg Novog. Srećom niko nije povređen.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

12:50

Default images

Incident se dogodio juče, kada su na letu ka Podgorici, putnici koji su sedeli na sedištima do prozora videli kako grom udara u avion, zatim su ugledali plamen i osetili jake turbulencije. Podgorički "Dan" piše da je paniku, vrisku, dramu i dečji plač pokušavala da smiri posada.

Pilot je odlučio da avion prinudno spusti na dubrovački aerodrom, gde su majstori proverili tehničku ispravnost i utvrdili da je let nemoguć, a potom su putnici autobusom prebačeni do Podgorice.

Prema pisanju "Dana", avion je na vreme poleteo sa zagrebačkog aerodroma "Pleso", a tokom celog leta bile su jake turbulencije. Smetnje pilotu pričinjavali su i gusta magla i jaki udari vetra.

Kada se avion približavao podgoričkom aerodromu, desilo se nešto nesvakidašnje - grom je udario u avion.

Pedesetak putnika je potom ceo sat provelo na aerodromu "Ćilipi", jer su avio-mehaničari pokušavali da poprave letelicu.

Kada su saznali da na avionu postoji rupa od udara groma, putnici su postali svesni kakva im je opasnost pretila, pa su sa olakšanjem prihvatili predlog hrvatske avio-kompanije da se od Dubrovnika do Podgorice prebace autobusom.

Direktor aerodroma Podgorica Dragan Milanović potvrdio je da avion "Kroacija erlajnza" nije sleteo na podgorički aerodrom već na "Ćilipe". On je istakao da je juče od podneva meteorološka situacija u Crnoj Gori bila jako loša.

Milanović je objasnio da u situacijama kada je meteorološka situacija izuzetno loša isključivo posada aviona odlučuje hoće li poleteti ili neće.

"U principu, grmljavina je jako nepovoljna za avione, kao i udari vetra, tako da posada u takvim situacijama odlučuje hoće li poleteti ili ne. Za to su obučeni. Mi smo tu da pružimo podršku“, rekao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: