Nikšić još bez vlasti, PCG opominje

Novoosnovana stranka Pozitivna Crna Gora neće podržati one funkcionere lokalne vlasti u Nikšiću koji ne budu poštovali državne simbole Crne Gore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2012.

23:46

Default images

Takav stav, kako je saopšteno, ne znači uslovljavanje i ucenjivanje Demokratskog fronta (DF), sa kojim su ranije PCG i Socijalistička narodna partija (SNP) dogovorile principe o saradnji u formiranju lokalne vlasti u Nikšiću.

Povodom optužbi DF da PCG ne želi saradnju u lokalnoj vlasti u Nikšiću, iz te stranke je saopšteno da upravo DF krši ranije usaglašeni sporazum o postizbornoj saradnji, jer ne poštuje državne simbole i prvo želi da podeli funkcije a onda da se utvrdi plan razvoja grada.

Na lokalnim izborima u Nikšiću, koji su održani 14. oktobra, DF, u kome su Nova srpska demokratija i Pokret za promjene, zatim SNP i PCG su osvojili zajedno 21 odborničko mesto, jedno više od koalicije Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije.

DF, SNP i PCG, međutim, još ne mogu da formiraju lokalnu vlast u tom gradu jer među njima postoje krupne političke razlike, pre svega u vezi sa poštovanje državnih simbola Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: