"U Hagu nema pravne predvidivosti"

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da nema jasnih pravila u radu Haškog tribunala, pa da ništa ne očekuje kad je reč o izricanju presude Ramušu Haradinaju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2012.

17:04

Default images

"Moja očekivanja su apsolutno nikakva. Ne očekujem ništa, niti verujem da će se bilo šta dogoditi, jer se ispostavlja iluzornim bilo šta očekivati tamo gde ne postoje jasna pravila i procedura", kazao je Selaković novinarima u Novom Sadu.

On je naveo da je osnova svakog pravnog sistema pravna predvidivost, a da ona u Haškom tribunalu ne postoji.

Kako je naveo, celokupno državno i vojno rukovodstvo Savezne Republike Jugoslavije procesuirano je za događaje 1998. i 1999. godine pod istim kvalifikacijama kao i dvojica oslobođenih hrvatskih generala i oni su osuđeni većinom na drakonske kazne, za razilku od Ante Gotovine i Mladena Markača, iako je u Kninskoj Krajini izmenjeno faktično stanje na terenu, tj. nema Srba koliko ih je bilo.

"Iz toga možete da shvatite da prave predvidivosti tu nema", istakao je Selaković.

Portparol SPC i vladika bački Irinej rekao je ranije danas, povodom presude Gotovini i Markaču, da sa izvesnošću treba očekivati oslobađanje Haradinaja.

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je ranije da bi eventualna oslobađajuća presuda haškog suda Ramušu Haradinaju bila ozbiljna prepreka nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: