"Kazniti nasilje na Kosovu"

Beograd -- Kancelarija za KiM najoštrije je osudila napad na Srbe u Suvom Dolu, "gde su već mesecima unazad nasilje, pljačkanje i paljenje imovine svakodnevni događaj".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Već mesecima upozoravamo na nasilje koje prati KiM od momenta proglašenja nadgledane nezavisnosti. Pitamo, kada će nasilje nad Srbima postati krivično delo i kada će počinioci od ubistva u Talinovcu do bombe u Suvom Dolu biti pronađeni i kažnjeni", navedeno je u saopštenju kancelarije.

"Ako međunarodna zajednica želi da kao i Srbija pronađe pravedno i trajno rešenje, moraće da preuzme svoj deo odgovornosti, spreči i kazni nasilje na Kosovu i Metohiji. Pregovori u senci nasilja teško mogu biti uspešni. Država Srbija nasilje osuđuje i ne sprovodi ga", dodaje se u saopštenju.

Jaka eksplozija dogodila se sinoć oko 22:30 u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred jedne od zgrada u kojoj žive Srbi, a povređenih nije bilo, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Eksplozivna naprava, najverovatnije bomba, eksplodirala je ispred zgrade koja se nalazi na putu koji vodi prema multietničkom selu Suvi Do, na izlazu iz grada.

Od eksplozije pričinjena je materijalna šteta na zgradi, polomljeno je nekoliko stakala, kao i na automobilima koji su tu bili parkirani. Bomba je bačena ispred zgrade u kojoj živi oko 50 srpskih porodica.

Prati B92 na Viberu

Info

strana 1 od 46190 idi na stranu