Zaposlio familiju, kazna 60.000 RSD

Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Milan Višnjić kažnjen sa 60.000 dinara zbog toga što nije na vreme obavestio nadležne da je na fakultetu zapošljavao rodbinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

15:24

Default images

Kaznu je izrekao Prekršajni sud u Nišu, a navedeno je da je Višnjić morao na vreme da obavesti pretpostavljene i Agenciju za borbu protiv korupcije.

Agencija je saopštila da je u novembru 2011. pokrenut postupak zbog sumnje da je Višnjić povredio Zakon o Agenciji, jer je zaključio ugovore o radu s povezanim licima, kojima je tako interesno pogodovao.

U januaru 2012. godine, Agencija je Višnjiću izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije dekana, na koju je on izjavio žalbu drugostepenom organu Agencije (Odbor Agencije), navodi se u saopštenju.

Savet fakulteta je, kako je saopšteno, u oktobru odbio da postupi po inicijativi za razrešenje Višnjića sa funkcije dekana Medicinskog fakulteta u Nišu, pozivajući se na odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji, prema njihovom tumačenju, više ne važi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

20 h

Podeli: