BG: Gradski odbornik napustio DSS

Odbornik DSS u Skupštini Grada Beograda Goran Mandić podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i od sada će biti nezavisni odbornik u beogradskoj skupštini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2012.

14:08

Default images

Reagujući na pisanje pojedinih medija da bi neki od poslanika DSS danas trebalo da naprave novi poslanički klub u Skupštini Beograda, kako bi, ukoliko bude potrebn,o pritekli u pomoć postojećoj većini i gradonačelniku Draganu Đilasu, Petković je rekao da je Mandić obavestio stranku da više nije njen član, zbog čega DSS više ne računa na njega.

"Jedan odbornik iz grupe DSS u Skupštini grada Beograda Goran Mandić je podneo ostavku na sve funkcije u stranci i obavestio stanku da više nije njen član i da će od sada nastupati kao nezavisni odbornik u Skupštini grada Beograda. To znači da mi više ne računamo na tog odbornika", rekao je Petković.

Petković je naveo i da DSS smatra da su u Beogradu potrebne neophodne promene i da, kao što je došlo do promena na republičkom nivou u odnosu na prethodnu vladu, tako treba da dođe i do izmena u lokalnoj vlasti i glavnom gradu.

Prema pisanju "Kurira", deo odbornika DSS danas bi trebalo da napravi novi poslanički klub u Skupštini grada Beograda, kako bi, ako zatreba, pritekli u pomoć postojećoj većini i gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu.

Nova odbornička grupa u Skupštini Beograda zvaće se "Građanska alternativa", a moguće je da će joj pristupiti još neki odbornici iz drugih stranaka, preneo je "Kurir".

U gradskom parlamentu DS ima 50 odbornika, 37 odbornika je sa liste "Pokrenimo Srbiju", 13 odbornika iz koalicije SPS-PUPS-JS, a DSS je do sada imala 10 odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: