Pomor ribe u reci Toplici

U reci Toplici posle podne došlo je do pomora riba nizvodno od Kuršumlije ka Prokuplju u dužini od 14 kilometra.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2012.

18:49

Default images

U pitanju je totalni pomor riba, izjavio je agenciji Beta ribočuvar Dragan Mijajlović. Ribočuvarima su slučaj prijavili meštani sela pored Toplice.

Mijajlović je rekao da je utvrđeno da je u pitanju najveći pomor riba u Toplici i da je šteta neprocenjiva.

"Uginule su autohtone vrste riba, pa je samim tim šteta nenadoknadiva. U pitanju je velika količina riba", rekao je Mijajlović.

Nizvodno niz reku Toplicu od Kuršumlije prema Prokuplju i dalje plutaju uginule ribe. Reka Toplica je crne boje i iz nje se širi neprijatan miris.

Ribočuvar Slobodan Todosijević izjavio je da je ovo najveći pomor riba do sada zabeležen u reci Toplici.

"U proteklih 30 godina, ne pamtim da je bio ovakav pomor riba. Rečno dno je prepuno mrtvih riba. Ovako nešto se nije dogodilo", rekao je Todosijević.

Nadležne inspekcijske službe danas su uzele uzorke vode i uginule ribe i za sada se ne zna uzrok ovog ekološkog incidenta. Rezultati će biti poznati za nekoliko dana.

Ribočuvarska služba Južna Morava 2 iz Niša sutra će organizovati čišćenje rečnog korita od Kuršmulije do Prokuplja od uginule ribe koja će biti odneta na gradsku deponiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: