Grčka:Sukobi zbog iskopavanja zlata

Više stotina demonstranata nekoliko sati se sukobljavalo s policijom, na protestu zbog projekta iskopavanja zlata na grčkom poluostrvu Halkidiki.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

00:58

Default images

Demonstranti su policajce gađali dimnim bombama i podmetnuli požar, koji je kasnije ugašen, saopštila je policija.

Demonstranti, s druge, strane, tvrde da je policija na njih bacala suzavac i pogodila i ranila člana parlamenta iz Radikalne levičarske koalicije Vangelisa Dijamantopulosa.

Ovo je nije prvi sukob vezan za iskopavanje zlata na Halkidikiju, koji je stanovnike te oblasti okrenuo jedne protiv drugih.

Vlasnici smeštaja za turiste protive se iskopavanju, pozivajući se na očuvanje životne sredine, dok druga strana tvrdi da će projekat doneti na hiljade novih radnih mesta u ekonomski teškom trenutku.

Protivnici projekta, uz pomoć levičarskih aktivista, pre desetak godina uspeli su da zaustave projekat iskopavanja zlata u obližnjem regionu, vredan milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: