Identifikovane žrtve pada balona

U Sloveniji su identifikovane četiri osobe koje su poginule prilikom pada panoramskog balona koji se u četvrtak srušio u blizini Ljubljane.

Izvor: B92

Subota, 25.08.2012.

12:22

Default images

Radi se o slovenačkim državljanima među kojima je jedan par sa 11-godišnjim detetom.

"Četvrta osoba koja je poginula bila je žena, takođe, iz Slovenije", izjavio je direktor slovenačkog instituta za sudsku medicinu Jože Balažic.

Identifikacija je rađena uz pomoć DNK žrtava budući da su njihova tela pronađena izgorela u korpi panoramskog balona koji se u četvrtak ujutro srušio i zapalio.

U nesreći su poginule četiri osobe, a 28 je povređeno.

Do nesreće je došlo kada je iznenadna promena vremena primorala pilota balona u kome su bile 32 osobe, uglavnom turisti, na prinudno sletanje, prenela je STA.

Zbog veličine balona i snažnog vetra koji je duvao blizu površine pilot je izgubio kontrolu nad letelicom, koja je udarila u drvo i zapalila se, ispričali su očevici.

Od 28 osoba koje su u četvrtak hospitalizovane šest j i dalje u kritičnom stanju, a među njima je i pilot balona.

Slovenačka policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila da li je bilo nepravilnosti oko leta koji je organizovala privatna kompanija koja se bavi organizacijom turističkih panoramskih letova.

Lokalni mediji su objavili da pilot nije imao ispravnu dozvolu za letenje i da je odlučio da poleti iako je prema vremenskoj prognozi bila predviđena mogućnost oluja. Policija još nije potvrdila ove informacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: