ZG: Avionu u letu ispala kabina

Avion "mig-21" Hrvatske vojske tokom probnog leta ostao je bez zadnje pilotske kabine, koja je ispala na visini od oko 700 do 800 metara.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2012.

18:36

Default images

To se dogodilo na udaljenosti od oko tri kilometra nakon uzletanja iz vazduhoplovne baze na aerodromu Pleso.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, nezgoda se dogodila oko 13 sati, i to nakon izvršenih radova na avionu. Pilot nije povređen, a odmah nakon što je uočio oštećenja prizemljio je avion bez drugih posledica.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti tog događaja formirana je stručna komisija za ispitivanje uzroka pada kabine aviona, dok pripadnici Vojne policije obavljaju uviđaj na licu mesta.

Vojska već dugo ukazuje na potrebu kupovine novih aviona i zamene aviona "mig-21", od kojih su neki stariji od 40 godina.

U septembru 2010. godine dva "miga" su se sudarila tokom vežbe kod Slunja i pala kod Ogulina, pri čemu je teško povređena srpska povratnica Marija Klipa, koja još nije dobila odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: