NS: Poljoprivrednici blokirali put

Poljoprivrednici u Vojvodini nezadovoljni merama Vlade Srbije za podsticaje u agraru, blokirali saobraćaj na putevima od Novog Sada prema Subotici i ka Beočinu.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 29.03.2012.

18:40

Default images

Traktorima, koji su juče ujutro oko devet sati krenuli iz više pravaca u pokrajini u protestnu vožnju ka Beogradu, popodne su blokirana dva putna pravca na ulazu u Novi Sad, iako je njihov predstavnik prethodno na sastanku sa resornim ministrom Dušanom Petrovićem obećao da u protestima neće biti ometanja saobraćaja.

Poljoprivrednici su izjavili da će sa svojim traktorima ostati na putevima tokom noći, kako bi narednog dana pokušali da stignu u Beograd i iznesu svoje zahteve predstavnicima nadležnih organa i institucija.

Poljoprivrednici iz svih vojvođanskih opština krenuli su juče traktorima ka Beogradu starim magistralnim putevima, ali ih je policija u nekoliko mesta zaustavila i isključila iz saobraćaja.

Tokom jučerašnjih pregovora u Beogradu sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem nije postignut dogovor o promeni sporne uredbe.
Poljoprivrednici traže da se nastavi regresiranje repromaterijala u proizvodnji sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da ministarstvo donese

Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da koriste sredstva iz IPA fondova EU.

Delegacija poljoprivrednika na sastanku u Beogradu nije postigla dogovor s resornim ministrom Dušanom Petrovićem.

Poljoprivrednici su krajem maja i početkom juna prošle godine pet dana blokirali puteve širom Vojvodine, a blokade su uklonili nakon što su se s Ministarstvom poljoprivrede dogovorili o isplati subvencija.

Tada je dogovoreno da će isplata subvencije od 14.000 dinara po hektaru za posed veličine do 30 hektara biti završena do kraja 2011, a da će subvencije za preostalih 70 hektara biti isplaćivane od 1. januara 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: