Premijera filma "Ustanička ulica"

Igrani film "Ustanička ulica" u režiji Miroslava Terzića premijerno je prikazan sinoć u Centru "Sava" pred mnogobrojnom publikom.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 13.03.2012.

23:47

Default images

Zbog specifične teme ovaj film je izazvao veliko interesovanje još tokom snimanja, a premijeri su prisustvovali i ministar odbrane Dragan Šutanovac, šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i njegov zamenik Bruno Vekarić, kao i mnogobrojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

Reditelj Terzić, glavni glumci - Gordan Kičić, Rade Šerbedžija, Uliks Fehmiu i drugi članovi ekipe ušli su u Centar "Sava" po crvenom tepihu, a posle projekcije poklonili se publici praćeni dugim i burnim aplauzom.

Prema prvim utiscima gledalaca, "Ustanička ulica" je ozbiljan i težak, a istovremeno interesantan i dobro snimljen film na aktuelnu temu.

Ovaj politički i psihološki triler sa elementima drame naslovljen je po adresi Specijalnog suda i prati istragu ratnih zločina s početka 90-ih godina 20. veka. Scenaristi su Đorđe Milosavljević i Nikola Pejaković, a stručni saradnik novinar Filip Švarm.
(Foto: Tanjug)
Glavni lik je mladi tužilac (Kičić) koji od šefa (Šerbedžija) dobija naizgled zatvoren slučaj o ratnim zločinima i sticajem okolnosti nalazi pripadnika nekadašnjih paravojnih formacija (Fehmiu), koji živi sa lažnim identitetom.

Tragovi vode do visokih krugova u policiji i pravosuđu, mladi tužilac ne odustaje od potrage za istinom, što će dovesti do teških posledica po njegovu porodicu.

U odličnom glumackom ansamblu su Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Predrag Ejdus, Petar Božović, Bojan Žirović, Aleksandar Đurica, Marko Janjić, Miki Krstović, Marko Baćović.
(Foto: Tanjug)
Direktor fotografije je Miladin Čolaković, montažer Dejan Urošević, scenograf Aljoša Spajić, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Ivan Brkljačić. Izvršni producent je Snežana Penev.

"Ustanička ulica" je prvi realizovani projekat u produkciji Kičićeve kompanije "Filmkombajn". Snimanje su podržali Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije, RTS, delegacija Evropske unije u Srbiji i mnoge druge institucije.

Na redovnom bioskopskom repertoaru biće od 15. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: