TV Avala: Zaposleni ostaju u zgradi

Zaposleni u TV "Avala" ostaće u zgradi televizije do daljeg jer su vrata zaključana, a ako izađu postoji bojazan da neće moći da se vrate unutra.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2012.

19:15

Default images

Zaposleni su pozvali policiju i inspekciju rada da reaguju.

"Verujemo da je u režiji osoba koja nije na platnom spisku televizije, jer je kolega koji trebalo da pušta program zajedno sa nama", kazao je predstavnik zaposlenih Nikola Vukomanović, koji je izjavu dao telefonski, budući da je sa kolegama u zgradi.

Kako je rekao, program je bio pripremljen do 18 sati, a kako je njegovo emitovanje nastavljeno i nakon toga, veruju da je u režiji sa obezbeđenjem i "osoba koja to zna da radi".

Vukomanović je kazao da se problem "prebacuje sa jednih na druge" i naglasio da se Ministarstvo kulture i informisanja nije oglasilo povodom štrajka na TV "Avala".

"Štrajkači se pitaju ko pušta program ako to nisu zaposleni i da li se on možda pušta sa nekog drugog mesta", kazao je Vukomanović.

Ispred zgrade televizije nema nikoga, a Vukomanović je kazao da zaposleni kojima se duguje pet i po plata, odnosno šest honorara, sede u kancelarijama i holu zgrade. Zaposleni u TV Avala, koji štrajkuju već 37 dana zbog neisplaćenih plata, saopštili su ranije večeras da ih je rukovodstvo obavestilo da je zgrada televizije zaključana, da je radno vreme preraspodeljeno i da će na posao moći da se vrate u ponedeljak, 30. januara.

Direktor i odgovorni urednik televizije Dušan Pančić tu odluku je obrazložio, kako se navodi u saopštenju, time "da je televizija institucija koja radi radnim danom od 9 do 17 sati i da niko ko sada napusti zgradu neće moći u nju da uđe do ponedeljka, 30. januara".

U zgradi televizije je oko 50 zaposlenih, koji smatraju da će napuštanje zgrade televizije značiti i da ubuduće neće moći da se vrate na posao, dok će "radnici koji su se u trenutku zaključavanja televizije zatekli na poslu ostati tu i tokom vikenda".

Zaposlene u TV "Avala" ranije danas sprečilo je privatno obezbeđenje da uđu u zgradu i prekinu emitovanje programa. Od početka štrajka na televiziji su se emitovali filmovi i serije, dok u uglu ekrana stoji natpis "Štrajk zaposlenih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: