"Pravosuđe se obračunava sa SNS"

Tomislav Nikolić priznao u Prekršajnom sudu u Beogradu krivicu zbog lepljenja predizbornog plakata te stranke u Šapcu na mesto koje za to nije predviđeno.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 21.12.2011.

00:44

Default images

Nikolić je u sud došao u pratnji nekoliko stotina pristalica.

Ujedno je optužio vlast u Srbiji da je zbog jednog plakata inscenirala politički proces protiv njega i da je pravosuđe odlučilo da se obračuna s njegovom strankom.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS-a i Tomislava Nikolića kao odgovornog lica podnela je komunalna policija Šapca.

Lider SNS je rekao da je postupak protiv njega besmislen i naveo da ne bi ni bilo petooktobarskih promena da se Slobodan Milošević na sličan način obračunavao sa opozicijom.

"Brzo ćemo građane Srbije osloboditi ovog terora i brzo ćemo sprovesti mere sa kojima će sigurnije, bolje i stabilnije da se živi', rekao je Nikolić i dodao da Srbija ne pripada Demokratskoj stranci i predsedniku Borisu Tadiću, već svim njenim građanima.

On je dodao da se protiv njega vodi još nekoliko postupaka i da je u iskazu sudiji rekao da je kriv što se bavi politikom, kao i to da je dosad bio u zatvoru, u Gnjilanu, dva meseca jer je smetao režimu.

Nikolić je preporučio da je najbolje da ga uhapse dok ne prođu predsednički izbori, pa da onda rešavaju šta će sa njim da rade.

Par stotina pristalica naprednjaka okupilo se ispred Prekršajnog suda noseći plakate na kojima, između ostalog, piše "Boris te tuži, Boris ti sudi", "Srbija to sam ja - Boris Tadić", "Ja sam lepio plakete u Beogradu, sudite meni", kao i plakate sa likom lidera naprednjaka.

Nikolić je pred sudom bio kao odgovorno lice u SNS pošto je neko od stranačkih pristalica zalepio pano reklamnog karaktera na nedozvoljenom mestu.

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka navodi se da je komunalna policija po službenoj dužnosti 18. aprila 2011. godine utvrdila da je plakat zalepljen bez odobrenja nadležnog organa.

Plakat "reklamnog i informativnog karaktera" sa pozivom na skup ispred platoa Narodne skupštine, bio je zalepljen u Šapcu na uglu ulica Vuka Karadžića i Oslobođenja, suprotno Odluci o komunalnim delatnostima.

Nikolća je ispred Prekršajnog suda u Ulici Draže Pavlovića u Beogradu dočekalo više od 300 pristalica SNS-a, koji drže parole među kojima su "Boris te tuži, Boris si sudi", "Ja sam lepio plakate u BG-u" i "Sudite meni". Sa Nikolićem je u sud nešto pre deset časova došao i zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: