Tadić zatražio hitan prekid sukoba

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je hitan prekid sukoba između pripadnika Kfora i građana u selu Jagnjenica na putu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2011.

16:10

Default images

"Pozivam zvaničnike Kfora, Euleksa i političke predstavnike Srba na trenutno smirivanje situacije i obezbeđivanje pune slobode kretanja isključivo kroz dijalog i bez upotrebe nasilja. Životi naših građana i pripadnika međunarodnih institucija moraju na svaki način biti sačuvani", izjavio je predsednik Tadić.

Predsednik Srbije je u izjavi dostavljenoj medijima naglasio da eskalacija sukoba dovodi u pitanje vitalni interes Srbije, a sve zajedno udaljava od mogućnosti da bude postignuto kompromisno i održivo rešenje na Kosovu i Metohiji.

"Kfor i Euleks su obavezani međunarodnim aktima da doprinose svojim akcijama smirivanju situacije. Politički lideri Srba moraju da spreče ekstremiste koji dovode u pitanje ličnu bezbednost naših sugrađana i međunarodnih poslenika na Kosovu. Jedino su mir, dijalog i rešavanje problema izlaz iz ove i svake krizne situacije", naglasio je predsednik Tadić.

Da podsetimo, danas oko 11h, u selu Jagnjenica na severu Kosova, pripadnici Kfora sukobili su se sa Srbima koji su se okupili kako bi sprečili uklanjanje barikade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: