LDP: Policijska tortura

LDP je zahtevala od MUP-a Srbije da obavesti javnost o preduzetim merama protiv pripadnika MUP-a koji je u subotu pretukao Sokola Ismailija u selu Grbavce.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2011.

12:18

Default images

U saopštenju LDP navodi se da je pripadnik MUP, "za koga u Medveđi tvrde da se preziva Cvetković" 19. novembra, prema navodima očevidaca, izvršio torturu nad Sokolom Ismailijem i njegovo dvoje maloletne dece iz sela Grbavce u opštini Medveđa.

Policajac je drškom službenog pištolja, uzvikujući "Šiptari su mi ubili oca", naneo telesne povrede Sokolu Ismailiju i njegovoj maloletnoj deci.

Napad se dogodio u dvorištu porodične kuće, a usledio je nakon Ismailijevog odbijanja da gasi lokalni požar, objasnivši da je srčani bolesnik i da ne želi da napusti ženu i decu, saopštava LDP.

"Neophodna je adekvatna reakcija MUP-a i tužilaštva kako bi u potpunosti bili ispitani navodi, odgovoran policajac bio sankcionisan, a građanima bila poslata jasna poruka da državne institucije rade u interesu svih građana", ocenjuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: