"Beograd iza barikada na Kosovu"

Ministar policije Kosova Bajram Redžepi je izjavio da iza događaja na severu Kosova i barikada koje su postavili lokalni Srbi stoji zvanični Beograd.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

14:52

Default images

Govoreći pred poslanicima Skupštine Kosova o aktuelnoj situaciji na severu Kosova, Redžepi je ocenio da je situacija pod kontrolom Kfora, Euleksa i Policije Kosova.

"Naravno ima tenzija, situacija je osetljiva, ali zahvaljujući aktivnostima aktera bezbednosti nije bilo incidenata", kazao je on.

Redžepi je rekao da sa Kforom i Euleksom treba pronaći način kako ukloniti barikade.

Odgovarajući na pitanje poslanika pokreta Samoopredeljenje Glaufa Konjufce zašto nema policijskih podstanica u naseljima u kojima na severu žive Albanci i pripadnici drugih nesrpskih zajednica, minister je rekao da je bezbednosna situacija takva da nema potrebe da se građani plaše.

Skupština Kosova rad nastavlja razmatranjem nekoliko predloga zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: