Petak, 16.09.2011.

10:09

Radnici i učenici mirno protestuju

Zaposleni u kosovsko-mitrovačkim preduzećima od jutros su, umesto na radnim mestima, na ulicama severnog dela grada, a najviše ih je u blizini mosta preko Ibra.

Izvor: Beta

Default images

Oni kažu da mirnim protestom žele da poruče da neće prihvatiti nameru vlasti u Prištini da instalira kosovsku carinu na Brnjaku i Jarinju.

Kako javlja dopisnik agencije Beta sa severa Kosova, u Leposaviću su, umesto u školama, ispred hrama svetog Vasilija održani prvi časovi učenicima.

Prodavnice na severu Kosova rade uobičajno. Dnevna štampa i po neko vozilo sa mlekom i hlebom dostavljeni su alternativnim putevima, pa je snadbevenost osnovnim živtnim namirnicama za sada dobra.

Međutim, goriva na pumpama nema čak ni za sanitetska vozila.

Radnici albanske nacionalnosti zaposleni na građevinskim poslovima u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros nisu došli, a nisu otvorene ni prodavnice u multietničkom naselju Bošnjačka mahala, gde uglavnom pazare Srbi.

U Ibarskom Kolašinu na više putnih pravaca Srbi su tokom noći pojačali barikade. Barikade su ojačane u mestu Zupče na putnom pravcu koji od južnog dela Kosovske Mitrovice vodi prema Ribariću.

Balvani su istovareni i na putu koji od mesta Banje vodi ka administrativnom prelazu Brnjak u Ibarskom Kolasinu.

Situacija na severu Kosova je jutros veoma napeta i nezivesna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: