Gadafi bi da pregovara

Libijski lider Moamer Gadafi spreman je da započne pregovore o prenosu vlasti, potvrdio je njegov portparol, javio je jutros Bi-Bi-Si.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 28.08.2011.

10:30

Default images

BBC navodi da je neimenovani portparol izjavio da će razgovore voditi pukovnikov sin Saadi.

Izveštač BBC navodi da se najnovija ponuda smatra "samo kao još jedan znak odlazeće vlasti pukovnika Gadafija i njegovih sledbenika".

Pobunjenički borci, koji sada kontrolišu najveći deo Libije uključujući glavni grad Tripoli, veruju da se pukovnik Gadafi "još krije u oblasti".

Libijska opozicija tvrdi da bi zalihe goriva i vode trebalo da počnu da stižu u Tripoli zbog strahovanja da su izvorišta vode u prestonici možda zatrovana od strane Gadafijevih snaga.

U međuvremenu, navodi BBC, sve je više dokaza o masovnim ubistvima u zemlji.

Više od 50 ugljenisanih tela pronađeno je u izgorelom skladištu pored vojne baze, južno od glavnog grada Libije.

Opljačkana pravoslavna crkva u Tripoliju

Najveæi zatvor Gadafijevog režima (Foto: Beta)
Pravoslavna crkva Svetog Georgija u Tripoliju iz 1647. godine je opljačkana, javio je Radio Svetigora.

Ukradeni su kivot sa moštima svetitelja zaštitnika, donet sa Svete Gore, stara Jevanđelja, putiri i kadionice, od kojih je jedna dobijena od vaseljenskog patrijarha Vartolomeja.

O pljački najstarije pravoslavne crkve u Sjevernoj Africi predsednik grčke zajednice Dimitris Anastasiu obavestio je nadležnog arhijereja,Teofilakta, mitropolita Tripolija Aleksandrijske Patrijaršije, koji se od kraja juna nalazi u Grčkoj.

"Oni koji su ovo ukrali kontaktirali su predsednika zajednice i tražili novac. Gospodin Anastasiu je prijavio provalu policiji, ali, kako stvari trenutno stoje, niko se neće time baviti", kazao je mitropolit Teofilakt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: