Čeku može u Kanadu

Vlasti Kanade uklonile su ime kosovskog ministra za bezbednosne snage Agima Čekua sa liste traženih osoba osumnjičenih za ratne zločine.

Izvor: B92

Nedelja, 21.08.2011.

13:55

Default images

Kako prenose prištinski elektronski mediji Čeku je uklonjen sa te liste juna ove godine i može da uđe u Kanadu u bilo koje vreme.

Kanada, kao i druge zemlje sveta imale su na listi traženih osoba ime Agima Čekua, za kojim su vlasti Srbije raspisale 2002. godine poternicu, optužujući ga za ratne zločine u vreme dok je bio šef Generalštaba bivše OVK tokom rata na Kosovu.

Čeku je do sada više puta zaustavljan i pritvaran zbog poternice Srbije.

Čeku je uhapšen 2009. godine u Bugarskoj, na prelazu prema Makedoniji pa oslobođen nakon izvesnog zadržavanja u toj zemlji. Prethodno je bio uhapšen i kasnije pušten u Kolumbiji.

Mađarska policija je 2004. godine na aerodromu u Budimpešti privela Ccekua po optužnici Interpola, pa ga je posle oslobodila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: