Legijin vojnik vodi narko-kartel

Nikola Radmanović (46) iz Sombora, bivši pripadnik JSO, uhapšen je zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za šverc 169 kg kokaina.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

10:58

Default images

Kokain je zaplenjen pre mesec dana u Grčkoj, ekskluzivno saznaje “Blic”.

Radmanović, bivši vojnik jedinice kojom je komandovao Milorad - Ulemek Legija, uhapšen je na aerodromu “Nikola Tesla” u času kad je, u strahu od hapšenja, pokušao da letom u 13.15 sati iz Srbije pobegne za Moskvu.

U akciji, koju su vodili BIA, SBPOK i Tužilaštvo za organizovani kriminal, osim Radmanovića, juče su uhapšena još sedmorica pripadnika kriminalne organizacije, koja je u dosijeima policije okarakterisana kao “jagodinska grupa”.

"Radmanović je organizator kriminalne grupe, kojom rukovodi zajedno sa Đorđem Mehovićem, Jagodincem koji godinama pod kontrolom drži tamošnju narko-ekipu, koja je u poslednjih godinu dana postala najjača u unutrašnjosti Srbije, a koja je delovala na međunarodnom nivou. Radmanovića i Mehovića su uspostavili kontakte sa kartelima Latinske Amerike, od kojih su kupovali kokain. Drogu su zatim prebacivali brodovima do luka u Grčkoj, Holandiji i Belgiji i švercovali je dalje, ka Švedskoj", kaže za “Blic” izvor blizak istrazi.

U saopštenju se navodi da je uhapšeno ukupno devetoro - u Srbiji osmoro: Darko Simović, Živko Vujisić, Nikola Radmanović, Milan Ivanišević, Đorđe Mehović, Bojan Obrenović, Milovan Mićković i Todor Ućukalo, a u Makedoniji Nikolče Nečevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

17 h

Podeli: