Potraga za Bilićevom bez rezultata

Potraga za telom nestale maloletne Antonije Bilić, koju je po svom priznanju ubio Dragan Paravinja, završena je za danas bez rezultata.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2011.

18:41

Default images

U opsežnom pretraživanju šireg područja od Oklaja do Kistanja, reke Krke i lokacija od Brljana prema hidrocentrali bile su uključene i hrvatska i slovenačka vojska.

Potraga se odvija na području Šibensko-kninske županije. Slovenačka vojska donela je sonar kojim se pretražuje reka, a vojska Hrvatske poslala je dve bespilotne letilice koje snimaju tok Krke u dužini od oko 35 km.

Policija je saopštila da će potraga za Antonijom Bilić, koja je poslednji put viđena 7. juna kako stopira na mostu preko reke Čikole, biti nastavljena i sutra na istom području.

Načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić izjavio je da je današnja potraga bila otežana uslovima na terenu, jer je Krka nabujala, a vidljivost smanjena na metar.

Vrhovni sud je odlučio da će istrage protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za dva pokušaja silovanja i ubistvo maloletne Drnišanke, voditi šibenski Županijski sud.

Osim ubistva i pokušaja silovanja Antonije Bilić, protiv Paravinje je u Splitu pokrenuta istraga zbog pokušaja silovanja 25-godišnje autostoperke kod Omiša u junu 2010.

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da se ulažu svi napori da Paravinja što pre iz BiH bude izručen Hrvatskoj.

Dragan Paravinja uhapšen je pre dva dana u Republici Srpskoj, gde se krio četiri dana, a juče je prebačen u zatvor u Istočnom Sarajevu. Osnovni sud Sokolac na osnovu centralne poternice Paravinji je odredio pritvor zbog silovanja koje je na tom području počinio 2005.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana poternica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: