Konferencija NATO u Beogradu

U Beogradu će od 13. do 15. juna biti održana Strategijska vojna konferencija NATO za partnere, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.06.2011.

14:48

Default images

Na konferenciji će učestvovati predstavnici zemalja NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i Istanbulske inicijative za saradnju.

Konferenciju organizuje Saveznička komanda NATO za transformaciju, a njen cilj je razmena iskustava I mišljenja o najvažnijim strateškim pitanjima od zajedničkog interesa.

"Organizacija ove aktivnosti u Srbiji predstavlja priliku za promociju Srbije i Vojske Srbije pred partnerskim državama i predstavljanje Srbije kao pouzdanog činioca u suočavanju sa aktuelnim bezbednosnim izazovima u svetu I regionu", dodaje se u saopštenju.

Pored toga, intenziviranjem saradnje na visokom nivou, Srbija potvrđuje spremnost da bude aktivan partner u programu Partnerstvo za mir, navodi Ministarstvo odbrane.

Poziv za učešće upućen je i predsedavajućem Vojnog komiteta Evropske unije, predsedavajućem Vojnog komiteta NATO, direktoru Međunarodnog vojnog sekretarijata NATO i Vrhovnom savezničkom komandantu za operacije.

DSS je optužila vlast da pokušava da sakrije održavanje ove konferencije od javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: