20 "hamera" na poklon od Vojske SAD

Specijalna brigada Kopnene vojske u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu dobiće 20 oklopnih vozila "hamer" kao poklon američke vojske, izjavio Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Petak, 03.06.2011.

15:22

Default images

Ministar odbrane je naveo da je američka donacija vredna 3,5 miliona dolara, kao i da je prosečna vrednost "hamera" oko 175.000 dolara.

Šutanovac je nakon obilaska brigade u Pančevu, gde je zbog blokade došao helikopterom, rekao da je rok za isporuku "hamera" oko godinu i po dana.

Ministar odbrane naveo je da su u Specijalnu brigadu uložena određena sredstva da bi se obnovila infrastruktura, a Brigada opremila kako bi njeni pripadnici mogli da se obučavaju i vežbaju.

Prema njegovim rečima, problemi ipak postoje i to pre svega u infrastrukturi, što je nasleđeno iz prošlosti, kao i u opremi.

"Finansijska situacija i budžet koji je za 150 miliona evra manji nego 2008. ne dozvoljava da se ta pitanja reše na način i onako kako želimo", rekao je Šutanovac.

Ministar odbrane je rekao da će Specijalna brigada Kopnene vojske dobiti i nove padobrane, ali da to kasni zbog birokratske procedure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: